Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Kupovina nove komponente i jedan problemcic sa starim komp.
STRANA 1 OD 1
Rynskelath Kupovina nove komponente i jedan problemcic sa starim komp. 28.02.2014. 23:00 T56918

status: user
broj poruka: 484
Prvo da kazem ovaj problemcic sto imam:
Poludecu, vec par dana mi izlazi error kad god startujem komp (BackgroundContainer.DLL - neki od glupih toolbar-ova mi napravio haos posto nisam obratio paznju kad sam instalirao neki od programa), obrisao sam toolbar kao sto uvek i radim ali mi ovaj registry idaje pravi problem (nije da mi usporio komp ili nesto ali me nervira sto sa svakim startovanjem moram da kliknem na budjavi OK)

Probao sam sa Ccleanerom i MalwareBytes-om da ga skinem i nista (nasli su par Conduit i Background Container problema i sredili ali se problem idalje nastavio)

Jel ima neki programcic koji ce mi skinuti ovo sranje? Spybot ili nesto drugo?

Drugo pitanje:
Imam Asrock G41-VS3 plocu i E5700 procesor / CM GeminII sa 4gb DDR3 memorije, naime resio sam da u skorije vreme nadogradim komp posto bi bio red i imam par pitanja (NE ZANIMAJU ME FANOVI AMD-a I INTEL-a, posto nisam takav, jeste da ja vise volim intela ali bih bez problema presao na AMD FX procesor posto vidim da ga svi vi jebeno hvalite):
Naravno znam da je glupo i da pomislim da kupim Q6600 za moju plocu kad mogu da kupim nesto bolje i jace (naravno i skuplje ali dobro, valjda necu zaliti pare) :D

Isao bih ili na neki i5 ili na FX-6300, ono sto mene muci je ploca, nisam u toku sa novim plocama i ne bih kupio neki krs od (primer) 50 eura, nego nesto normalno i funkcionalno.
Memorije imam 4Gb ddr3 1333 ali cu verovatno i to kupiti 8gb 1600 ili mozda 1866 videcu kada se odlucim za tako nesto.
Hvala svima i na ovoj pomoci kao i na svim prethodnim .)

Dexter, kako tebi radi to cudo, kako se hladi? koje su ti idle i load temp?
A i svi ostali mozete da mi odg. na ovo kako se ponasa FX
Nisam ljubitelj amd-a zbog nekih starijih dana kada se ponasao kao grejalica (mada i dan danas postoje neki amd procesori koji se tako ponasaju da ti ne treba grejanje u sobi i nadam se da ovaj nije takav)

You can`t hurt me, hell, i can`t even hurt me.
Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me.
Did you really think your little jokes were going to kill me?
I`m done with the winning cause i`ve already won.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srdjanc ... 28.02.2014. 23:17 #544056

broj poruka: 3106

Da te pitam, zbog gledanja u cenu I5. Da li bi ga overklokovao ili ne? Tj da li hoces K verziju?
Rynskelath OC 28.02.2014. 23:23 #544057

Pazi ovako, da sam neki manijak nisam, volim da ponekad oveklokujem i ovaj E5700 ali evo vec pola godine ga nisam maknuo sa 3Ghz (dok je godinu dana radio na 3.6 Ghz ako se dobro secam)

Uzeo bih bez K ali mozda se predomislim pa uzmem sa K zato bih molio savet za obe varijante.
Nisam napisao koju graficku imam pa cu zato sada postaviti MSI HD6850 OC, za svaki slucaj ako nekoga zanima.

Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me.

Srdjanc ... 28.02.2014. 23:45 #544058

Budimo realni nije bitno koju graficku imas zato sto sad mora da se gleda da budes spreman za naredne dve generacije nevidije i amdea. Po tome gledamo procesor.

Medjutim, opet tebi je izbor kratak, imas FX6300 za 12000din sa jedne strane i od intela hasvela 4440@3.1ghz za 18500din, 4670k@3.4ghz za 24000din i ivice 3570k@3.4ghz za 19000din.

Dakle, pitanje glasi, da li bi ti platio 50% vise od amd zbog intela (u neku ruku razumljivo mada ne uvek, betmen moze da potvrdi) ili duplo vise zbog intela sa overclockom?

E sad nemoj zaboraviti na plocu.

Ram necu da gledam, preskupo je.
Rynskelath @Srdjan 01.03.2014. 00:09 #544059

Gledaj ovako, necu da dajem preko 200-250 eura. Nisam zaludjen da imam nesto extra jak komp ali volim da to sto imam radi kako treba.
Jednostavno mislim da mi je glupo dati 24k za 4650k
I ovaj E5700 imam dve godine i zadovoljan sam ja idalje sa njim, sve sto radim meni je dovoljno, da igram neke extra igre, bas i ne igram. Igram samo ono sto mi se bas svidi i sto mi se igra.
Sto si tice rada na racunaru, treba mi za AutoCad i to mi je najzahtevnije trenutno.

Vise bih mozda voleo da uzmem intela, ali i ne moram, znaci ipak cu igrati na onu kartu da uzmem neki od FX-ova. Jbg, pare ipak puno znace u ovoj banana drzavi ali ne pricamo sad o tome :S
Razlika u ceni je ogromna, nije to par hiljada pa sad da budem skrt pa da uzmem amd, nego ovo je ipak previse i ne zelim bas toliko da bacam pare.

Btw, znam da cu morati i napajanje da kupim ali to otom potom, to vec imam u planu.

Srdjanc ... 01.03.2014. 00:37 #544062

Dakle, FX6300.

Maticna, ASUS M5A97 R2.0, zato sto sam sa njom radio i sa FX6300. Bombonica. A mislim i da Betmen ima nju. Inace govorim za nju u non oc modu, za oc nisam testirao. 8500din.

Ram ide ona stara prica dual chanel vs single chanel iliti 1x8GB vs 2x4GB. Ja sam ipak za dual. A prva memorija 2x4GB na 1600mhz kosta 7000din.

Dakle ploca + Ram + Cpu = 8500+7000+12000 = 27500din sto opet prelazi 220e. Ne zna se sta prvo da se krivi (psuje).
spasic87 Ploca 01.03.2014. 00:52 #544064

broj poruka: 393
Potrebna ploca Socket- LGA775/DDR2.Ponude na mail

Rynskelath @Srdjan 01.03.2014. 01:03 #544065

Ne prelazi budzet, zato sto ja samo za plocu i proc planiram da dam do 200-230 eura, sto znaci da je to to

Memorije bi upocetku koristio ove moje 2x2 Gb 1333 pa za mesec-dva bi kupio 2x4 Gb 1600

@Spasic moja ploca idalje nije na prodaju dok ne zamenim za novu tako da potraznju potrazi u Kupujem-prodajem od kolege clana... :D

Srdjanc ... 01.03.2014. 01:32 #544066

Sto se tice ram memorije, ja bih te savetovao da kupis sto pre, zato sto cena nece da ostane a ni da se smanju. Znaci samo ce da se poveca.

Najbolji primer sam ti ja, koji sam prvi stap rama od 8GB platio 4300din septembar 2012 a septembar 2013 drugi za 7000din. A danas, februar 2014, taj isti stap kosta 7400din.

Jos bonus DDR3 polako prestaje da se proizvodi kako bi se trziste ocistilo/spremilo za DDR4.
spasic87 Re: 01.03.2014. 02:00 #544071

broj poruka: 393
izvinjavam se promasio sam temu otvoreno vise tabova a pospanost je cudo

Rynskelath @Spa 01.03.2014. 02:33 #544074

E pa bas ne mogu da se za jedan mesec otvorim 30k+ sto je mnogo mnogo je, prevazilazi vec neke mogucnosti. Mora nesto i da se jede i plate racuni :D
+ Gorivo
+ Stednja za novi motor
+ a jbm li ga sta jos, i ovo je dovoljno :D

E sad ako cena sa 7400 skoci na 10k za dva meseca e onda cu da ostanem na 1333 ili cu kupiti od nekoga ovde 1600, jebes ga, nek skoci i na 8k to vec mogu sledeci mesec, iovako planiram da prodam moj SGS2 ako se odlucim da u aprilu promenim telefon .)

Srdjanc ... 01.03.2014. 02:59 #544075

Dobro, onda je stvar resena. Trazio si savet dobio si i odlucio shodno svojim mogucnostima.

Sad sto se tice onog BackgroundContainera, ja te savetujem da skiner process explorer i da sa njime proveris odakle je taj fajl i umesto da ga kliknes ok, da ga deletiras pa u majcinu.
imarkovic Re: Kupovina nove komponente i jedan problemcic sa starim komp. 01.03.2014. 10:49 #544083

broj poruka: 18999
Probaj ovu varijantu, skini ovaj program: http://goo.gl/0Y0tTZ , uradi scan/ clean, restartuj komp. Ako imas i dalje problem, skini to sto ti se pali u startup-u preko CCleaner-a, ili iz registry-a (zapamti naziv koji ti se pojavljuje i potrazi ga u registry-u, pomocu programa regseeker), to je druga opcija ako ne uspes s ovim AdwCleaner.

:: Prvo da kazem ovaj problemcic sto imam
:: Poludecu, vec par dana mi izlazi error kad god startujem komp (BackgroundContainer.DLL - neki od glupih toolbar-ova mi napravio haos posto nisam obratio paznju kad sam instalirao neki od programa), obrisao sam toolbar kao sto uvek i radim ali mi ovaj registry idaje pravi problem (nije da mi usporio komp ili nesto ali me nervira sto sa svakim startovanjem moram da kliknem na budjavi OK
::
:: Probao sam sa Ccleanerom i MalwareBytes-om da ga skinem i nista (nasli su par Conduit i Background Container problema i sredili ali se problem idalje nastavio
:: Jel ima neki programcic koji ce mi skinuti ovo sranje? Spybot ili nesto drugo
Rynskelath @im 01.03.2014. 12:05 #544091

Sto se tice startup-a tamo nema nicega sem onoga sto mi treba, Conduit je skinut jos odavno, to sam vec bio uradio ali opet se pali.
Preko MsConfig-a ga isto ne vidi u startup-u sto me i cudi a meni error kida zivce :D

Probacu kad dodjem kuci posto sam na poslu pa cemo videti, hvala.

imarkovic Re: @im 01.03.2014. 12:12 #544093

broj poruka: 18999
Istekao mi link, skini samo program AdwCleaner, pa skeniraj, pronacice ga verovatno.

:: Sto se tice startup-a tamo nema nicega sem onoga sto mi treba, Conduit je skinut jos odavno, to sam vec bio uradio ali opet se pali
:: Preko MsConfig-a ga isto ne vidi u startup-u sto me i cudi a meni error kida zivce :
:: Probacu kad dodjem kuci posto sam na poslu pa cemo videti, hvala
:: You can`t hurt me, hell, i can`t even hurt me
:: Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me
:: Did you really think your little jokes were going to kill me
:: I`m done with the winning cause i`ve already won.
Dexter013 @Rynskelath 01.03.2014. 12:59 #544095

broj poruka: 17093
Lep savet si dobio za amd varijantu. Intel jeste bolji ali ne po toj ceni realno.

fx 6300 turis ga na 4ghz i asus m5a97/r2

Ako si blizu Panceva, mozes slobodno da skoknes na pivo sok sta vec pijes i probas cpu iz prve ruke,
a sto se igara tice nema igre gde nemam prosecnih 60/55 fps-a sa ovom mojom kartom.

Cpu: FX 6300 @4 Ghz
Cooler:CM v8 GTS
GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 OC
Ram:10 Gb Kingston
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Keyboard: Logitech iluminated
Mouse:Mx 518
Screen Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Drasko014 Godinu 01.03.2014. 13:05 #544096

broj poruka: 446
dana koristim Fx6300 i Asus m5a97pro proc na 4 ghz i radi sve extra,drugar takodje isti proc na MSI 970a-g46 ploci isto na 4ghz sve radi extra.tako da neces mnogo pogresiti sa bilo kojom plocom od ove dve ploce asus m5a97pro=ASUS M5A97 R2.0 . Naravno verovatno ce ti trebati bolje ladjenje od stock cooler-a .

Rynskelath dext 01.03.2014. 13:12 #544097

E moj dexteru, pa ja sam rekao par puta da sam iz Panceva, pa JovanZ mi je komsija prekoputa :-D

Sto se tice amd vs intel i ja bih radije isao na intel ali nema sanse da dam te pare, pa nisam normalan...

Zato sam vas i pitao kako to radi jer vi vec imate pa ste se i igrali vise nego ja. Hvala za savet i naravno da cu kupiti neki Cm ili nesto drugo za am3+ ali videcu, otom potom.
Hvala

Rynskelath Hvala IM 01.03.2014. 17:01 #544112

AdwCleaner mi resio problem...
Spasio si moj komp od potencijalnog bacanja kroz prozor koliko me tako neke sitnice nerviraju :P

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60356. Broj poslatih odgovora: 647023.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs