Koju Z97 maticnu plocu za i5 4670k? (budzet max. do 15.000 din.)
STRANA 1 OD 2
JE3A
Koju Z97 maticnu plocu za i5 4670k? (budzet max. do 15.000 din.)
09.08.2014. 10:51
T58337
status: user broj poruka: 913
Pozdrav svima. Treba ovih dana da kupim maticnu plocu za gore navedeni procesor. Ne znam koja bi bila dobra maticna ploca (preferiram ASUS i GIGABYTE, nikako MSI jer imam prilicno losa iskustva) u rangu do 15.000 din. (jedva sam i to rastegao posto mi je budzet bio 13.000 din.) Procesor cu klokovati na 4 GHz i to je to (mozda max. 4,2 GHz), ne bih ga mnogo mucio po ovim vrucinama. Nesto sam gledao po netu i zapala mi je za oko Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3 (ali ozbiljno se razmisljam o Gigabyte GA-Z97X-SLI). Dajte savet, sugestiju...
Unapred hvala i veliki pozdrav svima
P.S. Prelazim sa AMD na Intel pa javljam utiske (ali ostajem veran AMD taboru, makar sto se graficke tice-bice R9 280X ili R9 290)!
CM HAF 932+Seasonic SS-750 W AMD FX 6300@4GHz+Xigmatek Balder1283 GA-990XA-UD3 Crucial 2x4 GB DDR3 Ballistix LED Seagate 1TB+Samsung 2 TB F4 ASUS ATI 7950 3GB DDR5 Dell U2412M Logitech G105+MX518
E da, bitno je da ima PCIe Gen2 x2 & SATA, M.2 devices konektor.
@pwner Vidim da je Asrock povecao garanciju na tri godine (pre je bilo 2 godine garancije) ali ozbiljni igraci na trzistu maticnih ploca su ASUS i GIGABYTE, tako da nisam razmisljao o Asrock-u (nekako mi i ne deluju ozbiljno), iz tog razloga preferiram samo one malopre pomenute.
@milos847 Razmisljao sam se i o toj ploci, videcu da je uporedim sa onom Gigabyte GA-Z97X-SLI (o kojoj sam citao da je extra ploca za male pare).
CM HAF 932+Seasonic SS-750 W AMD FX 6300@4GHz+Xigmatek Balder1283 GA-990XA-UD3 Crucial 2x4 GB DDR3 Ballistix LED Seagate 1TB+Samsung 2 TB F4 ASUS ATI 270 2GB DDR5 Dell U2412M Logitech G105+MX518
JEZO, ne postoji vise izrazita razlika izmedju Asusa, Gigabyta i recimo AsRocka, bar ne u tom srednjem segmentu...Po meni, ASrock mnogo ozbiljna firma, neka prica ko sta hoce, imao sam i licna iskustva sa z77 chipsetom, nikad nikakav problem, perfektno odradjuju posao! Za te pare bih licno isao na Killer-a! .) Poz
@milos847 preko 30e je skuplja od te npr. Gigabyte GA-Z97X-SLI. Citam da obe imaju iste naponske, samo sto je kod ASUS-a ona DIGI VRP i bolje filtrira napon. Mada, kao sto rekoh, OC ce ici na 4.0 GHz za pocetak i sigurno necu ici vise od 4.2 GHz jer sve preko 4.3 GHz mi treba bolje i hladjenje i bolja ploca (i veca sansa za BSOD).
@darcilo Znam druze ali vidim da ta AsRock ima Killer 2200 LAN i da se ljudi zale na isti. Pre par godina AsRock je bio pojam za malko neozbiljnu firmu (uvek su imali dobro napucane ploce ali bilo je problema sa podrskom, cipovima..), kao i Biostar (kog vise nema).
Cak sam se i razmisljao o Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3 ali i ta ploca ima Killer cip za LAN. Sto se tice ASUS-a, na forumu su se neki zalili na zvuk, a opet da dajem 17.000 din. za plocu to mi je bas mnogo (da imam i7 4770k ili i7 4790k pa hajde ali ovo je i5 4670k).
CM HAF 932+Seasonic SS-750 W AMD FX 8320@4GHz+Xigmatek Balder1283 GA-990XA-UD3 Crucial 2x4 GB DDR3 Ballistix LED Seagate 1TB+Samsung 2 TB F4 ASUS ATI 7950 3GB DDR5 ASUS Xonar STX Dell U2412M Logitech G105+MX518
CM HAF 932+Seasonic SS-750 W AMD FX 6300@4GHz+Xigmatek Balder1283 GA-990XA-UD3 Crucial 2x4 GB DDR3 Ballistix LED Seagate 1TB+Samsung 2 TB F4 ASUS ATI 270 2GB DDR5 Dell U2412M Logitech G105+MX518
Ja sam razliku u Asus-u i Gigabyte-u, jedino video u tome sto se GB za nijansu vise greje, sto povlaci i visu temperaturu procesora, mada sve to radi kako treba (bez obzira da li je AMD ili intel u pitanju)
... kupis neku od 14 990 dinara i neces pogresiti...salim se naravno.
Asrock Extreme 3/4 su itekako ozbiljne ploce jer da nije ne bi toliko kostale.Nije to vise onaj asrock koji je nekada bio podguzna muva asusteka(asusa) i koji je koristio starije chipove starijeg brata asusa.
na ploci moram postojati konektor za USB 3.0 bracket (koristim ga za USB 3.0 flash napred na kucistu, da ne moram da se zavlacim ispod stola..)! makar to imam na mojoj 990XA-UD3 ploci.
CM HAF 932+Seasonic SS-750 W AMD FX 6300@4GHz+Xigmatek Balder1283 GA-990XA-UD3 Crucial 2x4 GB DDR3 Ballistix LED Seagate 1TB+Samsung 2 TB F4 ASUS ATI 270 oc 2GB DDR5 Dell U2412M Logitech G105+MX518
Re: Re: Re: A najveca ironija je to sto ASRock nikada nije bio deo Asusa.
09.08.2014. 15:23
status: user broj poruka: 1661
Da ti si veoma bitna licnost pa ce zaposleni iz Asusa tebi da saopste tako bitne informacije, ajde bezi molim te i ne glumi mi ovde neku velicinu.
Asrock je bio deo asustek-a, a postoji realna mogucnost da opet bude jedno jer asus hoce da kupi asrock.
:: Nema sta da guglam druze, info sam dobio od zaposlenih u Asusu i ASRock-u. Drzi se ti guglanja. Jer ko nema u vugla, taj gugla. . :: :: :: :: :: :: :: Proguglaj malo pre nego sto lupis nesto :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: :: ::
Mani se ti gigasita i tog nekog asroka, nego ispravi misljenje za MSI jer poslednjih 2-3 godine prave veoma kvalitetne i ozbiljne proizvode, a Asus ti je i dalje najjaci na ovom trzistu po pitanju ploca i grafika. U to mozes da verujes ili ne, ali ja ti pricam iz prve ruke onako kako jeste.
Sto se tice tvoje buduce ploce, ili kupi nesto od ova dva modela ili se pati sa tamo nekim kvazi firmama, sa druge strane mozes i gigabajtom koji ce ti zapaliti svojom naponskom sekcijom celo kuciste pa mozes i to da probas .)
Re: Re: Re: Re: A najveca ironija je to sto ASRock nikada nije bio deo Asusa.
09.08.2014. 15:56
status: user broj poruka: 4875
Ne mislim za sebe da sam bitna licnost ali da, radim sa pojedinim ljudima pa imam od koga da dobijem proverene informacije. Ako ne umes kulturno da diskutujes to opet nije moj problem. Ovo nije forum vezan za glumu, vec za IT. .)
:: Da ti si veoma bitna licnost pa ce zaposleni iz Asusa tebi da saopste tako bitne informacije, ajde bezi molim te i ne glumi mi ovde neku velicinu :: :: Asrock je bio deo asustek-a, a postoji realna mogucnost da opet bude jedno jer asus hoce da kupi asrock :: :: :: :: Nema sta da guglam druze, info sam dobio od zaposlenih u Asusu i ASRock-u. Drzi se ti guglanja. Jer ko nema u vugla, taj gugla. . :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Proguglaj malo pre nego sto lupis nesto :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: :: :: ::
Re: Re: Re: Re: Re: A najveca ironija je to sto ASRock nikada nije bio deo Asusa.
09.08.2014. 16:48
status: user broj poruka: 484
Cekaj bre, zar se ti nisi ironicno izrazio? Pa ja koliko znam Asrock je bio cerka firme Asus? Ili mozda gresim? Kao sto je i Gang rekao da su koristili starije cipove Tate Asusa i prodavali jeftinije ploce (bud zasta - zato ih nekada ii nisam voleo ali evo jedna AsRock iz potpisa mi drzi komp vec par godina...savrseno...bez ijedne jedine zamerke...
:: Ne mislim za sebe da sam bitna licnost ali da, radim sa pojedinim ljudima pa imam od koga da dobijem proverene informacije. Ako ne umes kulturno da diskutujes to opet nije moj problem :: Ovo nije forum vezan za glumu, vec za IT. . :: :: :: :: :: :: Da ti si veoma bitna licnost pa ce zaposleni iz Asusa tebi da saopste tako bitne informacije, ajde bezi molim te i ne glumi mi ovde neku velicinu :: :: :: :: Asrock je bio deo asustek-a, a postoji realna mogucnost da opet bude jedno jer asus hoce da kupi asrock :: :: :: :: :: :: :: Nema sta da guglam druze, info sam dobio od zaposlenih u Asusu i ASRock-u. Drzi se ti guglanja. Jer ko nema u vugla, taj gugla. . :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Proguglaj malo pre nego sto lupis nesto :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Re: Re: A najveca ironija je to sto ASRock nikada nije bio deo Asusa.
09.08.2014. 17:33
Pa kad nekome kazes `ko nema u vuglu ima u guglu` normalno da nece da ti kulturno odgovopri vec ces da dobijes propisan odgovor na vredjanje.
Bilo kako bilo taj koji ti je to rekao nema blage veze ni sa asusom a kamlo si asrock-om.Vec smao jos jedni u nizu koji bi da sebe promovisu u neke znalce iz oblasti IT industrije.
Da si ih pitao jel znaju sta doruckuje Bill-i i to bi znali :D
Aj nemoj da si smesan.
:: Ne mislim za sebe da sam bitna licnost ali da, radim sa pojedinim ljudima pa imam od koga da dobijem proverene informacije. Ako ne umes kulturno da diskutujes to opet nije moj problem :: Ovo nije forum vezan za glumu, vec za IT. . :: :: :: :: :: :: Da ti si veoma bitna licnost pa ce zaposleni iz Asusa tebi da saopste tako bitne informacije, ajde bezi molim te i ne glumi mi ovde neku velicinu :: :: :: :: Asrock je bio deo asustek-a, a postoji realna mogucnost da opet bude jedno jer asus hoce da kupi asrock :: :: :: :: :: :: :: Nema sta da guglam druze, info sam dobio od zaposlenih u Asusu i ASRock-u. Drzi se ti guglanja. Jer ko nema u vugla, taj gugla. . :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Proguglaj malo pre nego sto lupis nesto :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Re: Re: Re: A najveca ironija je to sto ASRock nikada nije bio deo Asusa.
09.08.2014. 17:41
Tacno tako Asrock je bio deo asusa pa kada su se odvojili i poceli da napreduju i ozbiljno i da skidaju deo kolaca u odredjenim klasama sada asus pokusava da ih kupi i resi problem.
:: Cekaj bre, zar se ti nisi ironicno izrazio :: Pa ja koliko znam Asrock je bio cerka firme Asus? Ili mozda gresim :: Kao sto je i Gang rekao da su koristili starije cipove Tate Asusa i prodavali jeftinije ploce (bud zasta - zato ih nekada ii nisam voleo ali evo jedna AsRock iz potpisa mi drzi komp vec par godina...savrseno...bez ijedne jedine zamerke.. :: :: Cpu: Intel Q6600 @2.4Ghz @1066Mh :: CpuCooler: Cooler Master GeminI :: MB: AsRock G41M-VS :: Ram: 4Gb Kingston DDR3 @133 :: GPU: Msi HD 6850 OC 1gb/ddr :: Case: Chiefte :: Mis: Genius Gil :: Tastatura: Logitech K35 :: ViewSonic 24` 1920x108 :: :: :: Ne mislim za sebe da sam bitna licnost ali da, radim sa pojedinim ljudima pa imam od koga da dobijem proverene informacije. Ako ne umes kulturno da diskutujes to opet nije moj problem :: :: Ovo nije forum vezan za glumu, vec za IT. . :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Da ti si veoma bitna licnost pa ce zaposleni iz Asusa tebi da saopste tako bitne informacije, ajde bezi molim te i ne glumi mi ovde neku velicinu :: :: :: :: :: :: Asrock je bio deo asustek-a, a postoji realna mogucnost da opet bude jedno jer asus hoce da kupi asrock :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Nema sta da guglam druze, info sam dobio od zaposlenih u Asusu i ASRock-u. Drzi se ti guglanja. Jer ko nema u vugla, taj gugla. . :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Proguglaj malo pre nego sto lupis nesto :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.