Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
4 GB Na Windows-u
STRANA 1 OD 1
SkyFire 4 GB Na Windows-u 03.10.2007. 01:23 T5852

status: user
broj poruka: 18472
Drugari -kolege,dugo razmisljam a i izletelo mi je da uparim jos dva GB sa vec postojeca Geil 2 GB Ultra Plus 1066 Mhz pa me interesuje kako windows 32bit-ni to deklarise i da li u opste vidi?Postoji li mogucnost da mogu da koristim sva 4 GB?

Pitanje 2:
Da li gubim overclokerske mogucnosti tj. performanse ubacivanjem u jos dva slota rama pored vec postojecih dva?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ruff Re: 4 GB Na Windows-u 03.10.2007. 01:51 #29192

broj poruka: 829

:: Drugari -kolege,dugo razmisljam a i izletelo mi je da uparim jos dva GB sa vec postojeca Geil 2 GB Ultra Plus 1066 Mhz pa me interesuje kako windows 32bit-ni to deklarise i da li u opste vidi?Postoji li mogucnost da mogu da koristim sva 4 GB

xp 32bit ga licno deklarise kao nekih 3.5gb rama, mada ono sto je na papiru cesto nije u zivotu, tako da ce svih 4gb biti iskorisceno(ako ikad stignes dotle da napunis 4 giga rama)... znaci pise ti manje ali svaka iole ozbiljnija aplikacija vidi i koristi svih 4gb!

::
:: Pitanje 2
:: Da li gubim overclokerske mogucnosti tj. performanse ubacivanjem u jos dva slota rama pored vec postojecih dva

nisam kloker, ali zaista sumnjam da gubis bilo sta od performansi. a cak i da gubis, da li bi u realnom radu(osim ako ne renderujes) ikada primetio pad od 1~5%max? ali iskreno...
poz!
Equinoxe Re: 03.10.2007. 04:44 #29194

broj poruka: 12057

Pitanje 2: isto sam se i ja pitao kad sam imao 2x512MB i strašno me je mrzelo da prodajem da bi kupio 2x1GB. Uzeo sam jo 2x512MB i ni MHz magistrale nisam morao da smanjim. Ipak mislim da sam imao sreće. Svakako ti se gube mogućnosit overclock-a, jer neće sve 4 pločice biti identične.

Equinoxe Re: 03.10.2007. 04:51 #29195

Pogrešan izraz `mogućnosti`.... imaćeš sa 4 pločice RAM-a manje šansi za iste rezultate kao sa 2.

SkyFire Re: Re: 03.10.2007. 12:59 #29213

Nisam siguran da sam te bas razumeo kako treba.Sva 4 modula ce biti indenticna.Znaci 4x1 GB Geil Ultra Plus 1066Mhz!Zasto cu onda imati manje sanse kad su sva cetiri rama apsolutno ista?

:: Pogrešan izraz `mogućnosti`.... imaćeš sa 4 pločice RAM-a manje šansi za iste rezultate kao sa 2
Equinoxe Re: 03.10.2007. 13:30 #29215

Ja sam gore hteo da kažem da sam sa 4x512 MB imao sreće što nisam morao da korigujem magistralu
OK, evo cele priče.
Imao sam 2x 512 MB kingston VR (DDR400). Pozajmio sam od druga 2x512MB Kingmax (433) čisto za probu da vidim da li će ploča sve da proguta, sve OK, čak i OC radi savršeno.
Posle sam kupio još 2x512MB isto Kingston VR kao moj (čak sam našao modele iz iste serije) i samo ih zabo u ploču, ne dirajući OC podešavanja. Komp se nije upalio. Posle testiranja. magistralu sam uspeo da podignem samo za 15-20 MHz, katastrofa. Posle mi je drugar (koga ovoga puta puno pozdravljam) predložio da mu ja dam mog 2x512 Kingstona, a on meni Kinmax-a. Stavio sam Kingmax-a u ploču, vratio omiljena oc podešavanja i sve je proradilo ko bombona.

Tako da je zaključak, i sa 4 apsolutna ista modula sa istim latencijama, komp nije imao iste OC
rezultate kao sa 2.
NastyB Da navedem moj slučaj... 03.10.2007. 17:08 #29240

broj poruka: 729
Imam E6600, Asus P5K deluxe i imao sam 2 GB OCZ Reaper Heatpipe PC-8500. To sam nešto, iz zezanja, klokovao, tako da mi je RAM bez problema šibao na 1250. Vratio sam na default, pošto ne postoji nijedna aplikacija , ni igra koja ne radi savršeno i ovako. Kupio sam još 2 GB istog RAM (prodao stari komp) i uradio isto, ovrklokovao čisto da vidim može li opet, i ponovo na DIFOLT (bez pravopisnih dobacivanja). Pretpostavljam da zavisi od RAM memorije, a tvoja je više nego dobra.
Inače, moj XP sve vidi kao 3,25 Gb RAM, ali sve ide kao po loju...

ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers.
American Grafitti

SkyFire ... 03.10.2007. 18:01 #29243

Ok,hvala svima,za sad cu jos da razmislim sta cu da radim,verovatno cu ipak da uzmem.Pozdrav.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs