Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Savet
STRANA 1 OD 1
Rynskelath Savet 25.01.2014. 10:00 T56462

status: user
broj poruka: 484
Imam AS(s)Rock plocu G41M-VS3, procesor intel E5700 @3.0Ghz i 2x2 ddr3 1333, ali rade na samo 667 MHZ, znam da ne mogu da ih podignem na 1333 zbog procesora ili gresim?
Ako mogu, posto me mrzi da se sam bakcem i da provaljujem kako to da uradim, jel moze jedan ili vise saveta kako to da uradim.
Inace planiram uskoro da promenim plocu i proc ali polako...ima vremena...ovo radi savrseno... sem sto me nerviraju memorije :D

You can`t hurt me, hell, i can`t even hurt me.
Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me.
Did you really think your little jokes were going to kill me?
I`m done with the winning cause i`ve already won.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pastirko sve je to kako treba 25.01.2014. 10:10 #538693

broj poruka: 242
Al bas. :D

Rynskelath re 25.01.2014. 10:15 #538694

Al dobro, radi, nikakvih problema nisam imao itd, zato me i nervira :D
Inace komp nisam ja kupio, ovo sam dobio kako tako, jedino sto sam ja kupio je graficka i diskovi, sve ostalo sam dobio za dzabe tako da me boli uvo.
Jedino sto sam hteo je da ubacim Q6600 ili Q9xxx pa da uzivam, ali mislim da cu radije da promenim plocu i proc nego da dam 50 eura za Q6600.
E sad, savet za memorije i plocu? Kako i sta da promenim?

Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me.

count Re: Savet 25.01.2014. 11:31 #538699

broj poruka: 1353

:: Imam AS(s)Rock plocu G41M-VS3, procesor intel E5700 @3.0Ghz i 2x2 ddr3 1333, ali rade na samo 667 MHZ, znam da ne mogu da ih podignem na 1333 zbog procesora ili gresim
:: Ako mogu, posto me mrzi da se sam bakcem i da provaljujem kako to da uradim, jel moze jedan ili vise saveta kako to da uradim
:: Inace planiram uskoro da promenim plocu i proc ali polako...ima vremena...ovo radi savrseno... sem sto me nerviraju memorije :
::
DDR = Double Data Rate = 667 X 2 = 1333
Srdjanc ... 25.01.2014. 16:31 #538739

broj poruka: 3106

Za slucaj da nisi razumeo Counta, tvoj komp vec radi na 1333MHz. On prijavljuje 667MHz zato sto pokazuje samo single rate (ili kako se vec pravilno izgovara ova recenica). Posto je ovo Double Data Rate (DDR) ono sto ti je prijavio pomnozi sa dva.

Inace DDR3 da spustis ispod 800MHz ne mozes. To mu je minimum, dok je svetski rekord negde oko 3000MHz prosle godine na nekom OC takmicenju.
Rynskelath Razumeo sam ja njega 25.01.2014. 16:53 #538743

nego nisam bio kuci, hvala na odgovoru posto sam gledao u Aidi64 ali nisam znao da ocitava samo single rate. Hvala.
Neki savet ovako, jel da uzimam Q6600 ili neki Q9xxx ili da kupim drugu plocu i proc? Jedino ce mi biti zao CM Gemini II ali jbg. :D

Srdjanc ... 25.01.2014. 17:27 #538745

broj poruka: 3106

E to ne znam, to mora neko drugi. Ja intel pre sandy bridge nisam pratio, iako sam planirao u jednom trenutku da uzmem i5 750.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs