Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
ASUS A7V600-X
STRANA 1 OD 1
nemajo ASUS A7V600-X 17.09.2007. 22:21 T5658

status: user
broj poruka: 13
Imam plocu ASUS A7V600-X,socket A (462), VIA KT 600, procesor AMD sempron 2400
Zamenio bih procesor, Ima li neko neku preporuku koji procesor bi tu cucnuo ( neki malo bolji ).
da li je tacno da ove ploce imaju problema ako su im sva tri slota za memoriju popunjena.
unapred zahvalan
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE ... 17.09.2007. 23:09 #27878

broj poruka: 5704
Ne menjaj nista, jer neces nista dobiti. Imas X seriju koja vazi za najlosije, pride VIA KT600 je malo bolja od KT400, bar da je bez X i da imas nForce 2 pa da je opravdano, ovako samo bacanje resursa...

- R a v e n L o r d -

BataCele Bolje ne 17.09.2007. 23:42 #27880

broj poruka: 1532
a) Nemoj da menjas procesor nikad, a da zadrzis plocu !!!

Ako je na ploci duze bio jedan procesor, sledeci iz nepoznatog razloga ima ucinak manji za 5-10%.

b) polovan Barton 3200+ (nema nov da se nadje) koji bi mogao na tu plocu kostao bi te cak i nesto vise nego Athlon 64 3500+ sAM2, a naravno radio slabije zbog razloga pod a) kao i jer je slabiji

c) nove igre vec ne mogu posteno da rade sa tako namontiranim procesorom i 1,5GB DDR memorije koliko bi eventualno mogao da ubodes (to sto kazes bio je slucaj sa Gigabyte i MSI plocama, koliko znam Asus nije imao takve probleme, ili gresim?)

d) DDR 400 memorija je osetno skuplja i nesto sporija od DDR2 667, a sve se manje trazi

e) najjaca graficka koja bi isla uz taj procesor bila bi 7600GT AGP, a skuplja je znacajno od iste takve za PCIE

f) prodas to, dodas para koliko imas, pa kupis za istu pocetnu sumu lepo Athlon 64 3500+ sAM2 sa novom plocom, 2x512 DDR2 667 u Dual channel i graficku po zelji. Kasnije dodas HD SATA II i resis se sikirancije

Stripy Da i da i ne 17.09.2007. 23:48 #27881

broj poruka: 4163
Dobio bi bolje performanse kada bi dotični procesor zamenio nekim bartonom 2500+ ili jačim, čak bi i xp 2400+ bolje radio od semprona. Asus soket A ploče generalno imaju problema sa memorijama, može da pravi probleme čak i kada su sve 3 memorije identične. Jedino poenta priče je u tome da su bartoni precenjeni na tržištu tako da ti jeftinije ispada da komplet cpu+mb+mem prodaš i kupiš novo bolje i brže

Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju

Oglasnik 18.09.2007. 00:00 #27884

broj poruka: 726

Efektnije je zamijeniti kompletan sistem,ali ako je novac problem,onda je Barton 3200+ jedini logican izbor.Sempron prodati i doplatiti - to nije narocit izdatak,najvise 15-20 eura.
Ipak,ako kompjuter koristis prvenstveno za zabavni softver,onda nema narocite svrhe ici na snazniji procesor.

Stripy Dodatak 18.09.2007. 00:05 #27885

broj poruka: 4163
Prodaš cpu+mb+vga+ram. Dodaš malo para i kupiš semprona (ili ako imaš mogućnost x2 atlon) am2, neku am2 ploču (ga ili asus, nebitno), 1gb ddr2 i recimo neku jeftiniju pcie grafiku. Razlka u performansama bi ti bila enormna, a tvoj sempron 2400+ možeš da prodaš za veće pare nego što košta nov am2
Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju

BataCele Evo i cene 18.09.2007. 00:10 #27886

Athlon 3500+ sAM2 + ploca Biostar nf520 A2____75-80 evra
2x512MB DDR2 667MHz_____________________30 evra
nVidia 7600GT PCIE________________________100 evra

Ovo su cene za NOVE komponente. Polovno je jos jeftinije za 20%.

Pa sad ove cene uporedi sa socket A, DDR 400, AGP varijantom.

AsimptotA Re: Bolje ne 18.09.2007. 21:13 #27921

broj poruka: 8

:: a) Nemoj da menjas procesor nikad, a da zadrzis plocu !!
::
:: Ako je na ploci duze bio jedan procesor, sledeci iz nepoznatog razloga ima ucinak manji za 5-10%
:: b) polovan Barton 3200+ (nema nov da se nadje) koji bi mogao na tu plocu kostao bi te cak i nesto vise nego Athlon 64 3500+ sAM2, a naravno radio slabije zbog razloga pod a) kao i jer je slabij
:: c) nove igre vec ne mogu posteno da rade sa tako namontiranim procesorom i 1,5GB DDR memorije koliko bi eventualno mogao da ubodes (to sto kazes bio je slucaj sa Gigabyte i MSI plocama, koliko znam Asus nije imao takve probleme, ili gresim?
:: d) DDR 400 memorija je osetno skuplja i nesto sporija od DDR2 667, a sve se manje traz
:: e) najjaca graficka koja bi isla uz taj procesor bila bi 7600GT AGP, a skuplja je znacajno od iste takve za PCI
:: f) prodas to, dodas para koliko imas, pa kupis za istu pocetnu sumu lepo Athlon 64 3500+ sAM2 sa novom plocom, 2x512 DDR2 667 u Dual channel i graficku po zelji. Kasnije dodas HD SATA II i resis se sikirancij

Al si se ti nalupao covece, kakve veze ima ako promeni procesor? Ta ploca je napravljena da prima sve Socket A procesore i sa svakim ce isto raditi...
Neki barton bi bio jedini apgrejd za tu plocu, ali realno ne bi nesto dobio. Najbolja kombinacija ti je neki Sempron Socket754 sa plocom, to ce raditi ko zmaj.

Problemi sa memorijom nema veze sa proizvodjacem ploce vec zavise od cipseta. Konkretno kod KT600 problem je sto ako su sve tri ubodene mogu da rade maks na 333MHz a samo dva popunjena mogu na 400MHz, tako je cipset napravljen.

Najjaca grafika koja bi mogla da se ubode u AGP je ATi Radeon X800XT koja je mnogo jaca od te 7600GT.
MACHINE Beskonacno bliska teznja apscisi, limes tacki... 18.09.2007. 21:38 #27925

Onaj prvi zakljucak je projektovao Kuzmino misljenje (odista vrlo glupo) iz Sveta Kompjutera, obozavam da citam poneka Kuzmina izlupetavanja u I/O portu (covek je pravnik a ne ITovac tj. inzenjer ili serviset). Ima to neke male veze, naime procesorska sekcija za filtiranje napona oslabi vremenom pa cesto kada stavis jaci CPU koji impulsno povuce vise struje dolazi do gubitka kapacitivnosti i povecanja ESRa istih i tako daju los signal...dakle, razlog nije nepoznat kako je to BC, ili bolje reci Kuzma, naveo...dakle, ploca se prosto `navikne` na taj CPU i drugi ponekad `ne prima`, zamenom elektrolita u ovoj sekciji se problem vrlo lako prevazidje...

- R a v e n L o r d -

:: :: a) Nemoj da menjas procesor nikad, a da zadrzis plocu !!
:: ::
:: :: Ako je na ploci duze bio jedan procesor, sledeci iz nepoznatog razloga ima ucinak manji za 5-10%
:: :: b) polovan Barton 3200+ (nema nov da se nadje) koji bi mogao na tu plocu kostao bi te cak i nesto vise nego Athlon 64 3500+ sAM2, a naravno radio slabije zbog razloga pod a) kao i jer je slabij
:: :: c) nove igre vec ne mogu posteno da rade sa tako namontiranim procesorom i 1,5GB DDR memorije koliko bi eventualno mogao da ubodes (to sto kazes bio je slucaj sa Gigabyte i MSI plocama, koliko znam Asus nije imao takve probleme, ili gresim?
:: :: d) DDR 400 memorija je osetno skuplja i nesto sporija od DDR2 667, a sve se manje traz
:: :: e) najjaca graficka koja bi isla uz taj procesor bila bi 7600GT AGP, a skuplja je znacajno od iste takve za PCI
:: :: f) prodas to, dodas para koliko imas, pa kupis za istu pocetnu sumu lepo Athlon 64 3500+ sAM2 sa novom plocom, 2x512 DDR2 667 u Dual channel i graficku po zelji. Kasnije dodas HD SATA II i resis se sikirancij
:: Al si se ti nalupao covece, kakve veze ima ako promeni procesor? Ta ploca je napravljena da prima sve Socket A procesore i sa svakim ce isto raditi..
:: Neki barton bi bio jedini apgrejd za tu plocu, ali realno ne bi nesto dobio. Najbolja kombinacija ti je neki Sempron Socket754 sa plocom, to ce raditi ko zmaj
:: Problemi sa memorijom nema veze sa proizvodjacem ploce vec zavise od cipseta. Konkretno kod KT600 problem je sto ako su sve tri ubodene mogu da rade maks na 333MHz a samo dva popunjena mogu na 400MHz, tako je cipset napravljen
:: Najjaca grafika koja bi mogla da se ubode u AGP je ATi Radeon X800XT koja je mnogo jaca od te 7600GT.
BataCele Ajde sad.. 18.09.2007. 21:53 #27927

Da napisem ovako:
`Meni nepoznatog razloga`. Ti kazes da znas. Verujem ti, sto ne bi. Kazem da prvi put cujem za to o elektrolitima.

Dalje, ko je taj Kuzma? Ne znam, prijatelju, o cemu govoris.

A ovaj prethodni govornik:
Ne pricaj kad ne znas i nisi probao, mislim na CPU. Ja sam probao, malo vise od jednom i potvrdio, a ti kada probas, onda pricaj.
Drugo, momce, prodao sam x800XT pre par meseci koja je radila sa Athlon 3400+ solidno vremena (pred mojim ocima) i za to sam tata mata, Hi men. Za tvoju informaciju, ucinak joj je SKORO POTPUNO ISTI kao 7600GT, osim kada zatreba shader 3.0, gde 7600GT odmakne. Pitaj me, momce, reci cu ti sta zelis da znas o toj kartici... Znam je uzduz i popreko...

I jos jedna stvar: Ti, momce, menjaj procesore na ploci, ja sam probao i vise necu.

A za chipset i memorije: meni je radilo 3x512MB na 400MHz, ne znam kako. Ne secam se tacno, ali nisu bile sve od istog proizvodjaca. Mislim 1xKingston + 2xTwinMOS, ne bih se smeo zakleti.

MACHINE Re: Ajde sad.. 19.09.2007. 01:42 #27947

Nisam nista lose mislio niti ti prebacivao, vec me tvoji navodi podsetise na komentar Miodraga `Sveznajuceg` Kuzmanovica koji pise za Svet Kompjutera, covek je blizi filozofiji i veri nego nauci...

- R a v e n L o r d -

:: Da napisem ovako
:: `Meni nepoznatog razloga`. Ti kazes da znas. Verujem ti, sto ne bi. Kazem da prvi put cujem za to o elektrolitima
:: Dalje, ko je taj Kuzma? Ne znam, prijatelju, o cemu govoris
:: A ovaj prethodni govornik
:: Ne pricaj kad ne znas i nisi probao, mislim na CPU. Ja sam probao, malo vise od jednom i potvrdio, a ti kada probas, onda pricaj
:: Drugo, momce, prodao sam x800XT pre par meseci koja je radila sa Athlon 3400+ solidno vremena (pred mojim ocima) i za to sam tata mata, Hi men. Za tvoju informaciju, ucinak joj je SKORO POTPUNO ISTI kao 7600GT, osim kada zatreba shader 3.0, gde 7600GT odmakne. Pitaj me, momce, reci cu ti sta zelis da znas o toj kartici... Znam je uzduz i popreko..
:: I jos jedna stvar: Ti, momce, menjaj procesore na ploci, ja sam probao i vise necu
:: A za chipset i memorije: meni je radilo 3x512MB na 400MHz, ne znam kako. Ne secam se tacno, ali nisu bile sve od istog proizvodjaca. Mislim 1xKingston + 2xTwinMOS, ne bih se smeo zakleti
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647020.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs