Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Gremlini koji ne daju racunaru da ode u kompletni shut down mod
STRANA 1 OD 1
Dejzan Gremlini koji ne daju racunaru da ode u kompletni shut down mod 18.02.2014. 10:35 T56780

status: user
broj poruka: 3730

Ovo je pocelo pre par dana...
Odem ja fino u shutdown ovaj ga odradi medjutim slika nestane a kuciste i dalje ostaje upaljeno...
Googlao sam i primenio par stvari(podesavanja power sistema ,i cekirao bios tu je sve ok)
E sad da li je uleteo neki gremlin ili virus ?

http://rog.asus.com/forum/showthread.php?40579-Asus-Maximus-VI-Hero-Issue-Need-advice-dont-know-what-to-do

slican problem ali kod mene jok da se resi... ocito ce biti reinstal sistema....

Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212
Motherboard Asus Maximus Hero 6
GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC
SSD 128 Samsung Evo Pro
Memory Kingston HyperX 2400 Mhz
LC power Archangle 850 W
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus .. 18.02.2014. 10:48 #542565

broj poruka: 4054

uradi clear cmos, ako ne pomogne , probaj hiren dali gasi komp OK, ako ni on negasi onda imas problem sa plocom ili psu-om

bigbluepro Proveri sve... 18.02.2014. 10:50 #542567

broj poruka: 239
Raskaci kablove pa povezi ponovo...

Proveri sta ti ploca daje kad je upalis na unutrasnjem LED-u.Mislim da bi trebalo da bude A02 ili A2 kad je upaljena.Imas isto objasnjenje za kodove u knjizici

Reset BIOSa
Link sto si postavio govori o whine problemu cini mi se...

Ako si prckao sa SW clean install OSa pa vidi...

Ako je isti problem i dalje...

Reklamacija najverovatnije... Samo moras da budes siguran da je ploca...

Imam istu plocu vec 6 mesec, i nikakav problem za sada...
Dejzan Re: Proveri sve... 18.02.2014. 10:55 #542570

Problem je u tome sto se ovo desava zadnjih nedelju dana....
E sad 90% ljudi kazu update biosa resava stvar....
Posto nisam strucan za Bios opseg zvao sam servis i reko im problem kazu moze da bude bios....
Takodje moze i virus da bude...... ili neka gamad....
Ja cu lepo da cepnem fresh instal pa ako bude ok to je ako ne nek mu trpaju bios...

Moj prbolem nije kukanje :D vec nece bre da ode u off...
Takodje sam naso gde je to normalno za haswell kad se ugreje (ja ovo nisam gasio boga pitaj..)
Mene samo buni to sto kad kliknem shut down on sve uradi i bleji.... pritisnem dugme za paljenje on ode... kad se upali nema error.... a de si se da izbaci f1....
vratio sam mu fabricka podesavanja memoriju na 1333 pa xmp 2400 i sad sam ga turio 1600 isto je ....tako da memorija nije a bios moze lako da bude ...

Hvala na brzim odgovorima

SSD 128 Samsung Evo Pro
LC power Archangle 850 W

:: Raskaci kablove pa povezi ponovo..
::
:: Proveri sta ti ploca daje kad je upalis na unutrasnjem LED-u.Mislim da bi trebalo da bude A02 ili A2 kad je upaljena.Imas isto objasnjenje za kodove u knjizic
:: Reset BIOS
:: Link sto si postavio govori o whine problemu cini mi se..
:: Ako si prckao sa SW clean install OSa pa vidi..
:: Ako je isti problem i dalje..
:: Reklamacija najverovatnije... Samo moras da budes siguran da je ploca..
:: Imam istu plocu vec 6 mesec, i nikakav problem za sada..
acosuper u-p-d-a-t-e biosa 18.02.2014. 11:02 #542572

broj poruka: 1207
Najlaksa stvar.. Imas u samom biosu onaj EZupdate ili kako se vec zove, skines biosa sa sajta raspakujes RAR u CAP fajl stavis na USB koji je formatiran u FAT32 ubacis flesku upalis komp odes u bios nadjes update tool ucitas fajl i to je to. Nema nikakve mudrolije.

AMD FX 8350 Eight Core 4.5GHz Cooler Master V8 / Gigabyte HD 5870 SOC Arctic Cooling Accelero Xtreme PLUS / KINGSTON 12GB (2X4GB 2x2GB) 1866 DDR3 / ASUS Sabertooth 990FX R2.0 / 2x Samsung F3 Spinpoint 500GB 1x Toshiba 1TB RAID0 / CM Vanguard V700

rasa007 sličan problem `solved` 18.02.2014. 11:03 #542573

broj poruka: 456
Kod mene je za tu zajebanciju odgovoran isključivo seagate sata 250 hdd, svaki drugi hard koji stavim odradi shutdown bez problema ali ono sra..e od hdd-a neće, ipak odlučio sam da ga onesposobim sporodelujućom inekcijom u stilu dok butuje windows, valja.

eto ti ga na šolja 150 maraka, cev 30 maraka, penzija 35 maraka, ako se prištedi za jedno osam meseci ima da kenjam ko čovek gospodski

Bobi4ever BIOS mozes i sam da u-p-d-a-t-e preko fleske ili Win-a(nije preporucljivo) 18.02.2014. 11:16 #542576

broj poruka: 4876
Cisto da se ne cimas oko servisa i slicno.
Prvo proveri da li imas viruse kako bi iskljucio tu opciju.

DmasteRNo1 Prvo proveri da li imaš viruse 18.02.2014. 11:33 #542582

broj poruka: 6101
a onda proveri da umesto Shut Down ne klikneš na Sleep, tj. da li ti je sve podešeno kako treba u Power Options, pod `Chose What The Power Buttons Do`.

i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/TT Chaser MK-I/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V7

Dejzan Re: sličan problem `solved` 18.02.2014. 11:39 #542583

Ja koristim SSD e sad mozda sam nesto zeznuo u podesavnju SSD ? mada sam ga stelovao davno... jebem li ga pasce reinstal sistema nema druge....
Sto se update biosa tice ne bi to cackao ....jer i sam vidim da je to lako ali ne bi se ja igrao sa tim :D
Klokovanje memorije ok Procesora ok ali ovo neka hvala :D

SSD 128 Samsung Evo Pro
LC power Archangle 850 W

:: Kod mene je za tu zajebanciju odgovoran isključivo seagate sata 250 hdd, svaki drugi hard koji stavim odradi shutdown bez problema ali ono sra..e od hdd-a neće, ipak odlučio sam da ga onesposobim sporodelujućom inekcijom u stilu dok butuje windows, valja
:: eto ti ga na šolja 150 maraka, cev 30 maraka, penzija 35 maraka, ako se prištedi za jedno osam meseci ima da kenjam ko čovek gospodski
Dexter013 @Dejzan 18.02.2014. 11:41 #542584

broj poruka: 17093
Pre gasenja racunara, otvori task manager pa idi na PROCESSES tab,
skroz dole imas sow all bla bla, stikliraj to. Zatim sortiraj listu po cpu opterecenju kao i po ramu i networkingu i vidi sta je na vrhu tj sta je najaktivnije.

Zatim klikni na start pa kucaj msconfig
idi na services pa dole stikliraj hide all micro bla bla, tu pogasi sve zivo sto ti ne treba,
a isto sve pogasi i na StartUp tabu.

Ako je softverski problem meni deluje da ti neki proces ostaje aktivan i pravi problem, e sad treba uhvatiti koji.

Cpu: FX 6300 @4 Ghz
Cooler:CM v8 GTS
GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 OC
Ram:10 Gb Kingston
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Keyboard: Logitech iluminated
Mouse:Mx 518
Screen Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dejzan Re: Prvo proveri da li imaš viruse 18.02.2014. 11:42 #542585

Druze sve sma to uradio sto se tice wina sve ..jedino sto sam mozda zeznuo postavke ssd jer sam probavao win 8 i vratio 7 i mozda sam zaboravio nesto da upalim ili iskljucim ...
Kako god ide Reinstal....
Sto se tice Bioa nedaj boze da ga sjebem :D to je neuro hirurgija ploce :D

SSD 128 Samsung Evo Pro
LC power Archangle 850 W

:: a onda proveri da umesto Shut Down ne klikneš na Sleep, tj. da li ti je sve podešeno kako treba u Power Options, pod `Chose What The Power Buttons Do`
:: i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/TT Chaser MK-I/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V
Dejzan Re: @Dejzan 18.02.2014. 11:42 #542586

E toga se nisam setio .. BRAVO DEX mozda ga sredim i tako javljam sta sam uradio

SSD 128 Samsung Evo Pro
LC power Archangle 850 W

:: Pre gasenja racunara, otvori task manager pa idi na PROCESSES tab
:: skroz dole imas sow all bla bla, stikliraj to. Zatim sortiraj listu po cpu opterecenju kao i po ramu i networkingu i vidi sta je na vrhu tj sta je najaktivnije
:: Zatim klikni na start pa kucaj msconfi
:: idi na services pa dole stikliraj hide all micro bla bla, tu pogasi sve zivo sto ti ne treba
:: a isto sve pogasi i na StartUp tabu
:: Ako je softverski problem meni deluje da ti neki proces ostaje aktivan i pravi problem, e sad treba uhvatiti koji
:: Cpu: FX 6300 @4 Ghz
:: Cooler:CM v8 GT
:: GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 O
:: Ram:10 Gb Kingsto
:: MBO:Asus M5A9
:: Case:CM Storm Enforce
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: Keyboard: Logitech iluminate
:: Mouse:Mx 51
:: Screen Dell 2
Dejzan eve ga 18.02.2014. 11:51 #542589

http://www.asus.com/us/support/Knowledge-Detail/1/45/MAXIMUS_VI_HERO/6A096457-4783-44CA-B044-5C82EEB49BA3/

Samo je problem sto kad udjem u Device Manager nemam [IEEE 1394 Bus host controllers]
vec mi pise universal serila bus controler... se to meni cini ili sam zaboravio ovo da instalriam sa diska ?

SSD 128 Samsung Evo Pro
LC power Archangle 850 W

solaja777 jesil uradio redom kako su ljudi savetovali 18.02.2014. 15:27 #542636

broj poruka: 3277
Imam istu plocu i grafiku kao ti, cpu 4770k, do sad nije bilo nesto znacajnijih problema, doduse bilo je zezancije pri prvoj instlaciiji msi770 tj nisam dobio sliku, problem resen skidanjem kabla sa mreze(1-2min) , posle toga ok...

- proveri pc softwerski
- raskaci kablove - skini kabl za napajanje iz mreze , ostavi 1-2 minuta pa onda opet prikaci kabl za napajanje.
- restuj bios
-nadogradi bios - prosta radnja:
+ poseti asus sajt i skini bios: MAXIMUS VI HERO BIOS 1301
+ snimi bios na flesh/hdd
+ udjes u bios izaberi asus ez flash . ostalo ce ti se samo kazati, pogledaj video nadogradje bios-a (smesno koliko je lako):
http://www.youtube.com/watch?v=lJENk7ZZv34
Dejzan Re: jesil uradio redom kako su ljudi savetovali 18.02.2014. 15:38 #542639

Uradio sam reinstalaciju sistema.
Instaliram sad neke igre testiracu ga pod opterecenjem (KOTOR,LoL,CS) jedno 3 sata i ugasicu ga da vidim sta ce da bidne
Sto se update biosa tice jeste lako ali ortak koji se razume u ta (OC,BIOS,hladjenja) dolazi sledece nedelje pa cemo da ga ispitamo i da ga kloknemo malo :D
hvala na savetu sve sam uradio sto se tice pipanja e sad sistem nov ce da vidimo.
hvala jos jednom svima nema sta od velike ste pomoci svi

SSD 128 Samsung Evo Pro
LC power Archangle 850 W

:: Imam istu plocu i grafiku kao ti, cpu 4770k, do sad nije bilo nesto znacajnijih problema, doduse bilo je zezancije pri prvoj instlaciiji msi770 tj nisam dobio sliku, problem resen skidanjem kabla sa mreze(1-2min) , posle toga ok..
:: - proveri pc softwersk
:: - raskaci kablove - skini kabl za napajanje iz mreze , ostavi 1-2 minuta pa onda opet prikaci kabl za napajanje.
:: - restuj bio
:: -nadogradi bios - prosta radnja
:: + poseti asus sajt i skini bios: MAXIMUS VI HERO BIOS 130
:: + snimi bios na flesh/hd
:: + udjes u bios izaberi asus ez flash . ostalo ce ti se samo kazati, pogledaj video nadogradje bios-a (smesno koliko je lako)
:: http://www.youtube.com/watch?v=lJENk7ZZv34
djokosrb Ono kad das 200e za maticnu i ona zajebava :P 18.02.2014. 17:36 #542652

broj poruka: 6876
Brate samo update biosa,pomocu fleske i to je to,slican problem je drugar imao na nekoj Z77 asus ploci kad je uzeo novu konfu,odradili smo update biosa i od tada je sve ok.

Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic

Dejzan Re: Ono kad das 200e za maticnu i ona zajebava :P 18.02.2014. 21:39 #542706

Hvala Brat tako ce i da bidne

SSD 128 Samsung Evo Pro
LC power Archangle 850 W

:: Brate samo update biosa,pomocu fleske i to je to,slican problem je drugar imao na nekoj Z77 asus ploci kad je uzeo novu konfu,odradili smo update biosa i od tada je sve ok
:: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
gustav Stari domaći program za gašenje kompa 18.02.2014. 22:55 #542722

broj poruka: 90
Portable. Radi na svim win sistemima. Direktno gašenje kompa ili za zadato vreme. Ima i forsirano gašenje. Nema mane. Večita preporuka.

Ovde...

http://netload.in/dateiKY9YwsZ1Lz.htm
Dexter013 @gustav 19.02.2014. 09:58 #542782

Ne treba da se nikad leci samo posledica nego uzrok. Ocigledno ima neki problem, a nije poenta da se bilo kako ugasi, moze i da izvuce kabal od struje svaki put,
nego je poenta da se ustanovi problem/uzrok.

Screen Dell 22

gustav @Dexter013 19.02.2014. 10:25 #542784

Uzrok ne znam ali posledicu znam. Dakle, JA `lečim` posledicu. Uzrok može biti i korisnik a ja nisam lekar. Pošto je čovek već reinstalirao mašinu, ubeđen sam da pomenuti problem više ne postoji. Ipak, program koji sam preporučio je za svaku pohvalu i za svakodnevnu upotrebu. To što radi radi savršeno, brzo i lako (i mnogo kulturnije od vađenja kabla iz struje). Ponavljam, večita preporuka.
Dexter013 @gustav 19.02.2014. 11:48 #542801

Tvojih ruku delo?

Screen Dell 22

gustav @Dexter013 19.02.2014. 12:46 #542813

Ne, samo ga koristim godinama. Stoji mi na desktopu i mnogo je brže gasiti komp preko njega nego kako je win 8.1 zamislio. Ono za forsirano gašenje je samo opcija. Program normalno gasi komp, nije siledžija (ako je neko to pomislio).
gilopile ... 19.02.2014. 13:00 #542816

broj poruka: 9459
Ok je to sve...

Ali sto ne probas, kako ti je vec savetovano, neki Live OS. Tao ces znati da li je soft ili hw problem. Moze biti i ploca ili PSU. Mozda ploha ne salje signal u PS ON. Tesko da je BIOS, jer je radio neko vreme normalno...Ako je soft, onda ne moze neki proces da zagasi...treba da proveris sto si instalirao u medjuvremenu...

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

Dejzan Re: ... 19.02.2014. 14:58 #542836

Ovako reinstalirao sam sistem.
Gasio palio igrao se sta mu sve nisam radio ugasio... Probudio se danas izbacio mi eror pres f1 cpu fan problem...
To je bilo i kad sam prvi put podigo racunar ..Cpu fan radi posao hladi ga samo tako...
iskljucio sam greske,obezbedio turbo dizanje sitema(to pre nisam radio ) i opet pali gasi error vise nema ...
E sad videcu da li ce se desiti da nece da se ugasi....
Na stranim forumima sam naso da haswell to radi dok se ne ohladi... (po meni sumanuto nije igrano 24 bez prekida al ajde...)
Tesitracu jos ali Bios jeste krivac u 90% slucajeva vlasnika Maximus Hero 6 ploca..
pogledajte samo koliko su cesto izbacivali update za bios ploce ...
nece vam biti dobro..
pa moj stari komp sa gigabajt plocom neznam da li je dobio 3 update za 3ipo godine...a ovaj od izlaska 4.5....
Mozda Asus jeste vrh firma po izradi i kvalitetu ali softwer pod hitno da srede...
da ne pricam da je izaso 2 ili 3 bios za moju graficku... TO necu sigurno dirati ... ali onaj koji cacka i zivi za to dize mu se patkica samo tako.....
Kako god testiracu jos 7 dana a posle toga videcemo....
Hvala vam svima od srca

SSD 128 Samsung Evo Pro
LC power Archangle 850 W

:: Ok je to sve..
:: Ali sto ne probas, kako ti je vec savetovano, neki Live OS. Tao ces znati da li je soft ili hw problem. Moze biti i ploca ili PSU. Mozda ploha ne salje signal u PS ON. Tesko da je BIOS, jer je radio neko vreme normalno...Ako je soft, onda ne moze neki proces da zagasi...treba da proveris sto si instalirao u medjuvremenu..
:: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: - Hm, mislim da će biti čupavo.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs