Ovako, dualboot je mašina, bežični miš u WinXP radi KAO SAT a u Win7 64bit preskače i po petinu desktopa, kako kad, ne uvek, ali mi strašno pomera pamet. Linxovao sam mašinu pa bar 24 sata a evo jutros upalio Memtest86+ ne bi li se oživela malo ploča, već 4 PASS OK, sve ok. Instalirao i softver za miša (podešava brzinu kretanja preciznije od CPanela i još par gluposti) ali u Win7 i dalje isti problem, nekako mi se čini čim se malo optereti u toj 7mici da se to odražava na miša. Dva regularna optička mi rade NAJNORMALNIJE u OBA SISTEMA. Miš definitivno nije feleričan, šta više NOV JE NOVCAT, obrisao sam alkoholom sve USB ulaze na ploči, sve sam uradio što je bilo u mojoj moći, nije mi uopšte jasno, da je feler na ploči do sada bi PUKLA od silnog izakavanja, prosto ne znam, miš je testiran doduše na jačem kompu ali na istom sistemu i NIŠTA, sve najnormalnije, samo u toj dualboot 7mici zahebava. Očajan sam više, znači radi normalno i iz čista mira preskače ekran, ma bio preopterećen ili bio u IDLE. Šta mogu još da pokušam, žao mi je da ga mučim Memtestom na kom je već skoro 10 sati, definitivno MEMORIJA I CPU I PLOČA SU SASVIM OK, ali nešto ili baguje u toj 7mici (sugerišite mi šta) ili ne znam, prosto se ne vole i to je to...
Ok, ich werde jetzt versuchen dir zu helfen. Das ist nicht notwendig so viel stress zu machen mit ganze PC. Wenn mouse arbeitet gut mit anderem OS oder auf andere PC, dann problem ist genau in WIN 7 64-bit. Ich habe gelesen (nicht personlich das probieren, ich habe keine wifi mouse) und habe ich gefunden das dess nummer von CPU kernen kann ein problem sein. Bitte, checken sie in `msconfig` , dann `boot`, dannach `advenced options` die `Number of cpu cores`. Schreiben sie bitte genau nummer was dein CPU hast, 2 oder 4 kernen (oder drei, wenn du ein Athlon x3 hast). Dann `restart` und checken noch einmal wie arbeitet. Das war ein beratung von viele leute auf internet.
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
У реду, ја ћу покушати да вам помогне. Ово није неопходно да се толико стреса са свим ПЦ. Ако миш ради добро са другим ОС или на другом рачунару, онда проблем је управо у Вин 7 64-бит. Прочитао сам (не лично га пробати, немам вифи миша) и ја сам открио да може да се односи на број ЦПУ језгара да буде проблем. Молимо, проверите у `мсцонфиг`, затим `боот`, `даннацх адвенцед опције` `број ЦПУ језгара`. Напишите шта ваш број процесора молим вас, 2 или 4 језгра (или три, ако имате Атхлон Кс3). Онда рестарт `` и проверите још једном као дела. То је било много савета од људи на интернету.
Mala sala posto je kolega trazio `hilfeeee` (pomoc), nadam se da se niko ne ljuti....
Elem, taj `mouse stuttering` je na win7 64bit bas popularan. Ljudi su resavali, izmedju ostalog, taj problem i na ovaj nacin. Ja kada god instaliram nekome win7 prvo proverim koliko je CPU jezgara `video` pa onda sve ostalo... Interesantno je da neko moje iskustvo kazuje da je rezultat oko 50% (u polovini slucajeva je vidjao sva CPU jezgra, u polovini slucajeva - ne)
Izvinjavam se Google prevodiocu sto sam pogresno pisao. :)
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Sudara se verovatno FREQ jer je isti na svim tim receiverima (cudi me da seljaci iz Logi-ja nisu napravili varijantu da se menjaju kanali kojima se mish konektuje na risiver) pa dolazi do interferncije a mozda je i to sa jezgrima, btw, zabole me, dodje do stutteringa setim se da je mashina stara 5 godina i kazem sebi DOBRO BRATE I RADI STA JOJ NISAM SVE RADIO :) :) :)
Hvala za prevode, slobodno rokni na mail ako si za akciju jako bi mi znacilo da znam sta Toni Der Assi prica a google translate je ono kao kad bi trazio ribu tako sto u google.com kucas TRAZIM RIBU VECERAS ODMA SADA :) :) :)
Ma nema rodjo meni pomoci, davno konstatovano .) :D :D :D Shizofrenija se ne leci xD
:: Ево да преведем ово што је Vodos написао :: :: У реду, ја ћу покушати да вам помогне. Ово није неопходно да се толико стреса са свим ПЦ. Ако миш ради добро са другим ОС или на другом рачунару, онда проблем је управо у Вин 7 64-бит. Прочитао сам (не лично га пробати, немам вифи миша) и ја сам открио да може да се односи на број ЦПУ језгара да буде проблем. :: Молимо, проверите у `мсцонфиг`, затим `боот`, `даннацх адвенцед опције` `број ЦПУ језгара`. Напишите шта ваш број процесора молим вас, 2 или 4 језгра (или три, ако имате Атхлон Кс3). :: Онда рестарт `` и проверите још једном као дела. :: То је било много савета од људи на интернету :: ::
Moj `moj` hahahahahah :D Dakle Win7 koji ja imam vidi sva tj. oba jezgra i nije to problem nego interferencija jer imam isti bezicni koji je na kompu do njega i cim mrdnem taj drugi odma mi izlazi screen savera i pali ekran, dakle necega tu ima. Elem imas mail pa ako si raspoloziran ispisi mi te prevode, stvarno ali stvarno bi mi znacilo :D
:: Mala sala posto je kolega trazio `hilfeeee` (pomoc), nadam se da se niko ne ljuti... :: :: Elem, taj `mouse stuttering` je na win7 64bit bas popularan. Ljudi su resavali, izmedju ostalog, taj problem i na ovaj nacin. :: Ja kada god instaliram nekome win7 prvo proverim koliko je CPU jezgara `video` pa onda sve ostalo.. :: Interesantno je da neko moje iskustvo kazuje da je rezultat oko 50% (u polovini slucajeva je vidjao sva CPU jezgra, u polovini slucajeva - ne :: :: Izvinjavam se Google prevodiocu sto sam pogresno pisao. : :: :: Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ?? :: ::
Broj postavljenih tema: 60356. Broj poslatih odgovora: 647023. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.