Moj kolega je uzeo Xeon 5450 i ubacio bas na plocu iz tvog pitanja i komp mu je preleteo, ranije je imao E5400 i nakon male modifikacije ploce, komp mu radi besprekorno. Nije nikakav problem ovo uraditi...
Funkcionise prilicno lepo, ja sam razmisljao isto da uzmem onaj na 3ghz ~ 5500 din ali reko necu da ulazem u matoru platformu + moj Q6600 se OCuje fino. Pretvara 771 u socket 775.
E bas taj xeon 5450 je najbolji proc za platformu.
Kad bih stavio taj quad i još tu ima 4GB 1066 Patriot memare TT kućište 500w napajanje, dva harda raptor od 160GB@10000rpm i neki WD od 200GB,rezač,9500GT
Koliko se može tražiti za tu konf.
Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi.
My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb
Xeon E5450 jede malu decu za dorucak http://ark.intel.com/products/33083/Intel-Xeon-Processor-E5450-12M-Cache-3_00-GHz-1333-MHz-FSB Ima lik u Pancevu, prodaje bas za 5500, od njega je moj kolega kupio ali zajedno sa plocom, nesto mu trebala ploca pa je ipak kupio sve :D Ne znam koliko bi mogao da trazis, morace neko iskusniji sa tim komponentama da ti kaze, ne znam koliko su cene tim diskovima, ali po nekoj mojoj slobodnoj proceni (tebi na korist (nadam se)) oko 20 000 a i to smatram da je puno... neka po meni realna cena oko 16 000-17 000 Naravno, mozda gresim ali necete uzeti za zlo... :D
Ima tome oko godinu dana mozda koji mesec vise kada sam to ima. I u varijanti sa ddr3 memorijom i sa ddr2. Super radi.....ali 1155 ubogi G850 daje u ogricama 1020 frejmova vise od kvada u 775 varjanti. Xeon je bio isplativ sad su poceli da lupetaju cene duplo skuplje nego na E bay-u. Mislim, ok je kvad jel uuu 12mb kes aaaa ali 20e Xeon i 50e kod nas ajte molim vas. Opet bolje Xeon u masini nego 9550 ili 9650 na grani... http://valid.canardpc.com/7wegij
Crow, ne znam odakle to razocarenje Xeon procesorima? Zahvaljujuci tebi i temi koju si pokrenuo na Berzi ja sam uzeo Xeon 5440 pre oko godinu dana i ne planiram da ga menjam dok se ne pojavi neki Intel i10. Klokovan na laganih 3.2GHz brise patos sa mnogo novijim i `jacim` procesorima, bez da se oznoji. Za cene se donekle slazem ali 50 evra nije previse za ono sto se dobije.
Nisam razocaran ja u Xeona ja i dalje u kuci imam racunar sa 775 varijantom ali isto tako imam i 1155 sa Asrock extreme6 plocom i G850 i 2500K tako da vidim razlike. Vidim koliki mi je FPS sa jednim i sa drugim u onome sto ja koristim svaki dan i koko radi jedan ,a kako drugi. Ne pricam o renderovanjima jer to ne radim http://valid.canardpc.com/7wegij
:: :: :: :: Crow, ne znam odakle to razocarenje Xeon procesorima? Zahvaljujuci tebi i temi koju si pokrenuo na Berzi ja sam uzeo Xeon 5440 pre oko godinu dana i ne planiram da ga menjam dok se ne pojavi neki Intel i10. Klokovan na laganih 3.2GHz brise patos sa mnogo novijim i `jacim` procesorima, bez da se oznoji. Za cene se donekle slazem ali 50 evra nije previse za ono sto se dobije.
Bas bih voleo to da vidim. Da pokrene uopste neki naslov koji jede proc, tipa nesto na crytek engine-u, npr mechwarrior online.
Jadni g850 bi samo spontano sagoreo na 3 fpsa.
Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Evo
:: U bilo kojoj sina :: :: http://valid.canardpc.com/7wegi :: :: :: Ne znam u kojoj dimenziji moze G850 da daje i priblizno jak rezultat kao Q6600, a kamoli x5450. :: :: :: ::
druze koliko god cudno zvucalo , razlika izmedju xeona i c2d je u jednom instrukcijskom setu i samo to, jezgro je isto.
e taj instrukcijski set podrzava i ubogi Gxxx pentium , pa u kombinaciji gxxx + ddr3 ima isti skor kao xeon + ddr2 . xeon je za nijansu jaci ali za dlaku. jeste qvad ali ...
i ja se opasno razmisljam da ubacim sebi jedan xeon na p5k deluxe i zamenim moj c2d e6500 jer mi bas fali ponekad snage.
nije losa investicija jer se za 20-30e dobije znatno jaca masina , dok za gxxx je potrebna promena cele platforme i tu bez 15k dinara nema price.
a ove c2q nebi uzeo ni za 10 dinara , svaki je OCovan sto nije slucaj sa xeonom.
:: Bas bih voleo to da vidim. Da pokrene uopste neki naslov koji jede proc, tipa nesto na crytek engine-u, npr mechwarrior online. :: :: Jadni g850 bi samo spontano sagoreo na 3 fpsa :: :: :: Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Ev :: :: :: U bilo kojoj sina :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/7wegi :: :: :: :: :: Ne znam u kojoj dimenziji moze G850 da daje i priblizno jak rezultat kao Q6600, a kamoli x5450. :: :: :: :: :: ::
:: :: druze koliko god cudno zvucalo , razlika izmedju xeona i c2d je u jednom instrukcijskom setu i samo to, jezgro je isto :: :: e taj instrukcijski set podrzava i ubogi Gxxx pentium , pa u kombinaciji gxxx + ddr3 ima isti skor kao xeon + ddr2 . xeon je za nijansu jaci ali za dlaku. jeste qvad ali .. :: :: i ja se opasno razmisljam da ubacim sebi jedan xeon na p5k deluxe i zamenim moj c2d e6500 jer mi bas fali ponekad snage :: :: nije losa investicija jer se za 20-30e dobije znatno jaca masina , dok za gxxx je potrebna promena cele platforme i tu bez 15k dinara nema price :: :: a ove c2q nebi uzeo ni za 10 dinara , svaki je OCovan sto nije slucaj sa xeonom :: :: :: Bas bih voleo to da vidim. Da pokrene uopste neki naslov koji jede proc, tipa nesto na crytek engine-u, npr mechwarrior online. :: :: :: :: Jadni g850 bi samo spontano sagoreo na 3 fpsa :: :: :: :: :: :: Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Ev :: :: :: :: :: U bilo kojoj sina :: :: :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/7wegi :: :: :: :: :: :: :: Ne znam u kojoj dimenziji moze G850 da daje i priblizno jak rezultat kao Q6600, a kamoli x5450. :: :: :: :: :: :: :: ::
Mislim da nema potrebe da merimo ciji je veci. I7 se dokazao duzinom i obimom a sve ostalo je manje vise isto. Koristim Xeon vec dovoljno dugo da mogu da izjavim za Dnevnik da je to najisplativiji cpu u istoriji i da onome ko je smislio nacin da fercera na 775 ploci treba dodeliti dijamantski Bambi. Sto se tice obrade video materijala i ostalih poslova gde su uposlena sva 4 jezgra, Xeon ne odradjuje nego razvaljuje. Igrice optimizovane za vise jezgara takodje. E sad, ako je nekoga blam da ima stari cpu u kompu...
@despot83 Probao sam da nadjem jeftine Xeone na KP koje pominjes ali za 20 evra nema nista upotrebljivo. Tebi treba 54xx serija procesora ako mislis da utopis konfiguraciju.
@Kutalion U prilici sam da nabavim p5q3 po jako povoljnoj ceni. Na netu vidim da brlja sa memorijskim modulima od 4Gb. Znas neke koji sigurno rade sa p5q3 osim Crucial koje ti koristis? Hvala unapred na odgovoru :).
E druze vidis sta ja imam u kucistu i radi bez problema, jos sam spustio latencije na 9, 9, 9, 27, 78. Ta sto si ti nasao samo nema WLan i dual Lan ostalo je sve isto. Jedina caka je da joj vratis BIOS na fabricki bar je tako sa mojom slucaj. Dok sam imao 2x2GB Geil GU34GB2000C9DC radila je sa najnovijim biosom ali kad ubacih ovu uz potpisa nije htela ni da bekne pa sam ucitavao biose redom od najnovijeg ka dole dok ne dodjoh do kraja :-P
Asus P5Q3DeLuxe Intel Q9550@3.8+CoolerMaster Hyper 212EVO Dual Kingston Predator KHX24C11T2K2/8X 4x4GB Asus ENGTX570 DCII Seagate ST3250318AS+ST3500418ASx2 Leadtek WinFast PxDTV2300H CoolerMaster Stacker 832 Black
Hvala na odgovoru, Julije. Naci cu neku na 1600 ako se odlucim za p5q3, samo bih zbog urodjene lenjosti hteo nesto sto ce da radi u roku od odmah. Ako bih menjao bios morao bih da ga modujem zbog Xeona a u to se bas ne razumem. Nadam se da ce se javiti neko ko ima tu plocu i kod koga moduli od 4Gb rade bez problema. I da, gola/sirotinjska p5q3 ploca je u pitanju.
:: E druze vidis sta ja imam u kucistu i radi bez problema, jos sam spustio latencije na 9, 9, 9, 27, 78. Ta sto si ti nasao samo nema WLan i dual Lan ostalo je sve isto. Jedina caka je da joj vratis BIOS na fabricki bar je tako sa mojom slucaj. Dok sam imao 2x2GB Geil GU34GB2000C9DC radila je sa najnovijim biosom ali kad ubacih ovu uz potpisa nije htela ni da bekne pa sam ucitavao biose redom od najnovijeg ka dole dok ne dodjoh do kraja :- :: :: Asus P5Q3DeLux :: Intel Q9550@3.8+CoolerMaster Hyper 212EVO Dual :: Kingston Predator KHX24C11T2K2/8X 4x4G :: Asus ENGTX570 DCI :: Seagate ST3250318AS+ST3500418ASx :: Leadtek WinFast PxDTV2300 :: CoolerMaster Stacker 832 Blac :: ::
Pre toga sam imao E8600 na standardnih 3.33GHz, ali je razlika velika. Ako mozes, pucaj na E5450 (3GHz, FSB 1333MHz) ili E5472 (3GHz, FSB 1600MHz).
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.