Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
AMD Beema/Mullins ozbiljniji ulaz AMD-a na tablet trziste.
STRANA 1 OD 1
obradmi AMD Beema/Mullins ozbiljniji ulaz AMD-a na tablet trziste. 03.05.2014. 15:53 T57583

status: user
broj poruka: 7720
Radi se o tome da AMD sada ima iste perfomanse kao na entrylevel notebook-u tdp-a 15 W koji lansirao prosle godine ,ali sa znatno manjim tdp-om 4,5 W(2,8w) za tablet.Druga novost kod ovih APU je dodavanje ARM jezgra 32 bit ARM Cortex ,tvz.security procesor uparen sa izolovanim rom-om ,a koristi se za placanja preko net-a i raznorazne transakcije kojima treba jaka bezbedonosna infrastruktura.Vidi se da je brzi od `Bay Trail-T` Atom Z3740
i Nvidia tegra 4 u browser benchmarku i to dosta
Arhiktetura je 4 CPU jezgra i GPU sa 128 shadera .+ ARM Cortex 28 nm Glo Fo

Iako se ne radi o manjem procesu ,ovim rezultatima je pomogao odlican power menagment i napustanje buldozer arhikteture.Mulin ima odlicne predispozicije za high perfomanse Android tablet,ali trenutna AMD strategija je Windows tablet.Da li ce se to promeniti videcemo.

Browser benchmark ,encoding
http://www.techspot.com/article/810-amd-beema-and-mullins-preview/page3.html

Browser benchmark
http://www.anandtech.com/show/7974/amd-beema-mullins-architecture-a10-micro-6700t-performance-preview/3
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
EVGA011 AMD TABLETS 04.05.2014. 18:37 #551857

broj poruka: 578
Mislim da je AMD trebao da to uradi ranije. To moze da im pomogne mnogo vise nego ulaganje u trku sa Intelom od koje nema nista. U ovom trenutku ja ne znam sta zadrzava Intel da ide sa cenama u nebo, nista vise skoro.
Ali AMD ima mogucnosti da napravi tablete dobrih performansi po nizoj ceni od ostalih.
Bas me cudi da nije pre godinu dana uvideo sansu. Do sada su vec mogli biti poznati i zaradjivati milione. To jeste jeftinije ali je to trziste toliko veliko da zarada moze da premasi zaradu na desktop procesorima lako. Posebno nekonkurentnim sa Intelom.
Cak bi i ja njega kupio da mi treba tako nesto u situaciji kada bi stvarno bio u vrhu. Jel ne mozes ti da ocekujes od NVIDIA da ce da ponudi tablet najbolje i najeftinije. A jednostavno ga i ne bi koristio nizakakve igrice ili tako. Za sve ostalo cena + performance AMD moze fino da prodje. Cak i izgleda cool. Sta je ovo pozadi, brushed aluminijum ili samo plastika tako uradjena. Licno bi voleo da im uspe to. Sto moze da se desi, jel kupcima je AMD kao firma poznat po grafikama i procesorima i nije sada neka nova marka na trzistu koja se pojavljuje.

i7-3770K(4.5)+ CORSAIR H100-EVGA Z77FTW-CORSAIR Dominator Platinum 1866(2x4GB)- EVGA GTX780Ti K|NGP|N ClassifiedSound Blaster Z-Force GT120CORSAIR Obsidian 650DNEX1500- Logitech G510/G700- Samsung P2450H
http://www.techpowerup.com/gpuz/agqf6

obradmi Re: AMD TABLETS 04.05.2014. 20:06 #551860

Cini mi se da AMD i nije u trci sa Intelom na high end trzistu ,na desktopu oni idu sa APU.
Nece tu biti pretnje za Intel do 2015-16 kada prelaze na samsung glo-fo finfet proces 12 nm.
Sto se tice tableta AMD strategija je da nece da prave jeftine tablete nego hoce da budu ekskluziva i to nece Android nego samo Win8,za razliku od Intela koji hoce da uleti na trziste jeftinijh tableta,ako mu to uspe uopste zbog jeftinih kineza.

:: Mislim da je AMD trebao da to uradi ranije. To moze da im pomogne mnogo vise nego ulaganje u trku sa Intelom od koje nema nista. U ovom trenutku ja ne znam sta zadrzava Intel da ide sa cenama u nebo, nista vise skoro.
:: Ali AMD ima mogucnosti da napravi tablete dobrih performansi po nizoj ceni od ostalih
:: Bas me cudi da nije pre godinu dana uvideo sansu. Do sada su vec mogli biti poznati i zaradjivati milione. To jeste jeftinije ali je to trziste toliko veliko da zarada moze da premasi zaradu na desktop procesorima lako. Posebno nekonkurentnim sa Intelom
:: Cak bi i ja njega kupio da mi treba tako nesto u situaciji kada bi stvarno bio u vrhu. Jel ne mozes ti da ocekujes od NVIDIA da ce da ponudi tablet najbolje i najeftinije. A jednostavno ga i ne bi koristio nizakakve igrice ili tako. Za sve ostalo cena + performance AMD moze fino da prodje. Cak i izgleda cool. Sta je ovo pozadi, brushed aluminijum ili samo plastika tako uradjena. Licno bi voleo da im uspe to. Sto moze da se desi, jel kupcima je AMD kao firma poznat po grafikama i procesorima i nije sada neka nova marka na trzistu koja se pojavljuje.
::
:: i7-3770K(4.5)+ CORSAIR H100-EVGA Z77FTW-CORSAIR Dominator Platinum 1866(2x4GB)- EVGA GTX780Ti K|NGP|N ClassifiedSound Blaster Z-Force GT120CORSAIR Obsidian 650DNEX1500- Logitech G510/G700- Samsung P2450
:: http://www.techpowerup.com/gpuz/agqf
MaliAbner Onako iskreno govoreci... 04.05.2014. 20:43 #551863

broj poruka: 7769
Android i iOS su na polju tableta igracke buduci da se na njima skoro nista ne moze odraditi...

Pre izvesnog vremena sam kod jedkog kolege probao Surface i to vec lizci na nesto...

Jedina mana je sto mi se cini da Win u bilo kojoj kombinaciji nije za pipanje po ekranu...

Onda uzmes onu tastaturu i vec se izgubi smisao tableta...

One futrole sa ugradejnom tastaturom vec imaju vise smisla ali mi nekako ni jedna nije privlacna na oko...

Dok na trziste tableta ne udju Intel i AMD sve ce to biti igracke... koje su upotrebljive za pregled poste, novina i sl... cak ni ozbiljnijeg igranja tu nece biti...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

obradmi Re: Onako iskreno govoreci... 04.05.2014. 21:12 #551865

To trziste se siri ,prosecnom korisniku i ne treba vise net ,citanje .....Probao sam program nesto tipa excel kod mene na tabletu ,za te stvari ipak treba mis ,notebook ili desktop.

:: Android i iOS su na polju tableta igracke buduci da se na njima skoro nista ne moze odraditi..
:: Pre izvesnog vremena sam kod jedkog kolege probao Surface i to vec lizci na nesto..
:: Jedina mana je sto mi se cini da Win u bilo kojoj kombinaciji nije za pipanje po ekranu..
:: Onda uzmes onu tastaturu i vec se izgubi smisao tableta..
:: One futrole sa ugradejnom tastaturom vec imaju vise smisla ali mi nekako ni jedna nije privlacna na oko..
:: Dok na trziste tableta ne udju Intel i AMD sve ce to biti igracke... koje su upotrebljive za pregled poste, novina i sl... cak ni ozbiljnijeg igranja tu nece biti..
:: Citat:
:: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn
:: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`
:: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
EVGA011 ... 04.05.2014. 22:27 #551876

broj poruka: 578
Intel i jeftini tableti nema sta da traze, pa Intel naplacuje 220e maticnu koja izgleda kao BIOSTAR or 50e kada je pogledas izbliza, on je navikao da sve njegovo se preplacuje, nema on sta tu da trazi. Jedino ako napravi neku strategiju drugaciju koju mi nismo imali prilike da vidimo od njega za desktop processore, SSD, lan kartice, servere itd ali sada je primeni prema tabletima. E sada Intelova vladavina se krece u domenu desktop procesora, procesora za servere, za notebookove, ssd, i par jos stvari jos, u drugim stvarima ne moze on tako da zavlada brzo kako bi hteo, evo kako se muci kod Integrisane grafike godinama.

i7-3770K(4.5)+ CORSAIR H100-EVGA Z77FTW-CORSAIR Dominator Platinum 1866(2x4GB)- EVGA GTX780Ti K|NGP|N ClassifiedSound Blaster Z-Force GT120CORSAIR Obsidian 650DNEX1500- Logitech G510/G700- Samsung P2450H
http://www.techpowerup.com/gpuz/agqf6

obradmi Mnogo je na tom trzistu jakih igraca koji imaju CPU bazirane na ARM-u 04.05.2014. 22:56 #551880

Samsung ,Qualicom ,Meditek ,jedino da Intel predje na ARM tu moze nesto da uradi ,sa x86-64 ne verujem da ce uspeti jer ARM i dalje manje trosi bez obzira sto Intel ima manji proces.

MaliAbner Re: Mnogo je na tom trzistu jakih igraca koji imaju CPU bazirane na ARM-u 05.05.2014. 11:10 #551904

broj poruka: 7769
Nije tacno da ARM trosi manje...
Trosi manje ali i sporije radi tj. treba mu vise vremena za neki zadatak tako da se sve dovodi u neki balans...

Intel je uvek jurio MHz kasnije je pod pritiskom AMD-a bio prinudjen da optimizuje svoje proizvode da budu bolji u svakom smislu i u tome je uspeo...

Tako da ce uspeti i u ovome... generalno dovoljno im je da neki CPU toliko osakate taman da bude dovoljno brzi ali da trosi skoro jednako kao ARM... a kad se na to doda njegova sposobnost masovne proizvodnje poslovace on i par godina sa gubitkom samo da dobije rat...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: Samsung ,Qualicom ,Meditek ,jedino da Intel predje na ARM tu moze nesto da uradi ,sa x86-64 ne verujem da ce uspeti jer ARM i dalje manje trosi bez obzira sto Intel ima manji proces
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60356. Broj poslatih odgovora: 647023.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs