Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Pitanja za AMD 3500+
STRANA 1 OD 1
filni Pitanja za AMD 3500+ 16.09.2007. 23:56 T5648

status: user
broj poruka: 1216

Mozda je ovako neshto vec bilo..al mene zanima ako neko ima ili tacno zna da mi objasni kako da overclockujem moj AM2 3500+ na ASUS M2N-E ploci i 1 Gb GEIL 667Mhz memorije.. (fabricke latencije su 5-5-5-15 2T, a ja sam stavio josh odavno da je 4-4-4-6 2T) ... Ako neko zna koliko ovaj procesor moze sa ovom plocom da se dize...ja sam ga po Everestu kako kaze..podigao 10% odnosno sada kao imam 3800+ na 2.41Ghz (fabricki 2.2Ghz) .... Ako neko zna neshto...bio bi zahvalan...Pozdrav svima dobri ljudi.A da..napajanje je 450W Blueberry... toliko.... i imam jedan rezac DVD i graficka je 7600GS GLH DDR3 ...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BataCele To ti je to 17.09.2007. 00:07 #27775

broj poruka: 1532
Nema vise, ako neces da rizikujes.

A ako hoces, zasuci rukave... i stavi u rezervu 50-ak evra.

Oglasnik 17.09.2007. 02:23 #27786

broj poruka: 726

U zavisnosti kako su definisane oznake na ploci,npr.:

CPU operativna frekvencija - 2500 (sa 2200)
HT(FSB,CPU frekvencija) - 250 (sa 200)
Mnozilac - 10 (sa 11)
HT/LDT (mnozilac) - ako je 4x,spusti na 3x
CPU Voltage (control) - probaj sa 10% uvecanja

Memorija,razlog oc konfuzije kod AMD platformi - uspori joj tajminge (zbog stabilnosti i povecanja mogucnosti za oc procesora),povecaj voltazu prema specifikaciji proizvodjaca (pogledaj na inetu koliki su oc optimumi) i obrati paznju kako je podesen odnos RAM/HT u BIOS-u (ako je,uopste,dozvoljena manuel kontrola).Vjerovatno ce biti neophodno da snizis frekvenciju memorije,kako bi mogao bezbrizno podici frekvenciju CPU.

Frekvencija koju si dostigao nije zanemarljiva,pod pretpostavkom da imas fabricki kuler.Kod AMD-a ne mozes bas da izazivas prag izdrzljivosti kulera.Treba da imas u vidu i kvalitet napajanja - vjerovatno bi izdrzalo i mnogo snaznije konfiguracije,ali proizvodjac nije narocito pouzdan.

Odluci da li vrijedi rizikovati zbog dodatnih 100-ak MHz,koji su u tvojim uslovima maksimum.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Naravno da vrijedi,ali ako nesto krene lose,ja sam otputovao...Ne poznajemo se...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs