Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
ASUS Z97 MATICNE PLOCE
STRANA 1 OD 1
EVGA011 ASUS Z97 MATICNE PLOCE 21.04.2014. 05:31 T57470

status: user
broj poruka: 578
Polako su pocele da se pojavljuju slike zadnjih DDR3 maticnih ploca koje ce covecanstvo videti uz mozda jednu novu seriju za Broadwell...Ono sto je zanimljivo je da ce ove maticne a mozda i Z87 serija podrzavati i Haswell Refresh i Broadwell Intel Procesore.

http://wccftech.com/asus-z97-motherboard-unveiled-rog-maximus-vii-hero-rog-maximus-vii-gene-rog-maximus-vii-ranger-z97-sabertooth-mark-z97-deluxe-pictured/

Samo me jedna stvar zanima, dokle ce da nas zamajavaju.
Jel vi provaljujete da su ljudi kupovali pre maticnu i procesor i memoriju kada postane procesor spor, memorije malo, pa treba i maticna. Sada te nagovore na kupovinu kada pokazes skor najbolje grafike i shvatis da je malkice manji jel nemas najnoviji procesor, a razlika snaga 10%, memorija kolicinski 5 puta vise nego dovoljno, brzina i da dupliras ne osecas nista. Ljudi sa i7-950 jedinu potrebu koju imaju je da kupe SATA III PCIe i USB 3.0 kontroler. Njima vise nista ne treba ni za Titan Black.A starto je 5 god. Sada nije dovoljan jedan los Haswell 4770k nebitno jaci od 3770K oni prave i refresh. Mogli su komotno sada da izbace prvi procesor posle Ivy Bridge. Kako su namazani.

i7-3770K(4.5)+ CORSAIR H100-EVGA Z77FTW-CORSAIR Dominator Platinum 1866(2x4GB)- EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified(EVGA GTX580 PhysX)-Sound Blaster Z-Force GT 120-CORSAIR Obsidian 650D-EVGA NEX1500 Classified- Logitech G510/G700- Samsung P2450H
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
maxxio ... 21.04.2014. 15:45 #550574

broj poruka: 665

Ne zamajavaju oni nikog. Niko te ne tera da kupiš bilo šta.
Dokle god postoji tržište za tako nešto, biće i ponude.

Vodos Zamajavanje, izmuzivanje, utrkivanje... 21.04.2014. 16:01 #550575

broj poruka: 864
Imam neku svoju podelu korisnika (kupaca IT hardvera) koju nikome ne nudim niti namecem:

1. Bez zahteva (internet, office, muzika, filmovi)
2. Sve pod stavkom 1 + igranje igara u niskim rezolucijama - koliko se moze
3. Igranje u fullHD
4. Profesioanalci koji zaradjuju video montazom, kalkulacijama, 3D modelovanjem itd.
5. Ekstremno igranje - ekstremni igraci

Ovi pod stavkom 5 su razlog zasto se sve ovo desava. POd stavkom 4, za te korisnike, tu i tamo bi se stvari lakse kontrolisale, ali za ove pod stavkom 5, NIKADA nece prestati jurnjava za sto boljom igrackom...
Zna se KO TACNO ima keca u rukavu, znas se KO pravi vrh i ko je tu tata. Sva sreca, te postoji ikakva konkurencija. A kada ta konkurencija izbaci nesto sto makar dostize (ako i ne prestigne u nekoj oblasti - a tih oblasti je mnogo) , onda sledi PALJBA kako neju tehnologiju, kako se bave marketingom i slicno. Postojanje te i takve konkurencije ima i negativnih konotacija.... na primer, bezidejni Intel, koji zna da je bolji - izbacuje i ono sto objektivno nije moralo da se izbacuje, i to je Wlada dobro primetio...
NVidia isto, imala je nesto ispred svog vremena, ali je procenila da moze da prodaje na rinfuz foru, sve dok ne dodje vreme da pokaze zube. I tu su kupci stradali, bili u zabludi i naravno, sve papreno placali.
Vrzino kolo ne moze da se zaustavi, to im je poenta bitisanja. I ne mora, neka ide, samo da se pazljivo kupuje, da se proceni `STA MI TACNO TREBA I ZA KOJE PARE` i moze se kako-tako drzati pod kontrolom...
Biti GuRu u ovim vodama kosta dosta, a biti ekstremni gamer ja mislim da kosta najvise...
Nek ide zivot :)

Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
EVGA011 ... 21.04.2014. 18:52 #550582

broj poruka: 578
Moja grupa je Igranje u Full HD sa max filterima...e sada kako god zelis da igras ovi procesori ti nece doneti nista sto ne mozes sa postojecim. Moze samo da ti fali u odnosu na Extreme Procesore.
Naravno sada ce da kupce procesore i ploce a onda kada mi predjemo na DDR4 za pola godine onda ce da pricaju kako ih je Intel zajebao i kako trazi 1000e za DDR4. Umesto da ne trose pare na ove mizerne dobitke i naprave uphrade na pravu stvar. Ja vam kazem to ce biti glavna prica... Ja prelazim na AMD zato je Intel bezobrazan i za mainstream i dalje ne implementira DDR4, evo videcete tako ce da pricaju mnogi.
Pa jurnjava za sto boljom igrackom moze samo da te natera da preskocis ovo i nista vise, za 5-6 meseci dolaze novi procesori sa unapredjenjem kakvo vidjamo jednom u 5-6 god a cak ce i Intel implementirati 8 jezgra. Haswell Refresh prema Haswell Extreme ce biti igracka bez refresha je i moglo samo jedan cipset pa na Broadwell, a Z87 kompatibilan sa Broadwell, Ovako kada pogledate Z87 je bio aktuelan nepunih godinu dana. Jos kada pomislim one Maximus 6 Extreme i GIGABYTE ploce po 400e za OC mrtvaka, bas me zanima ovaj kakav ce biti.

i7-3770K(4.5)+ CORSAIR H100-EVGA Z77FTW-CORSAIR Dominator Platinum 1866(2x4GB)- EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified(EVGA GTX580 PhysX)-Sound Blaster Z-Force GT 120-CORSAIR Obsidian 650D-EVGA NEX1500 Classified- Logitech G510/G700- Samsung P2450H

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60356. Broj poslatih odgovora: 647023.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs