Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Vo mamkata mu ga...
STRANA 1 OD 1
dbqp Vo mamkata mu ga... 15.05.2014. 00:44 T57681

status: user
broj poruka: 1368
P55-UD3L Ver 2.3 (H55 chipset)
i3 540 @ 3.2 GHz

Ovako, u konfiguraciji 2-4-2-4 (12 GB) kingstona Blue @1600 MHz CEKAM 17 sekundi da se pojavi POST, tj da krene... Sad sam izvadio ove 2x4 i nisam cekao ni 5 sec. Provericu jos par puta.

Jel moguce da kanturina ocitava 12 GB rama 17 sekundi? Bog ga spalio da ga ne spali! Ko da imam Pentium 2, al dobro makar ulece u Win7 ko raketa... Jel mogu ikako da ubrzam taj interval, osim navedenog vracanja na 4 GB rama sto je SMEJURIJA? Citao sam po forumima da taj P55/H55 chipset nije bas najveselije resenje ali ljudi moji pa koji to novi chipset moze i3 da natera da se vrti na 4.60 GHz?? Naravno da nisam slepac da drzim CPU na tolikom clocku ali samo kazem da mi se svidja ova platforma i da ja tu neb` nista dir`o osim sto je bolesno smaranje dok se saceka da se ucita POST tj da prikaze sliku...
Dakle 17 sec sa 12 GB rama a Boga mi 10tak sa 4 GB ... Vracam ja ove stangle nazad...

Inace ploca je vrtela i Memtest86+ 5.01 po 24 sata, sve je Linxovano po ihahahaa sati, nije do ploce ni CPUa, sve zdravo, nijedan kondenzator nedaj Boze da je naduvan, al ovo je smesno...

Pitacete me za graficku, e nju me stvarno mnogo mrzi da vadim i menjam sa drugom al ako mislite da je i to mozda eventualno problem pokusacu i to.

Uglavnom sve je ok osim tog intervala koji ubi u pojam svaki put kad krene cold start...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Ako u CMOS setup-u postoji opcija `fast boot` ili `ultra fast boot` 15.05.2014. 01:00 #552808

broj poruka: 10997
gledaj da bude `enabled`...

VMARC Bice ti jos bolesnije smaranje 15.05.2014. 01:07 #552812

broj poruka: 9420
Ako ti rikne ploca ili procesor :D
Znas kaćeš nadješ drugu...?
Sto se tice teme, poslusaj tortu, a ako nije to u pitanju, onda je to to... :D Jbga, treba izbrojati toliku memoriju... 12GB...!!!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

dbqp Evo rrrrrrrrešenjaaaa :))) 15.05.2014. 02:10 #552819

http://www.allquests.com/question/3978886/GIGABYTE-P55-H55-Cold-boot-Bug-fix-mod.html

@Torta: Ima neki quickboot ali NE RABOTAET
@VMARC: Pogledajte link i ti i gosn Torta :)

tortojed Ponovo si Tavaridh Putjin! Najzad si dosao sebi. Bravo! 16.05.2014. 02:00 #552922

broj poruka: 10997
...

dbqp Re: Ponovo si Tavaridh Putjin! Najzad si dosao sebi. Bravo! 27.05.2014. 09:13 #554097

:)

http://www.youtube.com/watch?v=PX06s49xbHQ

:: ..
::
gilopile ... 27.05.2014. 12:01 #554109

broj poruka: 9459
Jesi uspeo?

Daj @Vodosu da ti olovkom sredi CPU. Nije otkljucavanja mnozioca, ali jbg. Bice i to uskoro ponovo...

Nije preporucljivo lemiti na CPU, naravno, ali zar nije lakse to u socketu premostiti?

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

dbqp Re: ... 03.06.2014. 12:55 #554695

Ma ne pada mi na pamet da przim zdravu plocu lemilicama i cudima zato sto je spor cold boot, nego cisto mi dodje kao neka uteha jer pate i ostali sa liste (sajt je danas nedostupan btw). Testirao sam plocu raznim programcicima sa Hirens`a, kaze sve ok, Memtest86+ 5.01 je vrteo i vrteo satima, Linxovana je satima, nema vise svrhe da je drndam, takva je kakva je, a ovo kalemljenje mi je u najmanju ruku smesno :)

:: Jesi uspeo
:: Daj @Vodosu da ti olovkom sredi CPU. Nije otkljucavanja mnozioca, ali jbg. Bice i to uskoro ponovo..
:: Nije preporucljivo lemiti na CPU, naravno, ali zar nije lakse to u socketu premostiti
:: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: - Hm, mislim da će biti čupavo.

gilopile ... 03.06.2014. 15:01 #554707

broj poruka: 9459
MA pametno, ne diraj nista. Zabole te za tih 20-ak sec.

Nego, da li si probao sa nekom drugom g. karticom? Mozda ona ima neki konflikt sa plocom?

I da, da li ti je crn ekran i cekas 20 sekundi ili imas BIOS post i tu moras da cekas da nastavi sa podizanjem OSa?

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

Vodos @ Gilopile 03.06.2014. 18:43 #554722

broj poruka: 864
Auh....kakva su to vremena bila....:)

Naravno, najbolje su bile zaostale olovke marke TOZ, HB varijanta ....

Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60356. Broj poslatih odgovora: 647023.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs