Nebitna ploca, nebitno napajanje, uglavnom sve brendirano, i relativno novo i slabo korisceno, i naravno sve radi stabilno. Ta petica nikad nije 5.000 fiksno vec uglavnom zabode (HW MONITOR pokazuje dakle) na 4.973 a ume da dropuje na 4.946 i na 4.919 a minimum minimuma kada mu puknem linx i to overklovanom je bio 4.892, ispod toga nikad nije palo. Ako su bitni detalji ploca procesor i ram dacu nakon prvog sledeceg odgovora i nakon sto taj ko bude odgovorio pogleda link http://superuser.com/questions/141504/pc-power-supply-normal-range-for-voltages-reported-in-bios-hardware-monitor gde je tolerancija 5% sve preko toga je zrelo ili za jace napajanje ili za ne dao Bog novu plocu... Ajmo nesto konstruktivno da se ne brinem.
Sva setovanja za voltazu u najnovijem biosu su na AUTO cisto da on sam manipulise koliko ce da daje i CPU-u i RAM-u i ostalim komponentama. Dakle sve je FIKSNO osim te usrane petice koja mi na C2D E7300 masini prevaljuje 5.000 na 5.027 sa istim dakle IDENTICNIM napajanjem.
@Mojatorta : Ako si ziv daj teshi me kako znas i umes @Skyfire : Tvoje misljenje naravno uvek cenim samo me nemoj terati po novo napajanje jer ovo nije ni godinu dana navrsilo i td.
Znam da je ploca G.O.V.-ance al jbg, nisam je ja birao nego drugari iz prodavnice. A i nije masina namenjena nekom kloku i igrama nego ofisu i prostim aplikacijama, cemu svedoci i grafika od 20 evra koja jedva tera FullHD .mkv-ove u ma kom kodeku oni bili kodirani. Mislim radi sve u fullu nego me prosto nervira to sto mi dropuje ta petica, jel do ploce il do napajanja... Il sam trebao na vreme da uzmem 600W pa da budem miran.
A do tada ce uveliko (za te 2 god i 2 sec) da se vrti neki kako ono bese Hasswell - imam, Broadwell, pa ono trece... Ugl DDR4 makina :) Posto ovaj i3 540 smatram jednim od najboljih intelovih proizvoda koje je ikad isprdeo jer je otkljucan i mnozilac i BCLK tako da mozes da ga bez problema doduse ne sa TX3 i ovom plocom (na duge staze) teras i na 4.6 na koliko mi je digao sistem doduse u IDLE je bilo 45-46 da li po jezgrima ili spolja, jer spolja je uvek 10 stepeni hladnije od jezgara... Ovi naredni i3 od 540 pa do Haswella su mi GO KUPAC .) Nista bez i5 sa K(arom) na kraju broja .) AL ko sto rekoh ko zna kakvi ce procesori i chipseti biti aktuelni 2015-2016 godine kad budem odlucio a definitivno necu pre izlaska DDR4 memorije da menjam konfu
al aj da nabijam postove: dakle ti dropovi su na mikrosekundu bukvalno, maltene ih ne oseca nijedna komponenta, da kazem max je 5.000 min je 4.892 konstanta je i to pod opterecenjem Linxa koji sam stavio na 10 giga rama (evo 3 i po sata vec drnda) 4.973. A 4.973 mu je i bez linxa. A znamo svi da linx sisa krv svakom procesoru i chipsetu :) Pusticu ga 20 ciklusa da se napune kondenzatori ili sta vec tj. da ozivim malo tu plocu, znam da ce +5 da uvek varira i nakon tog `terora` ali eto cisto malo neka je neka se malo razgibava, ionako provodi nedelje ugasen(a).
elem ne pomenuh li da od 2011. radi perfektno na C2D E7300 masini sa 6 GB DDR2 na 800 MHz i GA EP45-ne znam tacnu oznaku mrzi me da gledam ploci i baca 5.027 konstantno? Isto napajanje, Strider 500W 80tka :) A ovo u i3-ojci nije posteno ni prasinu uhvatilo po ventu.
EDIT: Jedino sto su mi molexi poizbijali pinove na ventovima pa to mora da se malo kao pazljivo nagura... Jedno daje losu peticu drugo ima lose molexe a sa leve strane mi Strider Plus na baneru xD HEheHehe :) odoh da spavam
:: To ti je sve u granicama normale :: Napajanje ti nije vrhunsko ali radice ko Black Horse akumulatori , 2 godine i 2 sekunde./ sala :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60356. Broj poslatih odgovora: 647023. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.