Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Pitanjce
STRANA 1 OD 1
miramarti Pitanjce 07.02.2014. 11:09 T56632

status: user
broj poruka: 49
Jel neko moze da mi kaze koje bih ploce mogla da koristim umesto ove GA-8I865GME-775-RH, bez da se reinstalira xp, posto je momak koji to moze da mi uradi van zemlje i nece ga biti 15 dana, a ovaj racunar koristim za video nadzor i ne bih da sve radimo ispocetka, posto se ni sama ne secam kako je sve bilo podeseno vezano za kamere, a neophodno mi je da to sto pre osposobim... Dakle, riknula mi je samo ploca, sve ostalo sam isprobala po drugim kompovima... Hvala unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Pitanjce 07.02.2014. 11:33 #540730

broj poruka: 18999
To je ploca je sa intel 865G chipsetom/ ICH5, bilo koja ploca za 775 chipset sa intel chipsetom ce raditi, s tim da ce ucitati windows, ali trazice jos neke drajvere, ali uslovno receno jer nisam siguran ako probas neku noviju umesto ove, sada tesko da imas izbora nekih ploca.. druga varijanta ako ne bude radilo je famozni `repair` windows-a, da bi postojeci windows osvezio drajvere, tj. prepoznao hardware.. treca varijanta je reinstalacija windows-a, drajvera itd.

Naravno, uvek postoji opcija da se ta ploca popravi ako nije neki ozbiljniji kvar.

:: Jel neko moze da mi kaze koje bih ploce mogla da koristim umesto ove GA-8I865GME-775-RH, bez da se reinstalira xp, posto je momak koji to moze da mi uradi van zemlje i nece ga biti 15 dana, a ovaj racunar koristim za video nadzor i ne bih da sve radimo ispocetka, posto se ni sama ne secam kako je sve bilo podeseno vezano za kamere, a neophodno mi je da to sto pre osposobim... Dakle, riknula mi je samo ploca, sve ostalo sam isprobala po drugim kompovima... Hvala unapred
h4v0kk Zavisi koji procesor imaš? 07.02.2014. 11:34 #540731

broj poruka: 326
Postoji nekoliko revizija te matične ploče, najnovija revizija podržava i Core 2 Quad procesore u 65nm izvedbi.

Ako imaš neki stariji procesor tipa Pentium 4 ili Celeron (a da nije Core 2 Duo/Quade ili Pentium D), onda u principu možeš da staviš bilo koju drugu matičnu sa 865G čipsetom (slovo `G` u oznaci znači da imaš integrisanu grafiku na samoj matičnoj ploči, to jest, da verovatno nemaš posebnu AGP grafičku u slotu.)

Stavi neku drugu matičnu sa 865G čipsetom, trebalo bi da se Windows podigne i da detektuje sve uređaje (devices) iznova, i onda, nakon što završi, restartuješ komp i to je to.
Ako Windows `zabode`, zakoči se pri podizanju, ili ti iskoči plavi ekran sa belim slovima (`BSOD`), onda uđeš u `Safe` mod, ako ti dozvoli, pa obrišeš stavku `ACPI PC`, i onda restartuješ komp, da bi naterala Windows da ponovo detektuje sve uređaje, od početka.

Vodos Oprez ! 07.02.2014. 18:33 #540819

broj poruka: 864
865g cipset je za P4 procesore, bilo socket 478 ili socket 775.

@ h4v0kk : NE POSTOJI sansa da ti jedan 865g cipset podrzava core 2 procesore. Ni pod razno. Taj cipset nema PCIExpress magistralu, nema ni DDR2 memorijske slotove, tako da NEMA SANSE da se na taj cispet potera bilo sta sa sufiksom CORE od Intela.

@Miramarti : Trebalo bi po oglasima da nadjes neki MSI ili ASRock model, sa tim 865g cipsetom, ali ce proci i sa 845 ili 848 cipsetom.

Ono sto bih ti ja savetovao je da OSTAVIS taj setup softvera za video nadzor da radi sa AGP kartom, jer, ako je neka kineska izvedba kartice sa kineskoim softverom, veoma su osetljivi na PCIE graficke, to jest takav sklop sklon je bagovima i otkazima u radu...
To naravno pricam za starije verzije kartica i softvera, uzimajuci u vidu starost tog kompa koji je otkazao.

Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
h4v0kk @Vodose, šta piše ovde? 07.02.2014. 19:08 #540828

broj poruka: 326
I to se BAŠ radi o njenoj matičnoj:

GA-8I865GME-775-RH (rev. 6.6)

ostale verzije: rev. 1.x rev. 2.0 rev. 3.9
Intel® 865G čipset
The all-in-one solution for the latest LGA775 Intel® Pentium® 4 processor with 800MHz FSB and Hyper-Threading Technology. Powered by the Intel® 865G chipset and a variety of cutting edge technologies, GA-8I865GME-775-RH(rev. 6.6) is designed to be the corporate stable platform with excellent performance and complete functions. The architecture of 800MHz FSB, AGP 8x, Dual Channel DDR 400 and revolutionary Intel® Extreme Graphics Engine 2 provides promising framework for any tasks. The revolutionary Serial ATA function is integrated to provide superior I/O performance and data protection. GA-8I865GME-775-RH(rev. 6.6) will definitely deliver the uppermost platform with unprecedented computing power and rock-solid stability for home and corporate usage.
Podržava Intel® Core™ 2 više jezgarne / Pentium® D procesore
Poseduje Intel® Extreme Graphics 2 čip
Podržava dual channel DDR400 memorijsku arhitekturu
Integrisan SATA interfejs velike brzine
Integrisan visoko kvalitetni 6-kanalni AC`97 audio
Suvi Kondenzatori u CPU naponskoj jedinici

http://www.gigabyte.rs/products/page/mb/ga-8i865gme-775-rh_66/

Koje procesore podržava (revizija 6.6 te matične podržava čak i QX6800 Quad):
http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2562

Bez obzira šta bolesnici, manijaci i ludaci ovde lupetaju i klevetaju o meni, ja znam svoj posao. Nisam lekar, pekar, apotekar - koji se bavi prodajom komponenti jer trenutno nema posao u struci, nego sam se školovao za svoj posao.

Pozdrav
miramarti Hvala vam drugari 07.02.2014. 19:50 #540834

broj poruka: 49
divni ste. Ima li neko od vas nesto ovakvo na prodaju? :)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs