AMD also unveiled its `Ultra Workstation`, which was described as `the visual supercomputer for your desk` which is based on up to two 8-core Intel Xeon E5 v2 series CPUs, 32GB or more DDR3 memory and up to 64GB of GDDR5 video memory with up to four FirePro W9100 graphics cards, which can drive 24 4K/UHD displays. This supercomputer will be available through AMD`s select partners including SuperMicro, Silverdraft, Boxx Workstations and many other. http://www.fudzilla.com/home/item/34324-amd-unveils-the-hawaii-based-firepro-w9100 Elektrofusion Powered by ReactorSuperial
Intel je bolji i to je to. To ni AMD vise ne pokusava da ospori... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Nigde, ama bas nigde nema ovakve zahebancije na temu Intel - AMD, takvih prepucavanja i verbalnih delikata kao na ovom forumu. Zato ga i volim. I postujem sve clanove, majke mi :) Donja i deo srednje klase - isplativiji je AMD. Visa srednja i gornja klasa - Intel ni nema konkurenciju... Ali mi smo genijalci, uvek nadjemo dobar razlog da se sukobljavamo ovde i izmisljamo toplu vodu zbog dobrog zezanja. Neki to nazivaju Fanboizam, neki ne, nije ni vazno... Nek ide zivot :)
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Ne vidim sta je nejasno, amd predstavlja novu pro graficku i naravno da zeli da ona pokaze svoj maksimum uz odgovarajuci cpu, u ovom slucaju intel, nece valjda da sakate karticu i njenu prodaju da bi hranili fanboyeve, klince i trolove (koji i nisu ciljna grupa ovog proizvoda). Drugo nisu ni oni retardirani i svesni su da nemaju najbrzi cpu na trzistu, sto ne znaci da nemaju vrlo konkurentne procesore u mnogim segmentima.
:: AMD also unveiled its `Ultra Workstation`, which was described as `the visual supercomputer for your desk` which is based on up to two 8-core Intel Xeon E5 v2 series CPUs, 32GB or more DDR3 memory and up to 64GB of GDDR5 video memory with up to four FirePro W9100 graphics cards, which can drive 24 4K/UHD displays. This supercomputer will be available through AMD`s select partners including SuperMicro, Silverdraft, Boxx Workstations and many other :: http://www.fudzilla.com/home/item/34324-amd-unveils-the-hawaii-based-firepro-w910 :: Elektrofusio :: Powered by ReactorSuperial
O hvala! Sad sam pismen. Izgleda da kad neko nezna nesto pametnije da napise na ovom forumu uvek komentarise pismenost drugih.... i da boli me uvo da li se pise nekapiram i neznam odvojeno ili zajedno :P Zeleo sam da istaknem ono sto se nevidja bas cesto. Da jedna kompanija reklamira proizvode druge iako su suparnicke. Elektrofusion Powered by ReactorSuperial
A oni ne reklamiraju proizvod tudhe vec svoje firme, i to na najnormalniji nacin. Oni bi AMD procesorom degradirali performanse proizvoda koji reklamiraju dok bi konkurencija (nVidia) koristila naprednije Intel procesore i iskoristila pun potencijal svoje Quadro linije proizvoda.
Jednostavno, zar ne...?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Intel trenutno ima potpunu dominaciju u 2P/4P serverskim i workstation sistemima sa preko 95% market share-a. Čak i sam AMD je prilično nejasan vezano za dalje planove za serverske procesore.
Budući da predstavljaju nove radne stanice sa novim FirePro grafikama, čije su cene za red veličine veće od klasičnih računara, sigurno je da će u njih ići najbrži HW, a AMD nema čime da parira novim Xeon-ima. Jednostavno ako hoće da prodaju nove FirePro kartice uparivaće ih sa Xeon-ima, sasvim lepo oni zarađuju na profi kartama da bi se sad tu nešto kockali.
Broj postavljenih tema: 60356. Broj poslatih odgovora: 647023. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.