Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
upgrade am2+ procesora
STRANA 1 OD 1
kefalo81 upgrade am2+ procesora 22.04.2014. 18:36 T57488

status: user
broj poruka: 775

Konfa koju razmišljam da malo nadogradim je 7750BE ova ploča http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/introduction.php?S_ID=372 i 2gb ram na 800mhz, cl5.

Da li mi se isplati ganjati nešto vani novo ili kod nas polovno tipa 2 jezgra ali više mhz-a.

Tipa athlon II 270,280 ili phenom II 550
Komp koristim samo za net, office i filmove a inače trenutno radi na linux mintu i ono što znam od ranije je da vrlo lako cpu ode na 90% dok je ram veoma malo korišćen.
Kod xp-a je situacija bila obratna zato i ganjam cpu umjesto dodatna 2gb štapa rama.

CIlj je da mašini produžim život što je moguće duže pa je otuda dilema da li da guram ovo što imam u njoj ili da joj malo pojačam cpu.

Problem mi je i sa pločom,npr athloni su podržani do 255 ali ne i dalje.
Da li update biosa može da riješi problem sa kompaktibilnošću procesora i ploče.

Unapred se zahvaljujem.

Koliko se može dobiti za 7750be sa stock kulerom?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tata02 ... 22.04.2014. 19:07 #550700

broj poruka: 845
Колико видим на линку који си поставио подржани су Phenom II X4 процесори до x945 потрошње до 95W уз надоградњу биоса.
Simon72 ... 22.04.2014. 19:15 #550703

broj poruka: 2799
Problem ti tu pravi manjak memorije. Dodaj još 2 gb i radice sve kako treba. 4 jezgra bi se osetila u nekim igrama.
Taj procesor je na nivou tih athlona II i nebi dobio ništa.

kefalo81 ne igram igre 22.04.2014. 20:25 #550715

bitno mi je da što duže produžim ofice/multimedia upotrebu računara.
Ram mi je preskup tj. duplo skupljii iz nekih vještačkih razloga (svako malo gori ili plavi fabrika u Kini)

Phenom sa 4 jezgra ne znam koliko moj lc power420w može da gura.

Zbog toga sam voljan jedino u ssd da uložim koji košta koliko košta a ako ova konfa crkne prebaciću je na drugi komp.

Da li ću dobiti nešto performansi/produžiti život sa ssd-om.
Za to sam jedino voljan da dam pare ili ram ako nadjem polovno 2gb za 20 eur-a što je ravno NG želji :)
kefalo81 koliko novca 22.04.2014. 21:03 #550736

mogu dobiti za ploču iz gornjeg linka, amd7750 be i 2gb ram kingston 800mhz, cl5 ?

Da li se isplati preći sa toga na am1 platformu, prilično je jeftina.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60356. Broj poslatih odgovora: 647023.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs