Re: Prva program za provercu temp. ploce i procesora
05.08.2014. 09:16
status: user broj poruka: 1352
Went može i da duva hladan wazduh a da je temperatura procesora 100c ako ne leži dobro ili je loša pasta. Čak ni to ne mora da znači, može i u samom procesoru da ne valja prenos sa procesora na njegov poklopac. Te temperature što vidiš ne moraju da budu merene na istom mestu. Tempereture Core i Die temperature mogu da se razlikuju prilično. Tako da možeš da veruješ ili neveruješ u oba očitavanja.
:: :: hwmonitor kaze 85c, realtemp 65c :: :: Kome da verujes :: :: Vent ne duva vruc vazduh.
Posluzicu se Sweredom-ovom ako se ne bude ljutio :)
Naime, dobio sam Q6600 i gurnuo u svoj komp i to sljaka kako treba, ali imam jedan mali glupi problem koji me nervira...
Koristim Core Temp za pracenje temperature (ne zato sto klokujem nego zato sto volim da znam kolike su mi temp. u svakom trenutku kada radim nesto) i to je sve radilo kako treba sa starim E5700... Danas ubacim Q6600 i temp. u idle su mi 48-50 a na max vala ide i do 65-67 (probano sa Aida64 stress testovima) E sad, u Aida64 mi stoji 43 stepeni na idle (sto ja smatram generalno malo visom temperaturom nego inace ali ajde, moze da prodje) a na max load-u je oko 47-49 stepeni, sto je znatno manje nego sto mi daje Core Temp.
U biosu, mi pokazuje kada restartujem komp oko 35-37 stepeni... kome koj moj verovati (bios mi je najpouzdaniji ali opet...)?
Znam da su slicna pitanja bila 500000000 puta ali nikada licno ja nisam imao problem :D
Veruj Aida-i. To su odlicne temp. za taj proc. Nema sta da brines. Najbolje je da zaboravis na sve te programe i uzivas...Isto ti dodje, znao ti njegove temp ili ne, on radi svoj posao. Kada se ugasi ili pocne da trokira, onda intervenisi, gledaj temp....ili bacis oko povremeno, cisto da vidis da nije odlepio na 70+...:_
@sweredom: Probaj sa AIDA-om da ocitas temp. pa javi.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Da ne bude kako posle nisam rekao sta imam... Pa ako GeminII ne moze da ga OLADI ja ne znam sta moze, da donesem bacvu piva (ladnog) i stavim na procesor? :D
Inace, koristim i Sentinel i Afterburner za temp. pa ti vidi... :D
Pa i meni je omiljeni core temp za procesor Za diskove Sentinel a za gpu MSI afterburner... Onaj powercolor-ov je takvo njesra... :D (opljuvah program nabrzaka)
krade ravno 10 stepeni..., sto nije strasno, umem da oduzimam tako da cu se snaci (uradio sam update Core Tempa na RC6 (imao sam RC4)) i to je to, nah, hvala na odgovorima i paznji (Drama Queen Strikes Again) :D
@Rynskelath, sad tek vidim da gi ladis s Gemini2. Zato i ne prelazi 60 i kusur u full load-u. Da je neki shit, isao bi on do panja, pogotovo sada u letnje dane.
Pa to, oduzmi, dodaj...Bitno da znas otprilike temp.
Slazem se za program... Sto se tice CM-a, imam ga vec pola godine i prezadovoljan sam, a sad sam pustio stress test i bas je stigao do 59-60 i to je to, a na core temp 69-70, ravno 10 stepeni krade,... A ne dozvoljavam ja da mi u sobi bude pretoplo, ja ne trpim visoke temp kada sam kuci... A i odrzavam komp max cistim...ne cekam da mi se zaprlja i ne cistim ga kompresorima i usisivacima...
To nisu odlicne temperature za taj proc. Meni OC na 3.2 Ghz ne dostize te temperature. Pritom je podnozije hladnjaka neravno(gde naleze na procesor). Koristim matori thermalright ultra 120 extreme + 1 120mm fan, nemam ideju cak ni koji. Ja mislim da tu tebi nesto nije lepo legao hladnjak ili ti je kuciste neprovetreno.
Ah nvm,.. videh posle da ti je krao 10 stepeni program :)
Pogledaj koji stepping ti je taj Q6600, ako je g0 onda je ok da ide do 70 stepeni, sve preko je risky. Ako je B3 onda do 65 max.
Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Evo
:: Veruj Aida-i. To su odlicne temp. za taj proc. Nema sta da brines. Najbolje je da zaboravis na sve te programe i uzivas...Isto ti dodje, znao ti njegove temp ili ne, on radi svoj posao. Kada se ugasi ili pocne da trokira, onda intervenisi, gledaj temp....ili bacis oko povremeno, cisto da vidis da nije odlepio na 70+...: :: :: @sweredom: Probaj sa AIDA-om da ocitas temp. pa javi :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Ako ne gresim, Core Temp i Aida mi pokazuju Revision: G0 Cpu-Z Pokazuje Stepping B, Revision G0 Pa ti sad reci sta mislis... Pa za 10 godina bavljenja ovim poslom, nikada nisam imao problema sa postavljanjem coolera, ajde, mozda se desi ali pogledacu to sutra, nemam sada zivaca da rasturam celu plocu...
Inace imam Chieftec-a medium tower tako da nema sanse da je neprovetreno (a trenutno mi je i otvorena jedna bocna stranica...
Nisam ljubitelj igranja na granici, tako da cu ja njega da dzim do max 60 stepeni... za OC, igracu se, samo sam danas ugradio cpu, pa je sledila provera svih parametara i kako ce se ponasati, ali nakon toga obavezno ide OC, pa ja sam E5700 drzao na 3.8Ghz (na 4.0ghz je ponekad umeo da zakuca) a ne ovo cudo :D Volim da igram na sigurno sto se tice ovoga :)
:: Ako je G0 revision, to je to. Moze do 70-72 bez bojazni. Mada ja bih ga drzao ispod 70 ako je ikako moguce. Cisto da pozivi duze :- :: :: Overclockuj to malo, nemoj te bije maler :-)
:: Ako je G0 revision, to je to. Moze do 70-72 bez bojazni. Mada ja bih ga drzao ispod 70 ako je ikako moguce. Cisto da pozivi duze :- :: :: Overclockuj to malo, nemoj te bije maler :-)
Hahahahahahahaha!!! E ne diraj mi AssRock, imam ga vec 3-4 godine i radi extra... nikakvih problema nisam imao sem sto imam malo pci slotova (jedva sam ubacio dodatnu Ethernet karticu a fali mi jos jedan slot za Sound Blaster) :D Mada, sta kupiti da podrzava 775 i ddr3 (u principu treba ceo komp da menjam ali ne bitno...ne ove godine, imam preca posla, treba mi motor... :D
:: Ma bjezi, otpali bi slotovi sa AssRock-a : :: :: Bolje ne diraj nista.. :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: Ako je G0 revision, to je to. Moze do 70-72 bez bojazni. Mada ja bih ga drzao ispod 70 ako je ikako moguce. Cisto da pozivi duze :- :: :: :: :: Overclockuj to malo, nemoj te bije maler :-)
P5Q3 polovni ako nadjes. Ako hoces 775+ddr3. Ja moju silujem vec vise godina nego sto pamtim. P45 je najbolji chipset za 775 ako se dobro secam.
Mada mislim da se ne isplati da ulazes sad u 775 platformu, osim ako je ne nadjes jako jeftino.
Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Evo
:: Mada, sta kupiti da podrzava 775 i ddr3 (u principu treba ceo komp da menjam ali ne bitno...ne ove godine, imam preca posla, treba mi motor... : :: :: Cpu: Intel Q6600 @2.4Ghz @1066Mh :: CpuCooler: Cooler Master GeminI :: MB: AsRock G41M-VS :: Ram: 4Gb Kingston DDR3 @133 :: GPU: Msi HD 6850 OC 1gb/ddr :: Case: Chiefte :: Mis: Genius Gil :: Tastatura: Logitech K35 :: ViewSonic 24` 1920x1080
Tako nesto sam i mislio...da kupim motor, dam 2-3k eura i posle toga ulaganje malo za komp... Hteo sam da ove godine idem na fx6300 ali sam nesto odustao od kupovine posto sam imao prece izdatke...inace skrenusmo mi sa teme... hvala jos jednom svima a sada gasim komp posto ovde grom malo malo pa zvizne negde blizu :D (ne mora bas prvi dan da mi rikne taj procesor) :D :D
ps. prihvatam ja salu i na moj racun, tako da ne moras da se brines i naglasavas da se salis...opusteno... :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.