Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Intel Core 2 Quad misterija
STRANA 1 OD 1
nvidia8800 Intel Core 2 Quad misterija 27.09.2007. 08:55 T5776

status: user
broj poruka: 168
POZDRAV svim forumasima i ljudima dobre volje.
Interesuje me Vase misljenje po pitanju 3D Marka i rezultata u istom. Naime, pazario sam procesor Intel Core 2 Quad QX6850 pre par dana. Radeci testiranje cele konfiguracije u 3D Marku 2006 postigao sam 12200 bodova na default podesavanjima, onakvim kakva su kad se pomenuti program i instalira dok na istoj konfiguraciji sa procesorom Intel Core 2 Duo E6600, na default frekvenciji postize oko 600 bodova vise. Ne mogu da budem pametan iako znam da multiprocesorskih aplikacija tj. aplikacija koje ce iskoristiti maximum od ovog procesora jos uvek nema u nekom broju ali ako idemo nekom logickom metodologijom, trebalo bi sa prvo pomenutim procesorom postigne vise, ma koliko to bilo, zar ne?! Jos je na njemu i FSB 1333MHz, radi na 3GHz a ima i 8MB kesa.
Konfiguracija je sledeca:
Intel Core 2 Quad QX6850, 3GHz, FSB1333, 8MB cache
Asus P5K Premium
Geil Black Dragon 4GB DDR2 1066 Ultra Dual Channel KIT
Asus 8800GTX
Chieftec PSU 750W RPP
Hladjenje na tecnost - Thermaltake Big Tower Pro 745
2xSeagate 500GB 16MB cache - RAID0.
2xNec AD7170 DVD-RW SATA

Sta mislite, da li je test u redu i u kom grmu lezi zec? Znamo svi da 3D Mark nije samo benchmark namenjen grafici iako je najprisutniji vec celog sistema uopste. Potrebno mi je Vase misljenje, sta uopste mislite sta se tu desava?!

Hvala Vam veliko.
:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dyca re 27.09.2007. 09:51 #28703

broj poruka: 1574
Nesto mi je to malo...Ja jos nisam radio 3D mark na svom kopu(mrzi me)..ali koliko sam citao po forumima,ti bi trebao da sa takvom konfiguracijom rbao da dobijes i preko 13000 bodova...Pogledaj malo po forumima kakve su ocene dobili kompovi slicni tvome pa uporedi..pozz

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nvidia8800 odgovor 27.09.2007. 09:58 #28704

Slazem se sa tobom, malo sam progoogleovao i zaista, u pravu si apsolutno. Ne znam sta se desava, zato mi je sve to malo postalo sumnjivo...

Dyca re 27.09.2007. 10:04 #28705

Mozda je do Windowsa..Pretpostavljam da koristis Vistu...ako koristis XP,stvarno ne znam do cega bi mogao da bude problem..JEsi vise puta ponovio test ili ti je taj rezultat iz samo jedno testa??

nvidia8800 ... 27.09.2007. 10:21 #28707

Test sam ponovio vise puta, kako na XP-u, tako i na Visti. Oba OS-a su u 64-bitnim verzijama zbog iskoriscenosti RAM-a posto svi znamo da 32-bitni vidi najvise 3GB-a...

zandarm Re... 27.09.2007. 13:45 #28721

broj poruka: 1454

Ma konfiguracija ti je mnogo losa:) :) :)
Sa takvom masinom poslaces Space Satl u svemir, tako da i nije toliko bitno, da li je 12900 ili 13000. :)
Dyca re 27.09.2007. 14:41 #28722

Slazem se sa zandarmom..sve dok ti ostali programi i igre rade bez problema,nema razloga za brigu sa 3D mark-om..

nvidia8800 ... 27.09.2007. 15:13 #28728

Znam momci, sve je to OK sto mi pricate. Eto, onako sam poslao post, cisto da podelim sa vama misljenje, da vidim sta i kako vi kazete.

POZDRAV

Ognjeni .... 27.09.2007. 15:44 #28732

broj poruka: 4518

a i da se pohvalis ...

ajd uzdravlje .)
Dyca re 27.09.2007. 15:48 #28734

hehe..pa i ja bi se hvalio da imam tako nesto..To je ubica od kompa..mada ako mene pitas..dosta stvari tu nije potrebno..ali opet ko zna za sta ti treba tako jak komp..u svakom slucaju srecno sa njim..pozz

zandarm Re.. 27.09.2007. 17:11 #28742

broj poruka: 1454

Vala bas! Masina je zmaj!

Pisko Ja uvek isto... 27.09.2007. 18:12 #28760

broj poruka: 6645
Mašina nije zmaj, inače bi postizala bolje rezultate. Da je vlasnik njome zadovoljan, nikada ne bi tako proveravao njenu funkcionalnost, ovako, i proverava i ne valjaju mu rezultati.
Hitno treba da investira još oko 1000€ da bi to koliko-toliko bilo dobro za text procesor i slanje poruka na forum (sa smajlijima, ovako je evidentno da ne može, jer ima samo 115fps, a treba 224fps). Problem je što su komponente bile krš i zastarele već kad ih je naručivao, a ta serija koja ga je zapala, već je bila škart bez kontrole kvaliteta jer su prve serije koje su bile u benchmark programima odradile svoje za reklamu, ovo je samo navlakuša za naivne.
Mora čovek da se loše oseća kada ga tako izrade u trgovini...
Odo da razvaljujem C++ i da programiram i ja neki benchmark program u kojem ću vas saranjujem đuture, a tri i više cifara slobodno svi mogu da zaborave. To će biti program čije statističke rezultate obrađuju i klinci iz predškolske, bar po visini rezultata. Šta tu meni 12 hiljada, 13 hiljada? Kakva je to devalvacija i sistem merenja, nečuveno.
nvidia8800 ... 27.09.2007. 19:59 #28785

Nije u pitanju da li je nesto zmaj ili ne. Hobi mi je biciklizam i sklapanje racunara. Inace se bavim administracijom DNS-ova kao i projektovanjem Wireless mreza tako da najvise vremena provodim na Pentium 3 na 733MHz pod Debianom 3.1 dok ovaj racunar sluzi za razonodu kad se zavrsi sa poslom. Od svega, cifre i brojke mi nisu posebno bitne, s` obzirom da u realnim aplikacijama sve ide kako treba. Nemam sa cim da se hvalim s` obzirom da je to samo hobi, neko drugi ima nesto drugo. Zasto se hvaliti, sta imam od toga?! Bas nikakve koristi, zar ne?! Pozdravljam sve forumase pa se pisemo u nekoj drugoj temi posto sam otpirike video misljenja svih ljudi na forumu o ovoj tematici.

POZDRAV

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs