Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Posto na ploci imam ovakve kondenzatore (capacitore)....
STRANA 1 OD 1
dbqp Posto na ploci imam ovakve kondenzatore (capacitore).... 22.04.2014. 04:55 T57480

status: user
broj poruka: 1368
Interesuje me jel su crkli tek kada izgledaju ovako ili ne moraju da prsnu tj. puknu i dobiju linije da bi se znalo da su otisli dragome Bogu:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/08/Blown_capacitor_on_video_card.jpg

http://www.bashelton.com/wp-content/uploads/2009/04/exploded-caps_04.jpg

Sad ih bas gledam pod 10 LED dioda lampicom i NIKAKO NISU NI BLIZU NADUVENOSTI a kamo li ovakvi sa slika gore.

Prsne covek, sta ces. Odo pisem Vodosu da molim za prevod.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djape7777 Vizuelno... 22.04.2014. 07:06 #550614

broj poruka: 926
mogu da izgledaju ok a opet da su crkli ...
resenje je capacitometar...

tortojed Ona fotka gore je veoma losa, nejasna. Ipak, rekao bih da je pukao 22.04.2014. 23:10 #550758

broj poruka: 10997
kondenzator 470 / 16V. Kondenzator (aluminijumski elektrolit ili polimer), inace, NE MORA da bude ``naduven``, pa da bude neispravan (neispravnost ne mora da bude uocljiva). Ali, kada je naduven, onda je i neispravan...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60356. Broj poslatih odgovora: 647023.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs