Ljudi pomoc Ono neki dan sredih onaj stari komp sto sam sjebo bios, ali sada imam problem sa novim... Ploca asrock fatalyty fx990 kiler,fx 8320@4GHz, imao sam 2x4 gb kingston hyper beast na 2400 mhz, i ubacim ja jos jedan par iste memorije, u biosu mi ocitava 16 gb, u win systemu 16 ali da 12 koristi. Probao msconfig i u advanced da ubacim rucno 16384 ali posle restarta isto, a bios je ovaj neki novi, cuda muda u njemu, majku im ko da imam vremena da sve ucim, evo ubih se gledajuci, ali nisam nasao remap memorije kao sto ima kod asusa na staroj ploci od pocetka testa. Ima li ko neku ideju, jes da mi ni 12 ne treba ali... Hvala
Nisam ga updateovao, jer me sada strah da se ne sjebe ko neki dan na predhodnoj ploci, ajd moram da vidim koja je verzija, ali idem sad na posao, tek veceras ili sutra Ako ima neko neku drugu ideju....
Idi na msconfig i proveri u Boot > Advanced options da nije možda Maximum memory uključeno. Uradi i Win Experience index opet, ponekad i to reši probleme.
Ploca je nove generacije, to je uefi bios, jucer sam ga updateovao, nigde nista o memoriji nisam nasao ali ajd idem sad opet da vidim, mozda sam preskocio jer nisam znao sta znaci (to mi je kod dece komp, ja koristim laptop) Javljam sta sam uradio
ram je vec na 1600, ploca ga je sama smanjila, imaju tamo opcije cuda-muda sa namestanjem latencija pa da ide na 2400 ali niti nesto previse oko toga znam, niti se imam vremena zajebavati
Ja sam imao problem 2x4gb windows 8.1 nekad vidi 2gb, nekad 4, nekad 6 a nekad svih 8gb. Sve zavisi kako se digne ploci pa vidi. U pitanju je bila giggabyte GA-990FXA-D3 (rev. 1.x) zivela svega 3 meseca i otisla u vecna lovista!
AMD FX-8320, 4300 MHz (21.5 x 200) Cooler Master 212 EVO Motherboard ASUS M5A99FX PRO R2.0 Kingston HyperX Blue 2x4 gb 1600 Gigabyte R9 270 OC SSD OCZ Agility 3 60gb 1.5 WD+500gb WD Chiftec CX-05B-B Thermatle Purepower 600 Wati<
:: Ja sam imao isti problem sa 2x4Gb, a video mi 6Gb...rešeno apdejtom bios :: support normalit :: :: GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, Excelram 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, Sapphire 280X VaporX, Chieftec modular 750W, puno prašine. :: ::
Re:dexter013 da, kupio sam ju od nekog lika sa pcaxe,ali jos zimus, ne ovo sto si dao link, ne bi mu spominjao ime da se ne ljuti,ma ploca je vrh ali jebe windows, mada ajd sad budi pametan... Jedino sto me jos kopka je reinstalacija windowsa, posto sam instalirao win na 8 gb, a sad ubacio jos 8, nista mi vise ne pada na pamet
Ma ploca ti nije kako treba a do windowsa ti to nije 1.000.0000%.
AMD FX-8320, 4300 MHz (21.5 x 200) Cooler Master 212 EVO Motherboard ASUS M5A99FX PRO R2.0 Kingston HyperX Blue 2x4 gb 1600 Gigabyte R9 270 OC SSD OCZ Agility 3 60gb 1.5 WD+500gb WD Chiftec CX-05B-B Thermatle Purepower 600 Wati<
:: Re:dexter013 da, kupio sam ju od nekog lika sa pcaxe,ali jos zimus, ne ovo sto si dao link, ne bi mu spominjao ime da se ne ljuti,ma ploca je vrh ali jebe windows, mada ajd sad budi pametan.. :: Jedino sto me jos kopka je reinstalacija windowsa, posto sam instalirao win na 8 gb, a sad ubacio jos 8, nista mi vise ne pada na pame :: ::
Sistem ima i ocitava svih 16GB, deo te memorije je zauzet raznim pokrenutim servisima i programima tako da ti je slobodno svega 12GB !!!
Gde je tu problem?
Ili ja ne razumem tvoje izlaganje...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Ljudi pomo :: Ono neki dan sredih onaj stari komp sto sam sjebo bios, ali sada imam problem sa novim.. :: Ploca asrock fatalyty fx990 kiler,fx 8320@4GHz, imao sam 2x4 gb kingston hyper beast na 2400 mhz, i ubacim ja jos jedan par iste memorije, u biosu mi ocitava 16 gb, u win systemu 16 ali da 12 koristi. Probao msconfig i u advanced da ubacim rucno 16384 ali posle restarta isto, a bios je ovaj neki novi, cuda muda u njemu, majku im ko da imam vremena da sve ucim, evo ubih se gledajuci, ali nisam nasao remap memorije kao sto ima kod asusa na staroj ploci od pocetka testa. Ima li ko neku ideju, jes da mi ni 12 ne treba ali.. :: Hval ::
Abnere, kao sto winx32 od 4 gb vidi 2, i napise u sistemu 4 gb ( usable 3gb), tako meni lepo pise 16 gb (usable 12gb), a u biosu ocitava 16 gb... AJd sad ako nesto kapiras pomazi
Jel ti to hoces da kaze kad odes u System Properties on pokaze 12GB ili kad proveravas u task manager-u...
Imas dve mogucnosti svi kazu da je ploca a niko ne pomislja da je mozda memorija...
Hajde ponovo povadi svu memoriju koju imas prebirsi sve kontakte i nekom cetkicom prodji kroz sva lezista za memoriju...
Mozda neki od modula ima feler...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Abnere, kao sto winx32 od 4 gb vidi 2, i napise u sistemu 4 gb ( usable 3gb), tako meni lepo pise 16 gb (usable 12gb), a u biosu ocitava 16 gb... AJd sad ako nesto kapiras pomaz :: :: ::
Izvci memoriju, produvaj kontakte u slotu, obrisi kontakte na ramu i razmesti na druga mesta ram memoriju. Nemoj vracati istu memoriju u isti slot, kako je bilo.
I vidi da stavis prvi par memorije u slot 1 i 3, a drugi par (novi) u slotove 2-4.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.