daće Bog pa bi trebalo da sklopim neku fm2, za neku audio varijantu. e sad, ono što me bunilo jer sam gledao da bih prošao jeftinije, pa u paketu da uzmem i kućište i napajanje, i ja kao nešto kršteno da uzmem, ono CM elite 335 od 8k. e sad, da bih uštedeo na novcu pa da odem na recimo neki A8, da li mi se isplati da uzmem neko lošije napajanje, tipa ms industrijal ili neki takav levak, neki jeftiniji lc? čačkao sam onaj power calculator, ono ispade da mi treba 200w, al bolje da pitam, više glava sigurno zna više od jedne okvirno koja bi konfa bila: a6 5400k/a8 5600k neka pločica, neće biti kloka ja mislim, ali nije nemoguće dva štapa rama dva hdd-a i možda još wifi karta u pci i nisam siguran kolko usb periferija
svaki savet, i van ovog vezano za napajanje, dobrodošao, a da prođem što jeftinije :)
Ako uzmeš A6-5400K onda ti ne treba neko jako napajanje jer troši samo 65W, kod mene je napajanjje Bluberry 520W terao A6 na 4.20GHz (24h) i bio je jako hladan sa fabričkim kulerom, 2x2GB ddr3 1333Mhz, 1 HDD i WiFi karticu. Sve je bilo tiho.
E sad, za A8 5600K, on vuče 100W, ako planiraš klok onda malo bolja ploča i napajanje preporučljivo....i obavezno da se promeni fabrički kuler (bar se kod mene više grejao nego sad A8-6600K)
komp će ići na neku audio produkciju, tako da sumnjam da će ići neka grafika pored, jedino ako zafali monitora, pa da treba više od 3 :D elem, ja sam mislio da možda čak uzmem i neko LC kućište sa 420w napajanjem, novo naravno, al što jeftinije da bih uštedeo za ram... mislim da će terati i to, al opet, cenim tuđa mišljenja
CPU A10-6800K 95e MBO Asrock A85 60e RAM 2x8 GB PC 1600 Transend 70e CASE Chieftec BX do 40e polovno PSU: MS Pro 400w platinum(bolje od bilo koje borovnice od 560w) Audio: Xonar WiFi: Idi na planet-ovu opremu)stabilans ignal i ne ubija mašinu koliko TP Link)
Radi već u 2 produkcijske kuće i troši kao upaljač. Napomena: Rade samo 2 monitora istovremeno kako treba. Jedan na HDMI i drugi na DVI - 1920x1200. 3 nisu ni u jednoj kombinaciji htjela da rade na integruši na 1920x1200.
Cpu:Core™ i7-4770 Cooler:Omicron HG-232 GPU:2xMSI 290 Ram:4x8 GB PC 2800 Senco MBO: ASUS Z87-WS Case:Chieftec Ultra Big Tower PSU:Deco Cruiser 1500w RU Mouse:Teliara B100, G 400 Screen: 3 x Barco 24` MDRC-2124 TS
lepa konfa, al to probija `budžet` (koji i ne postoji, al poenta je da bude jeftino) ne mogu nigde da iskopam kolko je broj jezgara procesora u stvari bitan, sem u eksportovanju projekta, jer sam video neke `firmirane` kompove (Rain) koji idu sa nekim apu na 2.5, i to me baš zagolicalo audio nije potreban, to posedujem gde nađe ovako jeftin ram, ja izgibe tražeći, ne verujem da je ovako jeftino a što se tiče monitora, mislim da ću ići na 19`, mislim da je sasvim dovoljno za audio
Broj postavljenih tema: 60356. Broj poslatih odgovora: 647023. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.