Imam dole potpisani i5 750, i Asus P7P55D. Ako bih presao na Asus Z68 i i7 2600K da li bih dobio nesto time po vama? Kontam da je jaci procesor, ali ne znam koliko vredi to ulaganje. I kada bi menjali koliko bi doplatili?
Sigurno,dobio sigurno dosta.ALI pod uslovom da bude korektna doplata,umeju prodavci da divljaju sa tim sandy-jima kao da su novi,secam se kad sam ja uzimao i bio blizu da uzmem taj i5 2600k,ali likovi nisu normalni sa cenama.Na kraju sam uzeo nov i5 3350p i resio sve probleme. Ako doplata korektna onda ok,po tim korektno msm oko 80e plafon.To je bar moje misljenje.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Ali prosto,to je to ako mene pitas iz nekog mog ugl razmisljanja prosto uzimas polovno i cene moraju dole,posebno za tako nesto koje staro sigurno 2 godine,sa druge strane ako oces novo i imas pare,ja bih na tvom mestu otisao na ivy i7 3770 ili ako klokas i7 3770K.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Vredi to dosta, pa sta 2600K malo klokovan i to je vec kao 3770k/4770k da imas, Aplikacije i igre nece to primetiti mnogo razliku. Jedino po meni sto gubis tu je sto Z68 nema Intel NET controller, nema native USB 3.0, SATA III Intelov... Sve ostalo ti ne mozes da vidis neku razliku, za brzu memoriju nebitne performanse ce te kostati mnogo vise. Ja ne znam kako proizvodjace memorija nije sramota da prodaju kitove po 500e koji ne daju ni 2fps vise kao nemenjene gamerima i entuzijastima. Poznato je dobro da sada sve memorije do nekih 500e se izuzetno slabo klokuju. Znaci proizvodjaci u milimetar odrede specifikacije, to se svi zale, jedino zatezanje latencija za jedan broj i to ne svih nekada ili opustanje a povecanje brzine daje nesto i kada pogledas u PI nisi dobio nistaaaa. Pre si bre mogao da kupis jeftino memoriju od 1600 i klokujes na 2133MHz iste latencije. Sada djavola, a sve su skuplje. Jos je CORSAIR napravio neku listu gde je nabudzio kao poboljsanja koja dobijate u odnosu na 1600MHz i kao memorija je itekako opravdana. I ja sam da ne bude krs neki, da lepo izgleda, da ima lepe hladnjake ali ne preskupo.
Broj postavljenih tema: 60356. Broj poslatih odgovora: 647023. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.