Kablovi kao sto vidite, crna, crvena, plava i bela boja kompleti. Ko zeli siguran sam da preko Boost PCa moze naruciti ova napajanja po ovim cenama samo u evrima.
NEMA MUCENJA, NEMA GUZENJA, NEMA TOPLJENJA, NEMA IZVLACENJA I PROVLACENJA KONEKTORA CIMANJA, NEMA ISPADANJA SLEEVA IZ SRINKA TOKOM SAVIJANJA, MOZES DA MLATIS NEKOG NJIMA I ONI OSTAJU ISTI, DEFAULT KORISTIS IH BEZ PIPKANJA DA NE POKVARIS NESTO KAO NAJNORMALNIJE I NAJACE KABLOVE.
1 x 24-pin ATX Cable 2 x 4+4pin EPS12V CPU Cable 4 x 6+2pin PCI-E VGA Cables 2 x 6+2pin + 6pin PCI-E VGA Cables 4 x 3 SATA Cables 1 x 3 Molex Cable 1 x 2 Molex Cable + 1 Floppy Connector
Ja sam onomad pazario Corsair Killer Switch II dugme za paljenje za kuciste, prekidac testiran do 4 milijarde paljenja/gasenja kombinovano, kada je komp ugasen svetli crveno, a kada je upaljen plavo. Izradjen je od specijalne gume da se ne oklizne prst kada se pali i ima fosfor u sebi pa ga je lako naci i upaliti komp kada nestane struja. Platio sam 9 na akciji, skoro nikakve pare za ovakvu spravu. Krajem sledeceg meseca se oceuje Switch III sa daljincem i svi koji su kupili dvojku (ukljucujuci mene) moci ce besplatno da zamene za novi model.
JA NE ZNAM STA JE TO KILLER SWITCH II...POSEBNO CORSAIR
22.04.2014. 09:00
status: user broj poruka: 578
I sta ima veze sa najboljim sleeve kitom koji se moze pronaci gotov na trzistu za jedna od 3 najbolja napajanja na svetu. Za 300$ dobijas 1000W Platinum napajanje i sleeve kit u kojoj hoces boji i zavrsio si za sva vremena posao. Ako ti za 2-3 god zatreba crveni ili plavi, ti prodas ovaj za 60$ i uzmes drugi. Jednostavno za mene je ovo kao da za 300e mi neko ponudi napajanje 1KW PLatinum koje izgleda najbolje na trzistu, nosi 10 god garanciju ima jednu od najboljih ocena a uz njega ti daju normalni set kablova + sleeve set kablova. Ekstra. Znaci kada bi mi neko rekao ja cu ti uraditio sve kablove ja bi pre uzeo ovo. Jel znam sta znaci fabricki uradjeni kablovi koji se ne mrdaju i ne naboraju kada savijas ih i gde nema ispadanja i savijanja. Kako god ti napravio srink kada ga savijes on pravi zazor od 1-2mm jednom levo, jednom desno, jednom levo, i eto ti ga moras popravljati ponovo, da ne govorim o premestaanju kablova, menjanju komponenti pa testiranje kada ti non stop radis sa tim kablovima. Onda je ovo nezamenljivo. Pusti ti MDPC-X stavis ne pomeras i oni ga nose na slikanje skidaju cetkicom prasinu, duvaju, podesavaju svetlo, ugao padanja svetla, ako jedan kabl nije dobro preklopio se oni ga nemastaju, od toga nema nista za 24/7. Jedino ko ima strpljnje da stvarno napravi cele svoje kablove i kada krimpuje da steze metalni pin preko MDPC-X sleeva i kabla i da koristi neki 18 AWG zice da ne bi se naboravalo to kada se savije....
ja sam oduvek razmisljao koliko su mi lepi ili ruzni kablovi od napajanja. a sad gledam cenu za ovaj kit i razmisljam da krenem biznis da uzimam neka modularna napajanja za 300 dinara preko lordace i da nadjem 2 klinke da pletu od obicnog konca za sivenje znaci svaki milimetar kabla i da njima placam po 100 dinara nedeljno kad zavrse i da valjam te kablove po 600 i imam zaradu 100 dinara, naravno ja bih korektorom pisao evga negde ako zatreba i ljudi bi kupovali samo tako. ekstra je ovo pogotovo posle kejbl menadzment poboljsanja na skoro svim kucistima koje vidjamo i bitno je da se kablovi vide otprilike samo onda kad se otvara ona nebitna strana eventualno kad se menja kuler na cpu sto je bas cesta situacija onako svakih pola sata npr.
:: Ja sam onomad pazario Corsair Killer Switch II dugme za paljenje za kuciste, prekidac testiran do 4 milijarde paljenja/gasenja kombinovano, kada je komp ugasen svetli crveno, a kada je upaljen plavo. Izradjen je od specijalne gume da se ne oklizne prst kada se pali i ima fosfor u sebi pa ga je lako naci i upaliti komp kada nestane struja. Platio sam 9 na akciji, skoro nikakve pare za ovakvu spravu. Krajem sledeceg meseca se oceuje Switch III sa daljincem i svi koji su kupili dvojku (ukljucujuci mene) moci ce besplatno da zamene za novi model :: :: :: i5 750 : cm 212+ : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb : samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750 a4tech x7 :: ::
Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30 Co Gigabyte G.1 Sniper B5 Kingston Hyper X Beast 2x4gb 1600mhz Seagate Baracuda 1Tb Seasonic G550 550W Gold Fractal Design Define R4 Black Pearl with Side Window Dell P2414H...
:: :: ja sam oduvek razmisljao koliko su mi lepi ili ruzni kablovi od napajanja. a sad gledam cenu za ovaj kit i razmisljam da krenem biznis da uzimam neka modularna napajanja za 300 dinara preko lordace i da nadjem 2 klinke da pletu od obicnog konca za sivenje znaci svaki milimetar kabla i da njima placam po 100 dinara nedeljno kad zavrse i da valjam te kablove po 600 i imam zaradu 100 dinara, naravno ja bih korektorom pisao evga negde ako zatreba i ljudi bi kupovali samo tako :: ekstra je ovo pogotovo posle kejbl menadzment poboljsanja na skoro svim kucistima koje vidjamo i bitno je da se kablovi vide otprilike samo onda kad se otvara ona nebitna strana eventualno kad se menja kuler na cpu sto je bas cesta situacija onako svakih pola sata npr :: :: bravo vlado, odusevila me tema :: :: ::
pa bude double pleasure.... Ne znam samo dokle će admini da dozvoljavaju ovo silovanje intelekta..... GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 675W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
Jedino sto je ovde silovanje je zadnjih 5 postova. Mozes ti da pletes ali ko ce da kupi to je pitanje, Ovo nisu teme da bi vi kupili nego da vidite sta prolazi pored vas advanced usera kompijuterskih. Onaj ko ga zanima ce uskoro to imati. Pa kada skinem stranicu a ono najbolji sleeve, pa 24pin angled connector, pa nema heatsrinka. Ako je ovaj narod dozvolio 500 god da ga siluju sta onda pricamo vise...
Pa dobro mozda i upali sad, inace 70e za ukrase, a vecina ljudi ovde i u Srbiji ima graficke od oko prosecnih 50e... Ja bih ga razumeo da zivi u Nemackoj ili Svajcarskoj.
IZNUTRA IZGLEDAJU BRUKA, NI NAJSKUPLJA SEASONIC I ENERMAX NAPAJANJA NE IZGLEDAJU OVAKO SLOZENO IZNUTRA PA CAK NI CORSAIR FLEXTRONICS AX1200i.
[IMG]http://i.imgur.com/3WSvNIf.jpg[/IMG]
Ja vam ne mogu objasniti koliko ce oni prodavati napajanja. Pogotovu sto je EVGA kao brand omiljena i uvek joj daju prednost kada ima dobro nesto. Sada samo mozete da lazete sebe da postoji neka opcija bolja kupovine istog kvaliteta kod nas za 170-180e i posle budzenje kablova i specijalno ulaganje u sleeve. Za onoga ko to hoce ovo je najbolja opcija. Onaj ko nece moze da postedi zluradih komentara jel kada bi imao pare 200e za 750/850w napajanje + najbolji sleeve kit uzeo bi ovo. Mislim to je zajedno 750W i kit 200e, 850W i sleeve oko 220e. A posto nema onda su i komentari nebitni. Ima Seasonic pa nek preplacuje. EVGA napajanje na default kablovima ima neke kondenzatore, decoupling capacitore za redukciju elektricnog whina ili buzz ako se javi. Ovako izgledaju kada se odviju od onog steznika na kome su...Ali zato nije bilo 5 ljudi koji se zale na coil whine...
Ja kazem za sve ono koji imaju Seasonic X-850 od 200e samo zadnja verzija moze da se meri sa ovim ali ima mozda manji skor nego ovo EVGA napajanje pa posle uracunati ulaganje u sleeve.
TAKO DA POZDRAVLJAM DAUMA CIJE IME OBRNUTO ZNACI MU-DA, DA-UM, MU-DA. Sta EVGA da mi da. Pa oni su meni vec dali napajanje, kako cu dobiti Platinum 1KW pa necu ga platiti. Mogo bi vama da pokloni ASUS. Zasluzili ste i vi. Ima on svoj spisak moderatora i do moderatora kojima se daje za posebne zasluge, brzo brisanje dominacije KP Classified na Srpskom trzistu. JEDNA JE DOSLA I NAPRAVILA POMETNJU. NAREDNIG GODINU DANA SINGLE JE NISTA ODAVDE STICI NECE.
Xaxaxam koja budala, jel da... sleeve kablovi, koga jos to zanima, xaxaxa. E MOJ IDIOTE, E MOJ IDIOTE. Ovo je ono sto zanima mene i ljude u svetu a otpadnike i Balkanske Kromanjonce ne mora. Ima ljudi koji vole da im PC izgleda dobro. Najvise volim ove idiote koji su dosli tu da daju svoj prilog u necemu a oni nisu ni svesni cak posto ni nisu u poziciji da kupe tako nesto onda ne mogu ni da pojme sta ce covek koji sedi negde za kompom a razmislja da uzme napajanje pa da sredi one zute, crvene i crne zice ili ona creva pljosnata kao pantljicara sto se ispresavijaju onako kod ulaza za grafiku. Da li si svestaan idiote da se smejes napajanju koje ima isti ili bolji rezultat nego Seasonic X-850 a kosta isto ali kada uracunas ove kablove u komplet. Samo zamisljam nekog ko upetljava se sa ovim domacim napajanjima sa koja god da uzme ne dobija nista ni mrvu boilje performanse od EVGA G2 i P2 a samo na njih ne moze da natakne nijedne kablove. Jel proizvodjaci ne razmisljaju tako. Ima neki CORSAIR kitovi koji su sacuvaj boze ono kvalitet kao ekstenzija savijes ih oni ostanu u tom polozaju savijeni, uzas.
Dobro gosn. MU-DA. Vazno je da su najzanimljivije teme smejanje ljudima koji traze nenormalne cifre za kompove na kupujem-prodajem i prenosenje svakog takvog linka. Pa to je zanimljivije i daleko vaznije nego sto je neko upravo oslobodjen golgote sleeva. A to je danas sastavni deo dobrih i urednih racunara. Svi ljudi koji su kupovali MDPC-X sleeve za napajanje celo su platili vise nego ovaj kit. Pazite kada ima i garanciju godinu dana na kablove. Kada bi uporedio svoj rad i ovo u kompu video bi da ovo je jeftinije i lepse, brze, jednostavnije a mnogo lepse za savijanje i cesto premestanje.
Blago li se tebi, koliko nemas sta pametnije u zivotu da radis.
Ove kablove mozes i sam da napravis, sleeve mrezica, buzir, zice, konektori, kalaj, pasta i lemilica. Napravis kako ti dusa iste. Cak i napajanje mozes sam da napravis ako imas smisla za elektroniku. Mozes takvu perverziju sa kucistem da napravis, da bi se ljudi cudili kako nema kablova i sakrivanja.
Jedan primer. na donjim prorezima kucista gde provlacis kablove (ili iseces kuciste) stavis plocu sa konektorima. Skratis postojece PSU kablove i ukacis u te konektore, dok sa druge strane idu zice koje razvode na druge plocice, umetnute u proreze sa konektorima, odakle ces izvlaciti ostatak konektora prema uredjajima. I tacno rasporedis sta ti gde treba, za HDD, za plocu...itd. Jedino sto bi od kablova stajalo i setalo, a i to nije problem, su kablovi za graficku. Homemade perverzija, ako imas vremena. Zadovoljan si kad uradis, stavise, prezadovoljan, a ne ovo neko gotovance.
A druga stvar, da li je iko od vas, a i ti Wlado, ikada pogledao u kuciste, kada radis za kompom? U stvari, setih se, pa ti nista i ne radis za kompom .)
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus / CM TX3 EVO
jel ti bato ne znas da procitas vladin nick na forumu ili?
Koje bre budzenje da sam pravis nesto kada je osnova svega da to bude naruceno preko neta, znaci jasno je da to nema u ovoj nasoj zemlji i nije za tako neke obicne ljude. Druga stvar je cuvanje ambalaze, ako je moguce da strci evga logo i da se drzi na kucistu, pored podloge od misa ili eventualno u fioci onoj prvoj i da se to sto cesce gleda da bi se u glavi budila misao vau vidi sta sam ja uzeo nema veze sto je to nesto sto vecina ljudi i ne registruje u galvi kada otvara kuciste ili ubacuje neku novu komponentu ili nesto tako.
Koliko god da je to `bolesno` jbg, covekov izbor, njegovo pravo, ne mozemo ga promeniti ni ja ni daum ni quna ni bilo ko na forumu a i na ovom svetu. Sta to ima veze. Jedino mu treba zamerati kada uzme masovno da vredja prostor gde zivi i ljude koji su tu, mada samim tim pisa sam sebi u usta jer zivi tu gde zivi osim ako je npr pise iz Sibenika a 011 je stavio radi fore da ga gledaju onako sa postovanjem jer jbg BG je BG.
Glupo je meni sto se uplicem u sve ovo pa pisem duzi post malo ali kad se pogleda sa neke druge strane, korisna je tema, mozda vecina nas (ja prvi) ne bih video ovako neku izvedbu kablova pa dobio ideju za kasnije za neki mod ili tako. Neka je sve fokusirano na evga ok, tako da ima 20 clanova koji ce na forum da kace po nesto od svakog brenda pa da se stekne utisak da je ovo it forum a ne skup sektasa, teoreticara zavere i ostalih gluposti. uzmem ja asus ploce nove da kacim jbg copy paste nmvz, nexus uzme msi grafe i tako u krug pa lagano. Budemo okupirani nekim stvarima da se prica o hardveru a ne o Milki Canic i kvizu pitanja za sampiona itd.
Znam da procitam nick, samo sto je toliko nickova promeio, sto sa duplim nalozima, sto sa banovima, tako da je ostao Wlada, u svakom slucaju. :)
Sto se budzenja tice, moze ovde da se nabave sve stvari, a jedan deo se koristi od postojecih kablova koja su isla uz napajanje. Samo svratis u domaci `radio shack`. Razmisljao sam neke stvari da uradim, ali nemam vremena zbog mog posla, pa devojka, pa sve sto sa njom porodicno nosi. Ono sto se zove zivot. Mada ipak sam dobro sakrio kablove, tako da mi ne smeta, da li ce ovako da bude ventilacije ili onako. Radili su kompjuteri i pre ovoga i posla ovoga, sa svim upetljanim kablovima. A i da nisam krio kablove, ne smeta mi. Jer otvaram kuciste samo zbog povremenog ciscenja. Mada sam napravio da uvlaci vazduh samo u jednom delu, a svi ventilatori su mi izduvni, osim za hardove. Temp, nikad bolji.
Sto se tice Wlade, da, znam da covek ima ozbiljan problem. Znam koji je ovo koncept osobe, jer imam ortaka koji se pretvorio u budalastinu slicnog kapaciteta. Mene, generalno, nervira preterana opsesivnost prema nekom brendu, umesto da se gleda kvalitet - cena i jos neke stvari. A uz to, mnogo se zaboravlja da je ovo masovni proizvodni proces, gde se javljaju defekti. Sto nista nije novo. Ali i pored toga, debelo se staje u odbranu istog.
ja ti skrenuo paznju na njegov nick onako ironicno, da se ne mucis da mu predlazes budzenje kad ta 4 slova sve objasnjavaju :) Nista lose nisam mislio.
Ja blejacim bez posla, nesto se bacio na treninge, kablovi bleje upetljani, cosmos kao vitrina ladan i provetren. 1x mesecno filtere istresem kao mama sto istresa stolnjak i to je to :)
Cim se organizujem malo sa rasporedom i kad mi dokurci igrica mrtva ninja kingdom, ne mogu da opisem kakav sam manijak postao, malo cu da batalim internet i to par dana pa da malo razvedem te kablove.
Aj kad si vec tu, ako imas neke linkove i adrese gde sta pazariti i to oko rasporeda ventova kao kod tebe, daj na mejl da ne mracimo narod.
Ma nista posebno. Imam CM 690 II adv. pa ventovi (zadnji, gornji, sa strane 1) su izduvni, a kod harda je uduvni. Posto su ovi izduvni, naravno da komp uvlaci vazduh iz preostalih proreza na kucistu. I vazduh veoma odlicno cisrkulise, a time sam i smanjio mikroprasinu iako filteri postoje.
A za pazarenje, mislim da sve mozes da kupis u kanibalu. Jbg. trebao bih da ti nacrtam kako bi to izgledalo, pa da vidis. Ali, me malo mrzi da crtam sad :)
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus / CM TX3 EVO
:: :: ja ti skrenuo paznju na njegov nick onako ironicno, da se ne mucis da mu predlazes budzenje kad ta 4 slova sve objasnjavaju :) Nista lose nisam mislio :: :: Ja blejacim bez posla, nesto se bacio na treninge, kablovi bleje upetljani, cosmos kao vitrina ladan i provetren. 1x mesecno filtere istresem kao mama sto istresa stolnjak i to je to : :: :: Cim se organizujem malo sa rasporedom i kad mi dokurci igrica mrtva ninja kingdom, ne mogu da opisem kakav sam manijak postao, malo cu da batalim internet i to par dana pa da malo razvedem te kablove :: :: Aj kad si vec tu, ako imas neke linkove i adrese gde sta pazariti i to oko rasporeda ventova kao kod tebe, daj na mejl da ne mracimo narod :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.