Imam 8 Gb Kngston Genesis 1600 Mhz i mislio sam da dodam memorije jer realno koristim Pc za gejming i kapiram da za sad imam dovoljno memorije. Ali tu se pokreće sledeća priča, dok sam se intetesovao za ram čuo sam konfliktne priče vezane za tajminge i latenciju. Čujem da je bolje da latencija bude što niža kao i tajming, e sad za tajming i kapiram jer je memoriji potrebno manje vremena za određeni proces ali za latenciju nemam pojma. Jer sam čuo da je mala razlika u performansama a velika u ceni kad je latencija u pitanju. Prosvetlite me oko pojmova (jer nisam siguran da ih razumem). I zanima me koje su razlike i koliko su bitne za bolje performanse. Svako mišljenje je dobro došlo.
Imas 8gb rama,i pretpostavljam da ces na to dodati jos 4gb ili 8gb,na tu kolicinu memorije,apsolutno i totalno te zabole patka kakve latencije imas :))))))))) samo gledaj da su latencije iste na starim i novim modulima koje planiras da ubacis.....
Pa neću trenutno ništa da dodajem i jasno mi je da je neophodno da svi moduli imaju istu latenciju ali zato sam se obratio forumu da mi neko ko ima znanje i volje da piše, da mi pojasni nauku cele priče. Inače ako budem menjao ram, moraću nov da kupim jer imam 4x2 Gb i 4 slota za ram.
jos duuugo ces ce ti lepo igrati sa tih 8gb rama..... za ozbiljan rad u vrhunskim programima 8gb je minimum,ako ne i malo,ali za igranje....taman po meri jos koju godinu ...
Za gejming je 8Gb rama vise nego dovoljno, u gomili konfliktnih prica sustina je da ces zaista osetiti male benefite izmedju 1333, 1600, 1866 , pa cak i vise MHz, kao i malu vajdu od zatezanja latencija...
Eventualno licne satisfakcije radi mozes dodati jos jedan modul, cisto da imas dual channel.Mada je, generalno, bespotrebno . Tako da, ako su ti procesor i graficka kompatibilni - dovoljno jaki, ostaje ti samo da uzivas u igrama :).
MSI Big Bang Xpower II Intel I7 3960X & Corsair H100 4x8GB G.Skill TridentX VGA..We`ll see .) Corsair Force GT 240GB SSD Cooler Master Cosmos II LEPA G Series 1600W HP ZR2440w
Broj postavljenih tema: 60356. Broj poslatih odgovora: 647023. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.