Kada nVidia planira da izbaci neki novi chipset koji ce naslediti 680 i podrzavati DDR3 i PCI-E 2.0? Da li je uopste pametno sada uzeti plocu koja ne podrzava PCI-E 2.0 zbog buduceg menjanja graficke? Zna li se koja ce biti cena ploca sa X38 chipsetom koji ce izgleda biti vrh?
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
Kako nece predstavljati upgrade DDR3 memorija koje sad vec ima na 1816Mhz od Supertalenta? Ima da ubrza rad svih aplikacija za bar 30% ! Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
Jos je to preskupo i nedostupno..nece svi da sad menjaju kompove zxbog ddr3 memorije koja je papreno skupa..To ce da zazivi tek za 2 godine,ne pre..jednostavno nije isplativo za ubrzanje koje donosi...pozz
Zazivece to za plafon pola godine, videces. U svetu ima siroka ponuda DDR3 memorije vec sad,a kod nas samo Kingstone mozes naci za sad. Jebes komp od 1500e koliko cu da dam ako ne mogu posle da ga nabudzim! Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
:: Kako nece predstavljati upgrade DDR3 memorija koje sad vec ima na 1816Mhz od Supertalenta :: Ima da ubrza rad svih aplikacija za bar 30% :: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !! :: ::
a da li si video latencije ddr3 memorije ??da jesi, znao bi da je ddr3 sporiji sad od ddr2 i bice jos pola godine najmanje ako ne i vise.Latencije su i do 5 puta sporije nego kod ddr2 memorije btw
Pa nemoguce da memorija na 1800mhz ima velike latency? Kako onda garantuju da moze jos da se klokuje? Ima li nege test DDR2 na 1000Mhz i DDR3 na 1800Mhz? Nemojte pogresno da me shvatite, ne pada mi napamet da sada uzimam DDR3 nego zelim extra plocu koja je podrzava. Vremenom ce DDR3 da prevazidje DDR2 kao sto je DDR2 DDR1, sa mo sto mislim da ce se ova tranzicija obaviti brze od prosle jer mi se cini da DDR3 vec sad ima dobre performanse sto nije bilo slucaj sa DDR2 kad se pojavila,bila je ocajno spora na 533Mhz. Da li neko ima iskustvo sa Quad procesorom? Intel naravno.
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
:: Kako nece predstavljati upgrade DDR3 memorija koje sad vec ima na 1816Mhz od Supertalenta :: Ima da ubrza rad svih aplikacija za bar 30% !
E, to je obično sviranje qrcu...razliku između DDR2 na 533 i one od 1066 gotovo da nećeš ni osetiti. Šta misliš da će bolje i brže raditi : 4GB DDR2 533 ili 2GB DDR2 1066? A i da ih ima isto, osetio bi razliku najviše do 5% u realnom radu, ma šta PC Mark i drugi testovi govorili. Svaka aplikacija najviše zavisi od procesora i KOLIÃINE memorije, a brzina RAM-a ima tu vrlo malo udela. Naravno da je bolje imati brži RAM, ali da će biti brže 30% samo zbog RAM-a je stvarno suludo.
1. Ako je zeleno ili mrda, to je biologija. 2. Ako smrdi, to je hemija. 3. Ako ne funkcioniše, to je informatika. Marfijev zakon
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.