Kupio sam doticno plocu iz potpisa pre 6 meseci. Pre mesec i vise je otkazal poslusnost. Posalo nazad na reklamciju EWE (Neposystem). Dobijem u zamenu plocu koja je jeftnija 30 eura GA-990XA-UD3 jer gospoda nisu imali da daju odgovrajuci a boze sacuvaj da oni stetuju 1-2 eura da daju skuplju. Sad se desava sledece ja varatim nazad maticnu plocu podavcu, prodavac dobavlajucu sa natpismo da nisam dobio dogovarajucu plocu i da se ovo vec desava 4 puta da daju salbije uredaje u zemnu 4870-6750, 890-970 ploca 6850 za 7750. Sad posto nemaju oni meni varacju novac po kojem sam ja kupio pre nove godine znaci 11900 danara. Ja za te pare nemam da kupim nista vredno sada jer je porez sad 20% a kad sam uzimao bio je 8%. Zvao sam ih 10 puta i konacno danas dobio gospodu iz servisa i da njih ne zanima moj problme da su oni razudzili prodavca i da ih ne znima moj problem sto ja za te pare nemogu nsita da uzmem. Ja nemam da dam odgovrajucu plocu mogu da vas razduzim samo novcano. I cao. Znaci ovo moze samo u Srbiji i nigde vise. Da li mogu ista da uradim povodom toga?
Iskreno ne znam sta si ocekivao da dobijes? Nema plocu u vrednosti koju si platio, vec ti nudi losiju, ti normalno odbijes i on ti vrati pare koliko si platio. End of story.
ali pogledaj ovo (ako nije prevara i istina je) http://bit.ly/1iZ6V8V, znaci uzmesh lepo te pare i kupish ovu plocu i dobio si bolju i moda ti ostane neki dinar :) Za drugo nemam reci kao sto si rekao zemlja Srbija. Pozdrav.
i5-2500k @ 4.2Ghz CM Eisberg 120L ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N760 TF 2GD5 SLi 2x1TB WD Black at RAID 0 CM Storm Sirus CM 932 Advanced & Corsair 750W
Da tebi zvuci OK kjer ne puca po tebi nego po drugom. Znaci is sad ds nadjem istu plocu moram da je platim 12-15% vise. Ko ce da to nadoknadi. Niti sam ja kriv sto je ploca crkla niti sam ja zahtevao da daju skuplju. Neka mi daju kao moju plocu sitih krakteristika. Nego znas sta je tu u pitanju. Tada kada sam ja kupio tu plocu nabana bez pdv bila je 104e * 118.5 ziralni kurs. A sada ploca koje jes lsinih krakteristika je GIGABYTE GA-990FXA-UD3 rev.4.0 je 94,84 ili ASUS M5A99FX PRO R2.0 je 93.95 nabavna x 120.5 ziralni. Nemam reci o kakvoj se klasi ljudi radi da mi je prosto muka.
:: Iskreno ne znam sta si ocekivao da dobijes? Nema plocu u vrednosti koju si platio, vec ti nudi losiju, ti normalno odbijes i on ti vrati pare koliko si platio. End of story :: ::
Ne razumem zašto se žališ. Dobio si novac koji si za nju platio pošto nisi hteo da ti se proizvod zameni drugim koji trenutno dotična firma ima na stanju. Nisi oštećen, plus si koristio ploču određeno vreme za dž. Mogao si da ih pitaš da li postoji opcija da doplatiš za bolju poču. To što su se cene, porezi i okolnosti promenile nije njihov problem, novac ti je u celosti vraćen, ne gubiš ništa. Jel bi pisao nešto ovde i kukao da su cene pale za 50% a? Ispoštovan si po PS-u do kraja.
Okanite se prica da cete za iste pare da dobijete vise, firme ovde nemaju toliko trziste da se bahate davanjem jaceg hardvera na reklamacijama. i nisu firme krive sto je drzava promenila poresku stopu.
Ne mozes nista da uradis jer su oni uradili sve po ps-u. Nije radila ploca, reklamirana, utvrdjen kvar, nema adekvatne zamene, vracen novac. Kraj.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Zasto se zalis.Sam si izabrao da uzmes novac umesto komponente koju su ti ponudili. Kao sto kaze stripy nista oni nemaju sa tim sto su nasi retardi digli porez na 20%,tako je kako,oni su svoje ispostovali.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Gledja sad OVO. Nije to problem oko novac i kukanja. Ja sam pitao da li mogu da doplatim da uzmem novu. Nas to ne znima vidi sa prodavcem. Nije problem sa prodavcem sa prodavecm cu ja da zavrsim i da uzmem koju hocu nego je problem sa ljudima koji rade u reklamciju. Jos nesto sta mi je rekao a zaboravio sam da navdem je DA nemoze da da 30e skuplju plocu nego sto je moja. Ja radim isto u firmi za prodaju racuanra. Uzeo sam kod prijatelja koji drzi firmu i znam koliko je tacno nabaljna koliko je tanco ksotala ta ploca sa porezom jer covek nije zaradio na meni ni dinar znam da je platio cak sada i sa boljom plocom ce da prodju jeftinije nego pre. Ali ov nije prvi put kao sto sam rekao i to mi je najvise krivo sto nema zakona sto moze svako da radi sta hoce. Lepo sam naglasio da me povracaj novca ne znima i da me znima samo druga maticna ploca i ako mzoe moja doplata!
:: Ne razumem zašto se žališ. Dobio si novac koji si za nju platio pošto nisi hteo da ti se proizvod zameni drugim koji trenutno dotična firma ima na stanju. Nisi oštećen, plus si koristio ploču određeno vreme za dž. Mogao si da ih pitaš da li postoji opcija da doplatiš za bolju poču. To što su se cene, porezi i okolnosti promenile nije njihov problem, novac ti je u celosti vraćen, ne gubiš ništa. Jel bi pisao nešto ovde i kukao da su cene pale za 50% a? Ispoštovan si po PS-u do kraja.
Nemas ti tu sta da se zalis... PDV si platio ti, a ne oni i platio si ga 8% a ne 20%, prema tome vraceno ti je sve korektno. Sta bi ti sada, da oni puknu 12% razlike u PDVu...? Dobio si iznos sa fiskalnog, a to sto je PDV skocio u medjuvremenu... Jbga, losa sreca. Ja jos uvek cekam da mi se resi jedna reklamacija u S1, pa ako se ne bude zavrsila kako treba, sve cu izneti ovde i na svakom mogucem IT forumu u Srbiji + na sve moguce mail adrese proizvodjaca kog zastupaju, pa cete tek videti sta je jajarenje, neprofesionalnost, kaljanje ugleda jakog brenda i ozbiljnost servisa... Sve dokumentovano. Jos uvek imaju sanse da izbegnu blam nad blamovima...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Bunis se bez veze, mislim, nisi u pravu nikako. Ti bi da dobijes vise para ili sta? Pa nisu prodavci krivi za povecanje poreza, naprotiv prodavci su ispali korektni. Ne vidim problem uopste! A i dizes frku za 1000-2000din ako je i toliko u pitanju za tu sumu(razlika u PDV).
cek brate sta ja da radim riknulo mi napajanj eod 1200W koje je placeno 15000din, nemaju 1200W napjanje ni 1000W a 15000din mogu da kupim 800W jbg... ja da im trazim seasonic od 1200W koji je 30.000 pa nisu sasavi da mi daju to nema nigde
Ne radi se o tome da li je 50 ili 5000 dinara, fora je u tome sto prodavci ne moraju da mu isplate taj PDV koji je u medjuvremenu povecan i to je to. Dobio je svoj novac koliko je i platio i problema nema. E sad, mogao je da doplati za bolju, moze i sada ako je uzeo novac na ruke da doda, isti qurac ili da mu daju jeftiniju i nadoknade ostatak...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ispostovan si maksimalno, dobio si ulozeno, to jest onoliko koliko je u trenutku kupovine maticna kostala... Verovatno bi bilo bolje po tebe da si dobio novu al jbg...
Uvek mozes da se obratis ministarstvu za istrazivanje ruda i gubljenje vremena... Oni rese sve.
AMD phenom II x2 550BE @ 3.8GHz / Raijintek EreBoss / GA-MA770-UD3 rev 2.0 / 3x2GB Kingston V ddr2 800MHz / PowerColor ATI 4870 1GB / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Logitech g230 / Samsung T220 x2.
a kad sam ja menjao moju grafičku prilikom reklamacije, što mi nisu dali iznos da fiskalnog, kao ovom čoveku? ne, nego su uradili kako njima odgovara. a istina je prijatelju, da sa rogatim ne možeš da pobediš.
Ja nisam trazio novac cak sam zahtevao da ne dobijem novac nazad jer za iste pare nemogu da kupi odgovrajucu plocu. I pored mojeg insistiranja da ne zelim novac nazad vec maticnu istu i da cu cekati koliko treba oni su vratili novac. Ja cu dobiti od prdavac bolju plocu za skoro iste pare nije problem. dobicu ASUS 990 pro 2.0 za dopalte jos 1600 dainara. Nije tu problem kukanja nego stvar je u ponasanju. Sutra mi stize druga ploca. I ako sate citali videli ste sta se desava sa robom kojm sam kupio kod istog prodvaca a dobavljac je ewe 4 po redu reklamcija i nije odradjena kako treba. Prve tri nisam nista rekao vec sam samo uzeo robu da nebi pravio prijatelju problem! Sapphire 4870 1gb ddr 5 (220e)-6750 (80e) polse 18 meseci MSI 890FXA-GD70 (150) za MSI 970-G43 (60e) MSI 6850 1gb ddr 5 (190e) za 7750 DDR5 1gb (80e) i sad ovo Nemam reci. Jos jendom kazem nije problem novac dao sam 110e dacu jos 20 i uzecu drugu ali je problem u ponasanju ljudi.
Re: TO CES DA SE ZALIS LEPO GOSPODI KOJA SU NA VLASTI
18.03.2014. 23:02
status: user broj poruka: 431
Decko postao komedija... Ti ne kontas da ne moze da se dobije vise od onoga sto si dao, ni napolju a ne ovde. Ko ti kaze da dolar drzi vrednost, gde si to procitao svega ti? Pogledaj malo bolje, dolar i evro su bili 1:1 kad je evro izdat kao valuta, gde je taj svemoguci dolar danas? Vrednost dolara u odnosu na evro je pala za gotovo 40% u poslednjih 10ak godina. Da ameri nemaju toliko vojnog uticaja sirom sveta ( prevashodno vojne baze kojim nabijaju strah od `demokratske` intervencije ) dolar bi bio negde oko dinara iz 1991.
Problem je u firmama koje sve sto naprave prvo bace na americko trziste za recimo 0 i onda to isto valjaju po evropi za 500 evra, a 500 evra je skoro 0 pa ti vidi ko je tu kriv i za sta je kriv.
Sa druge strane, kad kupujem, kupujem od manje lokalne firme i to vec godinama, stoga imam i dobar tretman kod iste, nesto crkne, zamena bez govora i zdravo.
Decko je prosao jos i dobro. najbolje bi bilo da imas garanciju od 3 godine i pred sam istek garancije tebi komponenta ode i onda da ti daju kao zamenu nesto sto trenutno kosta koliko si ti dao za komponentu pre 3 godine... Ja bi voleo da zivim u tom tvom svetu i da mi je pre 3 godine crkla grafa te da sam za mrtvi 4870 kao zamenu dobio 7870 ili bar 7850...
AMD phenom II x2 550BE @ 3.8GHz / Raijintek EreBoss / GA-MA770-UD3 rev 2.0 / 3x2GB Kingston V ddr2 800MHz / PowerColor ATI 4870 1GB / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Logitech g230 / Samsung T220 x2.
Re: Re: TO CES DA SE ZALIS LEPO GOSPODI KOJA SU NA VLASTI
19.03.2014. 02:16
status: user broj poruka: 2855
Ja sam dobijao za crkunutu GTX260 - GTX460, za crknutu 4870 - 6870 itd itd, evo Dexter je dobio za GTX470 - GTX670. drugar je za crkunutu 4850 dobio 7850....
Pusti ti sta bi ti voleo ili ne bi voleo. Ako ti karta crkne posle malo manje od 3 godine naravno da ces dobiti kartu iz tog ranga iz serije koja je trenutno aktuelna. Zasto? Pa zato sto nisi magarac da pristanes da kartu koju si tad platio 300e zamenis kartom koja sad vredi 100e, ali je 2 ili vise generacija novija pa je slicnih perfomasi kao ta od 300e 3 godine stara...
Lepo zahtevas novac sa racuna(Sto je svacije pravo), uzmes tih 300e, kupis kartu koju ti nude i ostavis sebi 200e u dzep.
Ja nikada nisam imao problem sa takvim stvarima. Znam da su neki prodavci nekima hteli da podvale tipa `poslednja cena te i te karte nije npr 300e nego 220e`...zajebi te price, kad ti volovi to ponude samo ostro! Ali bilo je i korektnih kao npr ovi koje sam naveo na pocetku posta...
Skyfire: ...frekfencija...
:: Ja bi voleo da zivim u tom tvom svetu i da mi je pre 3 godine crkla grafa te da sam za mrtvi 4870 kao zamenu dobio 7870 ili bar 7850.. ::
Poenta je da uvek rade na uštrp kupca. Šta da je porez pao sa 20 na 8 procenta ??? Ja sam od ****** u nekolko navrata dobijao zamene koje su uvek bile jeftinije i lošije. Za 4870 dobio sam prbo gt 9800 a posle jebavanja od mesec dana dobio sam 5770. Za gtx 460 skupljeg modela dobio sam jeftiniji iako su u tom trnutku imali i isti taj koji sam uzo. Maticna uemsto ud3 dobio jeftiniji model. Uvek se dobija jeftinije to je poentaove price. Ko što reko da je porez pao oni bi racunali po toj novoj ceni i tako bi se postavili u to sam siguran.
Nek maknu porez sa 20 na 2 i ugradice se dobavljaci jer du oni zasziceni ko beli medvedi. Ceo zakon je pravljen njima u korist. Prodavac je nemocan da bilo dta tu uradi sem da da iz svoga dzepa da bi musterija bio zadovoljan.
Ali je bi meni skroz bilo ok da sam za crknutu gtx 470 dobio 6870/gtx560/gtx 560 ti i ja bi bio zadovoljan.
Platio si performanse a te performanse danas ne kostaju kao ranije i to je fer i posteno. Ako vam daju istu takvu crknutu kartu to je onda ok, jer je ista koju si kupio i koja je crkla. Ali ako daju kartu novije generacije koja je slicnih/istih perfomansi onda vam to nije ok?
`Уложили сте рекламацију и она је усвојена. Међутим, трговац нема робу исте врсте, нити може да је поправи.
У том случају вам трговац нуди повраћај новца. Без обзира да ли је у међувремену роба појефтинила или поскупела, ви трговцу враћате робу, а он вама износ који сте платили приликом куповине без обзира на тренутну цену.`
`Квар електричног уређаја
Купили сте телефон, рачунар, машину за веш, шпорет који се покварио после месец дана. Која су ваша права у овом случају?
Прво: изјавите рекламацију трговцу код кога сте робу купили и никако се не обраћајте сервисеру, чак иако вас је трговац упутио на овлашћени сервис. Сервисер нема никакву обавезу према вама, јер вам он није ни продао робу.
Друго: у рекламацији обавезно назначите да ли хоћете да вам се роба поправи или замени за другу робу исте врсте.
Треће: трговац је дужан да се о вашем захтеву изјасни у року од 15 дана од дана када је изјављена рекламација.
Четврто: уколико трговац није у могућности да испуни ваш захтев за поправку или замену, можете тражити новац назад или умањење цене.
ВАЖНО: Ово правило се примењује у периоду од две године од тренутка када сте преузели робу`
Znaci u ovom slucaju trgovac je u pravu, zamenu je ponudio koju ima ako hoces uzmes ako neces vrati ti pare koje si dao ( zakon ne uracunava inflaciju, promene pdv-a, kursa evra ).
Gledaj to ovako kupis mrcedes C klase vozis ga 1 godinu crkne i daju ti A klasu. Sta ce da uradis da uzmes taj A kalse. To ti mu dodje isto platis graficku 220e radi 18 meseci crkne daju ti graficku od 80e ali pazi nije ni priblizno istih prfermansi 4870 1 gb i 6750 nije isto. Cak je 4870 jaca jedni prednost 6750 je sto manje trosi sve ostalo je na strani 4870. U sva 4 slucaja znam da sam u pravu jedino sto su oni ispravno postupili to je da su mi vratili novac. Oni su isli na tu kartu ako prihvatim salbiju plocu ok ako ne onda vracaju novac i opet su prosli dobro. Cisto sumunjam da vani smeju da tako ensto rade dobavljaci. Ovde im je zakon sve dozovlio. Bukvalno prijatlje uzeo laptop 750e od starta nije radi kako treba prekidao mu konektor na laptopu za punjenje. Vracao ga je 3 puta u isti taj neposystem zbog istog problem u roku od 2 meseca posle kupovine laptopa. Zadnji put pokusali su da mu natovre da ga je polio vodom i da mora da plati 37000 dainra za popravku. Smem galvu svoju da stavim da su oni dobili zamenski laptop i da su probali da ga zavrnu za taj da on odustane od poravke. Da nije zahtevao da se cuje sa direktorom firme to bi tako proslo ali je dobio novi laptop. Kao sto sam rekao nije u pitanju novac vec ponasanje ljudi koji rade u ovlascenim servisima. AMD FX-8320, 4000 MHz (20 x 200) Cooler Master 212 EVO Motherboard Gigabyte GA-990FXA-D3 Kingston HyperX Blue 2x4 gb 1600 MSI 6850 OC SSD OCZ Agility 3 60gb 1.5 WD+500gb WD Chiftec CX-05B-B Thermatle Purepower 600 Wati
:: Mene jeste usralo, i ja to priznajem :: :: Ali je bi meni skroz bilo ok da sam za crknutu gtx 470 :: dobio 6870/gtx560/gtx 560 t :: i ja bi bio zadovoljan. :: :: Platio si performanse a te performanse danas ne kostaju kao ranije i to je fer i posteno. Ako vam daju istu takvu crknutu kartu to je onda ok, jer je ista koju si kupio i koja je crkla. Ali ako daju kartu novije generacije koja je slicnih/istih perfomansi onda vam to nije ok? :: :: Kako :: :: Aj budimo realni :: :: Cpu: FX 6300 @4 Ghz :: Cooler:CM v8 GT :: GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 O :: Ram:10 Gb Kingsto :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Keyboard: Logitech iluminate :: Mouse:Mx 51 :: Screen Dell 2 :: ::
Broj postavljenih tema: 60356. Broj poslatih odgovora: 647023. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.