Sto da ne, DualCore je ipak DualCore (dobices bar 50% na performansama vezanim za FPU, IS...), najmanje posla, samo doplatis i ubodes. I to ce dobro terati 8800GTS (uzmi proverene). Inace masina ti je extra sto se tice kvaliteta i uparenosti osim Maxtora, ja bih i to zamenio nekim Seagate, WD ili Hitachi modelom.
Ako uspes da nadjes x2 procesor socket939 po realnoj ceni (priblizno isto ili manje od am2 pandana) onda se isplati ali mi se cini da su x2 soc939 nerealno skupi polovni a novih ni nema. Znaci ako uspes da ga nadjes po nekoj normalnoj ceni isplati se menjati u suprotnom ...
Ako bi nasao neki 4400 X2 i ubo na svoju plocu, ne bi primetio napredak iz vise razloga:
- imas odlican procesor za danasnje programe i na tvom mestu drzao bih ga jos godinu dana
- sama oznaka uz Athlon ti govori o mocima procesora: napredak od 3700 do 4400 je upravo proprcionalan i iznosi oko 20%, bez obzira na broj jezgara. Pogotovo sto stariji programi bolje rade sa jedno-, a noviji sa dvojezgarnim, pa si trenutno skoro na istom
- ne menjaj na ploci procesor, vec uvek menjaj zajedno plocu i procesor. Iz meni nepoznatog razloga (kolega je spominjao neke elektrolite) nov CPU na koristenoj ploci radi 5-10% slabije nego sto je ocekivano. Kao da se ploca navikla na prethodni CPU.
- novih prakticno nema (ako i nadjes skuplji su dosta od AM2, znam jer sam se raspitivao pre nekog vremena), a polovni su besmisleno skupi. Kada si kupovao komp, tada si uzeo odlicnu masinu da je ne bi duze menjao. Ucini tako.
Savet: Imas odlican komp i NISTA ne diraj do daljnjeg !!!
Ako nadjes povoljno X2 (dakle, samo doplata sa AM2) slobodno pazari, Abit je odlican proizvodjac koji koristi Nichicon i Rubycon elaktrolite a oni se tesko suse. Cak i ako ne rade, a ako su pod naponom izdrze i 2 decenije! Sve sadasnje 8800 su fabricki referentne. Preporuka za bilo koju: XFX, Elsa, Diamond Multimedia, Palit, Point Of View, VisionTek, Walton Chaintech, BFG, GA, Asus, Gainward, Leadtek...
- R a v e n L o r d -
:: :: A koju 8800GTS bi mi preporucio :: Ja sam mislio da uzmem XFX 8800GTS 320M :: ::
Posle takvog apgrejda, C2D ti realno nece ni trebati. Just do it. XFX bez razmisljanaj, mada mozes uzeti bilo koju... Gledaj prevashodno cenu. Asus lepo izgleda, ja nisam narocit postovatelj MSI ali kod 8800 i on dolazi u obzir. Dakle samo cena, uzmi onu koja ti zvuci najprimamljivije. Sve su dobre i sve su jos uvek high end modeli da bi se u njih ugradjivale skart komponente.
:: :: A koju 8800GTS bi mi preporucio :: Ja sam mislio da uzmem XFX 8800GTS 320M :: ::
Da, naravno ako ces uzimati 8800gts...jer sa sadasnjim procesorom neces izvuci ni 50 % performansi te kartice.....vec su ti rekli ako nadjes povoljno uzimaj
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.