Racunar iz potpisa je poceo da zajebava i sve je to pocelo prije dva dana. Nikad ne gasim racunar nego kad zavrsim radi stavim ga na sleep i poslije kada hocu da ga upalim samo tapnem space na tastaturi. Tako ja jedno vece stavim na sleep racunar i ujutro tap space ono malo morgen suti. Izvadim kabal iz stekdoze sacekam malo i vratim i nece da upali. Otvorim kuciste pocupam par kablova iz napajanja, vratim ih i komp upali sve super radi i tog dana mi se opet jedanput ugasio. Danas treci dan gasi se svako malo, znaci nema nikakvog pravila, samo se ugasi kao da nestane struje i onda ne mogu da ga upalim. Iskljucim ga iz stekdoze ostavim minut dva vratim utikac u stekdozu i upali normalno. Cak sam pocupao front panel iz ploce da vidim da ne zajebava dugme na kucistu ali to ne pije vodu.Izvadio sam iz kucista plocu ocistio pastu na procesoru, cak sam stavio novu pastu na mostove na ploci I NADAM SE DA NISAM SA TIME SJEBAO GARANCIJU PLOCE? Inace temperature su OK u thermal radar ne prelaze 55 stepeni. Ima li ko kakvu ideju sta bi moglo da bude?
AMD FX 8350 Eight Core 4.5GHz Cooler Master V8 / Gigabyte HD 5870 SOC Arctic Cooling Accelero Xtreme PLUS / KINGSTON 12GB (2X4GB 2x2GB) 1866 DDR3 / ASUS Sabertooth 990FX R2.0 / 2x Samsung F3 Spinpoint 500GB 1x Toshiba 1TB RAID0 / CM Vanguard V700
Pola sata sam igrao NFS i sve je normalno za sad. De mi recite da li sam sjebao garanciju ploce zato sto sam skinuo onu rozu zvaku i stavio normalnu termalnu pastu na mostovima? Bude li Vanguard izletice kroz prozor samo tako, nadam se da necu nikoga ubiti od slucajnih prolaznika...
AMD FX 8350 Eight Core 4.5GHz Cooler Master V8 / Gigabyte HD 5870 SOC Arctic Cooling Accelero Xtreme PLUS / KINGSTON 12GB (2X4GB 2x2GB) 1866 DDR3 / ASUS Sabertooth 990FX R2.0 / 2x Samsung F3 Spinpoint 500GB 1x Toshiba 1TB RAID0 / CM Vanguard V700
Radio normalno i kada sam htio da stavim stranicu od kucista (na dodir stranice sa kucistem) samo se ugasio kao da pravi negdje spoj.. Sutra cu da sve povadim iz kucista i na sto da stavim pa da testiram da otklonim ove moje sumnje od kucista hehe
Ja isto mislim da je chaplo. Malo si ti tu nesto sa pastama zeznuo. Verovatno si primetio da su ASUS ploce vrele kao djavo, svaka im je takva pa si pomislio da ces menjanjem paste da promenis nesto. Nemoj slucajno da si rekao da si menjao pastu na ASUS hardwaru tj northbridge i southbridge. Ako te provale izgubices garanciju. Ne znam ni zasto si dirao to uopste. Kada se to skida jedino ukoliko se stavlja vodeno hladjenje.
Od kada sam skinuo onu rozu zvaku da sam smanjio temperature mostova za 4-5 stepeni. Mislim da sam nasao uzrok gasenja ali jos sam u fazi testa, mislim da zvucnici nesto zajebavaju i da vrate struju u zvucnu pa zbog tog se komp ugasi.
Ja verujem da je ili napajanje, ili ploca zeza pa napajanje radi zastite se ugasi. Taj northbridge radi i na 80C bez problema. Tj ASUSove ploce pokazuju temperature na svim mostovima, GIGABYTE ne. On prikazuje generalno temperaturu maticne koja se meri ko zna gde i nekada je 25C niza od northbridga. Pa sta mislis da su slucajno stavili fabricki blokove na Maximus Formulu... Ali pogotovu AMD ploce su osetljive sa onim sugavim hladnjacima gde se vecina upropasti kada se oni vracaju ili skidaju. To je najzajebanija i najosetljivija radnja ugradjivanje vodenih blokova na plocu. Em alat mora u milimetar da odgovara, em moras da pazis.
Broj postavljenih tema: 60356. Broj poslatih odgovora: 647023. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.