Da li nesto nije u redu ili...???! AMD Phenom 2 955 BE C3 box kuler Asus M4A88T-V EVO/USB3 bios ver.0307 2x2GB Kingston 1333Mhz najobicnija nista fensi hladnjaci MSI GTX660 OC 2GB jedan vent. WD 500GB AAKX Thermaltake Toughpower 600w mislim da je AP CoolerMaster Centurion 5 (vent napred 8, zadnji 12 i sa strane 8cm) Win7 64-bit E sad mene muci temperature procesora...ne spusta se ispod 32C obicno se vrti oko 35-38C kad apsolutno nista ne radi...sobna temp. je 24-25 max26 termostat pored kompa :D ... Everest system stability test na 1min vec je na 55C a izmedju 2 i 5 min 57-58C... vent na procesuru se vrti na 2200 a na testu je preko 3100... dok sam igrao Crysis3 zabelezio je 62C ???!!!!! Sve isto samo je bio Athlon 2 250 sa obicnim box kulerom ali on nije prelazio 45C tj. nisam mogao da ga nateram na 46 stepen :) Komp je u garanciji jos nesto preko godinu dana...i da mazao sam ga termal pastom Cooler Master E2 ic essential a imam i Arctic Silver 5 samo ona mi stoji vec godinama pa nzm je li jos za upoterbu...nisam hteo bas da eksperimentisem... Nadam se da sam dobro napisao tj. bio jasan... Hvala :)
Ej Dexter :) Menjao sam pastu juce...probao sam i kao zrno-i manje graska, probao sam i krstic 1-2cm precnik na sredini...i sa otvorenom i sa polu-otvorenom stranicom + zatvorenom... razmisljam da stavim onaj hladnjak sa athlona u pm mozda je bolji :D + a kad skidam hladnjak sa procesora deluje mi kao da je super lepak ispod skoro da se jedva odvaja...malo mi je nezgodan za montiranje pa dok ga ne zakacim sav se ispomera...mozda to ?! I ima li razlike izmedju ove dve paste sto sam naveo i da li ima rok trajanja... jbg kupio sam je pre 4-5 godina sigurno...
Ok su te temperature s obzirom na ove vrucine...Zavrti mu jedan Linx pola sata, pa ako se ne ugasi, nemas razloga za brigu. Drzace on konstantno th 60 i kusur kada se optereti...Koliko se secam, neki max mu je oko 70 i nesto...Kupi ipak neki malo bolji hladnjak i to je to.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
bios kaze CPU & NB Voltage Mode Offset CPU offset Voltage 1.400 auto CPU/NB offset Voltage 1.100 auto CPU VDDA Voltage 2.500 auto DRAM Voltage 1.545 auto HT Voltage 1.200 auto NB Voltage 1.250 auto NB 1.8V voltage 1.800 auto SB Voltage 1.100 auto SidePort Memory Voltage 1.500 auto ******** CPU Load-Line Calibration auto CPU/NB Load-Line Calibration auto
U toplim danima sa fabrickim kulerom je i meni išla temperatura do 62 stepena što je i maksimum za fenom II a ne 70 ko što neko rece. Jednostavno je pretoplo a loš kuler.
Trebao si odavno da kupis neki aftermarket cooler i ne razmisljas o temperaturama.. recimo nesto iz Noctua asortimana, jer je za sve LGA. Kupis jednom i to je to.
Probaj ovu boldovanu staku da postavis na -0.025V pa ako nema nestabilnosti sistema, probaj i sa -0.050V. Meni 965BE ima default 1.35V (tako ga GA ploca prepoznaje), a tebi vidim da ASUS ploca automatski dodeli 1.4V. Mada je ovo razlika od maximalno 2- 3 stepena u full loadu, ali ajde... nista ne kosta da se proba :)
Podesio sam vent od procesora (u biosu) da se vrti izmedju ~ 2500-3500 ... sad je mnogo bolje nego sto je bilo ... idle-28C a ful-fulova :D 53C ... Crisis3 - 48-49C Jos samo jedno pitanje za one malo iskusnije...koja od ove dve paste je bolja... Cooler Master E2 ic essential ili Arctic Silver 5 ...???
Imas milion i jednu temu ovde na temu termalnih pasta, pa precesljaj malo forum. Sve do jedne su iste. Razlika se, uglavnom, svodi na kolicinu koju dobijes i cenu.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: Podesio sam vent od procesora (u biosu) da se vrti izmedju ~ 2500-3500 ... sad je mnogo bolje nego sto je bilo ... idle-28C a ful-fulova :D 53C ... Crisis3 - 48-49 :: Jos samo jedno pitanje za one malo iskusnije...koja od ove dve paste je bolja.. :: Cooler Master E2 ic essential ili Arctic Silver 5 ...?? :: :: Odoh na zasluzen odmor tj. spavanje : ::
Arctic Silver 5 je naravno bolja, ali je skupa (USA), za te pare i jeftinije ja bih pre uzeo Coolink 10g, odlicna pasta i trajace ti 20god.:)
:: Podesio sam vent od procesora (u biosu) da se vrti izmedju ~ 2500-3500 ... sad je mnogo bolje nego sto je bilo ... idle-28C a ful-fulova :D 53C ... Crisis3 - 48-49 :: Jos samo jedno pitanje za one malo iskusnije...koja od ove dve paste je bolja.. :: Cooler Master E2 ic essential ili Arctic Silver 5 ...?? :: :: Odoh na zasluzen odmor tj. spavanje : ::
Ma to su uzas kuleri. Ja bio uzeo CM 212 20e imas po oglasima. i uzivas a sto se tice temperatura to su normalne sa tim coolerom. Sve zavisi koja ti je temperatura u sobi gde ti je komp.
AMD FX-8320, 4300 MHz (21.5 x 200) Cooler Master 212 EVO Motherboard ASUS M5A99FX PRO R2.0 Kingston HyperX Blue 2x4 gb 1600 Gigabyte R9 270 OC SSD OCZ Agility 3 60gb 1.5 WD+500gb WD Chiftec CX-05B-B Thermatle Purepower 600 Wati<
:: Da li nesto nije u redu ili...??? :: AMD Phenom 2 955 BE C3 box kule :: Asus M4A88T-V EVO/USB3 bios ver.030 :: 2x2GB Kingston 1333Mhz najobicnija nista fensi hladnjac :: MSI GTX660 OC 2GB jedan vent :: WD 500GB AAK :: Thermaltake Toughpower 600w mislim da je A :: CoolerMaster Centurion 5 (vent napred 8, zadnji 12 i sa strane 8cm :: Win7 64-bi :: E sad mene muci temperature procesora...ne spusta se ispod 32C obicno se vrti oko 35-38C kad apsolutno nista ne radi...sobna temp. je 24-25 max26 termostat pored kompa :D ... Everest system stability test na 1min vec je na 55C a izmedju 2 i 5 min 57-58C... vent na procesuru se vrti na 2200 a na testu je preko 3100... dok sam igrao Crysis3 zabelezio je 62C ???!!!!! Sve isto samo je bio Athlon 2 250 sa obicnim box kulerom ali on nije prelazio 45C tj. nisam mogao da ga nateram na 46 stepen : :: Komp je u garanciji jos nesto preko godinu dana...i da mazao sam ga termal pastom Cooler Master E2 ic essential a imam i Arctic Silver 5 samo ona mi stoji vec godinama pa nzm je li jos za upoterbu...nisam hteo bas da eksperimentisem.. :: Nadam se da sam dobro napisao tj. bio jasan... Hvala : ::
:: Ma to su uzas kuleri. Ja bio uzeo CM 212 20e imas po oglasima. i uzivas a sto se tice temperatura to su normalne sa tim coolerom. Sve zavisi koja ti je temperatura u sobi gde ti je komp :: :: AMD FX-8320, 4300 MHz (21.5 x 200 :: Cooler Master 212 EV :: Motherboard ASUS M5A99FX PRO R2.0 :: Kingston HyperX Blue 2x4 gb 160 :: Gigabyte R9 270 O :: SSD OCZ Agility 3 60gb :: 1.5 WD+500gb W :: Chiftec CX-05B- :: Thermatle Purepower 600 Wati :: :: :: Da li nesto nije u redu ili...??? :: :: AMD Phenom 2 955 BE C3 box kule :: :: Asus M4A88T-V EVO/USB3 bios ver.030 :: :: 2x2GB Kingston 1333Mhz najobicnija nista fensi hladnjac :: :: MSI GTX660 OC 2GB jedan vent :: :: WD 500GB AAK :: :: Thermaltake Toughpower 600w mislim da je A :: :: CoolerMaster Centurion 5 (vent napred 8, zadnji 12 i sa strane 8cm :: :: Win7 64-bi :: :: E sad mene muci temperature procesora...ne spusta se ispod 32C obicno se vrti oko 35-38C kad apsolutno nista ne radi...sobna temp. je 24-25 max26 termostat pored kompa :D ... Everest system stability test na 1min vec je na 55C a izmedju 2 i 5 min 57-58C... vent na procesuru se vrti na 2200 a na testu je preko 3100... dok sam igrao Crysis3 zabelezio je 62C ???!!!!! Sve isto samo je bio Athlon 2 250 sa obicnim box kulerom ali on nije prelazio 45C tj. nisam mogao da ga nateram na 46 stepen : :: :: Komp je u garanciji jos nesto preko godinu dana...i da mazao sam ga termal pastom Cooler Master E2 ic essential a imam i Arctic Silver 5 samo ona mi stoji vec godinama pa nzm je li jos za upoterbu...nisam hteo bas da eksperimentisem.. :: :: Nadam se da sam dobro napisao tj. bio jasan... Hvala : :: ::
Pa to, teraj tako dok ne kupis malo bolji hladnjak. Ako ti je preglasno, instaliraj speedFan pa podesavaj. Kad ne radis nista, smanjis, kad igras igrice, odvrnes i to je to.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.