Kada se ocekuje punokrvni DDR4 bez onih varijanti ploca sa DDR3/DDR4 podrskom nego samo DDR4? Citao sam na wiki (ako je to relevantno) da ce tek negde krajem 2015. tj. u toku 2016. da postoje ploce i CPUovi samo sa DDR4... Sta su ga toliko razvukli jbt, ovaj DDR3 traje duze od postojanja univerzuma... BTW, jos jedna stvar me zbunjuje, ako grafulje imaju DDR5 sto i te nove buduce ploce ne budu imale odma preskok na DDR5 koji se vrti i na 6 GHz nego `idu korak po korak` ...? Stvarno smaranje abnormalno... Al dobro sta je tu je.
Najavljen izlazak je za Q4 ove godine koliko sam ja procitao, a cene ploce i cpu-a nece biti male. Razlog zasto ne idu odmah na DDR5 je taj sto mogu da ti uzmu novac i za DDR4 i kasnije kroz neku godinu i za DDR5. .)
Ja koliko znam gddr5 je postojao jos dok smo mi drvili ddr2 :) a realno to sto kaze bobi, zasto ne? Pa da bi uzeli pare...zasto sada intel ne napravi 100x jaci procesor? Zato sto ne moze? Ne nego zato sto nece, ovako uzme vise para :)
Intel i7 2600k @ 4.2 Ghz @1.30v + Titan Fenrir EVO ASRock Z68 Extreme 4 ASUS Radeon R9 280X DirectCU II TOP 8GB 1600MHz DDR3 HyperX Genesis XMP X2 Grey Series Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Toshiba Q Series SSD 128gb
Sta vi to gledate po brojevima... DDR5 nemaa veze sa GDDR5. Pricati da mogu DDR5 je kao pricati o X100, zasto daju prvo X99 kada mogu odmah na 100. Nijedna ploca nece podrzavati DDR3 i DDR4. Samo jedno ili drugo. Nema sta dolazi X99 krajem godine a vec na leto ce poceti sigurno da predstavljaju DDR4 CORSAIR Dominatore GSKill itd. Znaci tu ustede nema, tu moras da ides odmah na 4DIMM zato sto je quad channel, da ti radi u dual channel da stetis pare za memoriju ne isplati se.
Nije samo potreba da se izmuzu pare, tehnoloski se tu prica dosta razlikuje izmedju CPU i GPU... Da ne bi nastao haos na memorijskom trzistu, postoji JEDEC standardizacija, koja to regulise. I bez nje opet bi se islo `redom`, jer memorija za CPU povlaci za sobom i potrebu da se prate magistrale na kojima CPU radi, da se standardizuje izrada memorijskih modula (kod GPU price cipovi se ugradjuju direktno na PCB graficke) itd itd. Dakle, GPU je daleko `slobodnija` varijanta a i sam cip je u stanju da iskoristi brzinu memorije, nije ogranicen 64-bitnim instrukcijama i slicno... Ako nema `preskakanja` sa ddr3 na ddr5 kazuje se samo - CPU arhitekturalno ide `korak po korak` u koriscenju brzine memorije...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
KAKO KAŽE DEGEN, BACAJ PARE TEBRA, NEMA PARA NEMA VEZE JEL JER TO JE BITNO DAJ SAMO DA SE KUPI NE BACAJ MOZAK BACAJ PARE QUAD CHANNEL TO JE BRE BUDUĆNOST JEL NEMAŠ PARA JER IMAŠ MOZGA
Pa ja bi voleo da odloze X99, ali sto se mora nece biti tesko, tj upgrade. Jao pa kada dodjem ovde. Nadam se da cete mi uvelicati slavlje vasim zluradim komentarima. Kako bi se smejao i sreca mi jos veca bila. Onda cu vas zvati niza klasa, DDR3.Pa kada objave da novi DX radi bolje sa DDR4. Posle cu da se registrujem na Benchmark kako bi me CAR i jos neki primetili jel kada njih izvedem iz takta taj dan mi je kao da je izasao novi Assassins Creed. Pogotovu kada predju na licne uvrede, tada znam da su skroz prsli zbog hardwara koji imam i da nemaj usta da dodaju. Xexexe.... Niko ne postavlja vise skor single grafickih karti na Benchmark... xexe... Potpuna dominacija, rasulo. Bolje reci niko nikada nije tako dominirao sa jednom kartom na fabrickom kloku mesecima i to ce trajati dok ne dodje sledeca generacija. Znaci da prevrnu Evropsko skladiste ne mogu da nadju kartu koja ce na 1200/1750 da registruje validan skor veci nego moj. E sada mogu da spajaju dve, tri, da se loze, ali to je to. Ne postoji driver, memorija na stock, CPU na stock a da 3DMark 11 pokaze ispod 17.880 GPU skor iz kutije ni jedan driver. Sto znaci da sam im objasnio ko ima najbolji GK110 u zemlji. Najavio sam ga jos 6 meseci pre izlaska 3770k I imao nedelju dana posle izlaska najboljeg i najredjeg modela sa brojem 33. Najbolji je trip sto je dosta ljudi stavilo brojeve karti u potpis, tako se zna da smo eletni odredi.
Vi ste budale, da ste sabrale moj hardware znali bi da mi fali samo procesor. Ja kada prodam Dominator 100e, ploca 100, procesor 200, napajanje 100, jos neku sitnicu koja mi ne treba ja kupujem X99 plocu i DDR4 memoriju, i moj ceo upgrade ce biti procesor samo. A vec imam 200e u steku. Lagano, niko meni nista nece davati, niti ce znati pravu cenu X99. Ja ne krecem od 0, ili 100e kao sada vi npr.
:: sad cu da prodam kravu, ili dve, da kupim sveeeeeeeeeee, aaaaaaaaaaaaa :: :: Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30 C :: Gigabyte G.1 Sniper B :: Kingston Hyper X Beast 2x4gb 1600mh :: Seagate Baracuda 1T :: Seasonic G550 550W Gol :: Fractal Design Define R4 Black Pearl with Side Windo :: Dell P2414H.. :: ::
I ja sam mislio da si ti jedna obicna, neshvacena, normalna individua, koju negde tamo na divnom zapadu cene, a ovde omalovazavaju...
Pogresio sam.
edit: Fasistu i rasistu kako na ljudskom, tako i na materijalnom nivou, mogu da ne pljujem, ali nikako ne mogu da postujem.
:: Pa prodaj kravu pa kupi Haswell Extreme sto se mene tice. :: Ja sam mislio ipak da vi ne zivite sa domacim zivotinjama, da ste iz gradova :: :: :: :: i7-3770K(4.5)+ CORSAIR H100-EVGA Z77FTW-CORSAIR Dominator Platinum 1866(2x4GB)- EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified(EVGA GTX580 PhysX)-Sound Blaster Z-Force GT 120-CORSAIR Obsidian 650D-EVGA NEX1500 Classified- Logitech G510/G700- Samsung P2450 :: ::
Broj postavljenih tema: 60356. Broj poslatih odgovora: 647023. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.