Na mojoj Asus P7P55D ploci imam 2 slota za PCI-e, kaze po spec oba su x16, samo drugi radi na x4 linku.
Mene zanima vase misljenje, da li da stavim grafu na taj x4 slot, tj hoce li biti razlike u performansama? Odgovara mi taj donji slot zbog ogromnog kulera, citaj kante, kog cu uskoro zameniti.
Na zalost da, vecina maticnih (mislim na one koje nisu za procesore od 500+ evra) imaju max x16, tako da iako ti imas dva slota od po x16 kad ubacis dve graficke oni padaju na x8. Ako imas single graficku ono ce da ide x16.
Ima sve u knjizici, sve sam ja to procitao, ali se ne navodi sta znaci ono x4 link. Znaci nije x16 nego x4, klasicna dezinformacija. Slot je fizicki onda isti a radi 4x sporije... kenja mi se od marketinga. Napominjem da imam jednu i samo jednu grafu.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Malo sam pokrivio disipatore toplote na cpu :: :: Hvala svima :: :: :: Ako ti nije tesko, okaci nam neki test sa x4 i x16, pa da vidimo iz prve ruke koliko ce i da li ce uopste biti gubitaka.. :: :: :: :: ::
Mislio sam da je topologija takva da kada CPU preko chipseta komunicira samo sa jednom grafickom karticom da je uvek x16 bez obzira na koji slot se ubacuje koji fizicki izgleda kao x16.
:: Na zalost da, vecina maticnih (mislim na one koje nisu za procesore od 500+ evra) imaju max x16, tako da iako ti imas dva slota od po x16 kad ubacis dve graficke oni padaju na x8. Ako imas single graficku ono ce da ide x16. :: :: Sve imas u onoj knjizici od maticne
Broj postavljenih tema: 60356. Broj poslatih odgovora: 647023. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.