FX 6300 GA-970A-UD3P AMD R7 260x 2 gb ddr5 asus oc Kingston HyperX 4 gb ddr 3 1866 mhz LC Power 600h-12 Seagate 1 TB Win 7 Ultimate x64 (dva diska su probana)
Problem se manifestuje tako sto se ekran zacrni (lampica na monitoru svetli kao da je upaljen) i zablokira. To se desava u igrama (primera radi GTA IV, Batman, Darksiders, Zuma itd) ali i na youtube. Bolje receno bilo kad kada se radi nesto graficki zahtevno. Da stvar bude cudnija, komp je testiran sa OCCT (power supply test) full screen, max memory, all cores, 11 sati. Nije ni jednom zablokirao. Temperature nisu prelazile 58 C. Probani su svi drajveri koji rade sa ovom kartom, pa cak i beta drajveri. Reinstaliran je sistem ali se isto desava. U biosu sam podesavao sve sto mi je palo na pamet, ali uvek ista prica. Bios je F1, to je ujedno i jedini bios na GA sajtu. Takodje, drajveri za zvuk su problem. Na GA sajtu pise da treba da se reflashuje bios pre nego sto se instalira drajver za zvuk. Uradio sam i to, uradjen cmos posle, ali nece da instalira. Sa windows drajverima ima zvuka, dok sa ovim sa sajta nema. Izbaci mi da je problem audio service koji je ugasen. Windows ga kao upali, ali se opet ugasi posle 2 sec. Sada radi memtest sa hirensa pa cu da vidim dal ce on nesto reci kad se vratim sa posla. Test HDD-a je prosao (Maxtor, GW scan, Seagate tools). Komp nema ni mesec dana. Problem se pojavio 3 dana posto je stigao. I u event log-u ima samo da Flash player has entered stopped state (ali samo kao obavestenje, ne kao error) i posle toga vise nema nista osim da je komp ugasen neocekivano. Da li je ovo ploca uzrok problema? Ili mozda napajanje da je preslabo? Nisam jos probao da instaliram Win 7 x86, to cu veceras. Svaki savet je dobro dosao. Hvala i izvinjavam se na dugackom postu.
Imao sam slican problem i bila je tema.Monitor se isto ponasa kao kod tebe ugasi se a lampica pokazuje da je upaljen ali zvuk ostane da radi i sve radi normalno.U pocetku se to desavalo samo kad startujem Crysis 3 , samo jedan film i to uvek na istom mestu i kad sa fleshke podignem UNetBooting.Kasnije se to desavalo kad odradi screensaver,ugasi se monitor,pomeris misa monitor se upali ali nema jasnu sliku(ako me razumes)tj. kao da mu treba vremena da upali sve lampe.To traje 2 sek i posle normalno radi.A kad se ugasi na monitoru ga ugasim sacekam par sekundi i upalim i isto mu traba da zasija punim sjajem 2 sekunde.To se desava na dva razlicita kompa , promenjeni svi moguci kablovi i uvek je isto.Dok se nije javio ovaj problem posle screensavera nisam znao sta je uzrok sad sam siguran da je monitor.Inace sugavi Dell je u pitanju i jos je u garanciji ali posto mi je mis u servisu oko 40 dana ne mogu bez monitora toliko. To sa zvukom ne bih znao da ti odgovorim sta ti pravi problem.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
Al vidis, meni se desava sa 2 razlicita monitora. Jedan je LG 2 godine star(full hd), drugi je samsung 6-7 godina star(1440x900). I zablokira komp. Jer mi tastatura nereaguje (ne mogu ni numlock ni capslock da iskljucim/ukljucim. Zato me buni.
da ti ne otvara sve to na sekundarnom monitoru koji je enable-ovan a da ti nije stvarno vezan... koristis li u podesavanjima samo single ? **************** DELL INSPIRON 17R N7110
Sad sam instalirao win 7 x86. Nije mi palo na pamet da mozda to sam pokusava. Moracu da proverim sad, mada ni u jednom trenutku nisu 2 monitora bila prikacena odjednom. Inace memtest je prosao 15 krugova bez errora. Skidam sve drajvere opet pa cemo da vidimo.
Proveri Ready Boost da ti slucajno nije aktiviran na nekom USB flash-u, meni se to desavalao, jer iz nekog meni nepoznatog razloga, windows 7/8 iskljuci usb drajver a posto cita sa usb-a swap fajl tad poludi i zablokira, stim sto kod mene na monitoru izbaci sare kao kad prsne graficka kartica.
Isto tako pogledaj Event log, potrazi vreme kad zablokira ili par min pre nego sto je blokirao i pogledaj sta kaze tu, mozda neki drajver ne odradi kako treba.Uglavnom Event log moze da ti da dobru dijagnostiku da lociras problem.
Broj postavljenih tema: 60356. Broj poslatih odgovora: 647023. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.