Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Problem
STRANA 1 OD 1
metalpirat Problem 16.09.2007. 18:17 T5643

status: user
broj poruka: 490

Tokom rada, win. vista izbacila je plavi ekran koji se do tada nikad nije pojavljivao. Pisalo je bios error. Naravno, tu je bio i oznaceni deo u kome je pisalo da pokusam update bios. Sve je to lepo, komp. se sam restartuje i ponovo se dize sistem. Sve lepo radi par sec. gde izlazi natpis da je naso novi harvder, gde pocinje pretrazivanje i opet plavi ekran i reset. Win. nevidi memoriju i procesor, dok u biosu je sve uredu. Stavio sam novi bios i isto se desava. Ploca je asus P5B, P4 3ghz, 2 gram 667 i 8800gts.

Posle par cackanja morao sam da dizem sistem korak po korak. Safe mode ne radi, samo resetuje komp. Opcija da se windows podigne u grafickom rezimu 640x860 uspelo je i isntalirao je drajvere za plocu i pronaso je procesor i sve ostalo.

Da li neko zna zasto se ovo desava i sta je uzrok tome? Plasi me da posle nekog vremena ne izbaci ponovo plavi ekran. Najvise me plasi da nije neki hardverski problem. HVALA!!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Plahi user 16.09.2007. 18:33 #27733

broj poruka: 6645
To što tebe plaši najviše, Bila oduševljava, jer prodaja (i `prodaja`) ide i dalje uz sve BUG-ove, raja ne primećuje....
Šta je bre, našao novo u zatvorenom kućištu? Bubašvabu? Larve kokosaija? Našao je procesor, memoriju (i grafičku, al` ti je promaklo), pa, dobar ti taj OS, nema šta...
Nego, ne brini, negde oko service pack-a 4, sve će to biti ok.
Kad se budeš ženio, također.
A, da si otišao pravo u policiju, također....
Equinoxe Re... 16.09.2007. 20:03 #27744

broj poruka: 12057

Baš komentarišemo u drugim postovima. `Vista je strava`.

VMARC A da tebi... 16.09.2007. 20:06 #27747

broj poruka: 9420

Vista nije malo pukla, a...?
Probaj re-instalaciju iste.

Ognjeni .... 16.09.2007. 21:21 #27755

broj poruka: 4518

Pod hitno dok nije kasno po pc....brzo uzmi cd sa vistom i stavi ga na beton ispred zgrade a onda sedi u kola i daj gas ..prva..rikverc..prva..rikverc :)....

Kad izadje servis pack 1 i ispravi NEKE stvari, onda treba razmisljati o visti mada NI TAD nece biti kako treba a da ne pocinjemo opet kakvo je trenutno stanje viste.Instaliraj XP, i uzivaj

p.s. Znam da si stavio vistu zbog dx 10 i ja sam hteo ali neka hvala, strpi se jos koji mesec do service pack 1 i onda instaliraj.( sve dx 10 igre su bozanstvene i u dx 9 verziji tako da ..nista ne gubis( bioshock, lost planet... ) )
xxyyzz vista 16.09.2007. 21:37 #27758

broj poruka: 41

Na zalost dobrog odgovora (koji bi tebe zadovoljio) nema.Drajveri sigurno nisu jos dobri a i vista je jedna velika beta verzija nadamo se da ce se popraviti izlaskom sp1.Do tad
DaSickSyst Reinstalacija... 16.09.2007. 23:40 #27770

broj poruka: 2909
Definitivno reinstalacija Wina...Savetujem ti da prvo odgledas ovo i pratis pazljivo uputstva za inastlaciju...Ovo je skracena verzija koja moze da ti ustedi puno vremena i bukvalno skrati instalaciju Viste na 2 minuta...VRLO JE BITNO DA NE PRESKOCIS NI JEDAN KORAK!!!
http://www.youtube.com/watch?v=FVbf9tOGwno

DaSickSystem

Ognjeni Re: Reinstalacija... 16.09.2007. 23:55 #27772

:: Definitivno reinstalacija Wina...Savetujem ti da prvo odgledas ovo i pratis pazljivo uputstva za inastlaciju...Ovo je skracena verzija koja moze da ti ustedi puno vremena i bukvalno skrati instalaciju Viste na 2 minuta...VRLO JE BITNO DA NE PRESKOCIS NI JEDAN KORAK!!
:: http://www.youtube.com/watch?v=FVbf9tOGwn
::
:: DaSickSyste

hahahahaahha jaaao care, ovo me je bas oraspolozilo hehehe..eto vam vista sad
DaSickSyst Re: Re: Reinstalacija... 17.09.2007. 01:29 #27780

:: :: Definitivno reinstalacija Wina...Savetujem ti da prvo odgledas ovo i pratis pazljivo uputstva za inastlaciju...Ovo je skracena verzija koja moze da ti ustedi puno vremena i bukvalno skrati instalaciju Viste na 2 minuta...VRLO JE BITNO DA NE PRESKOCIS NI JEDAN KORAK!!
:: :: http://www.youtube.com/watch?v=FVbf9tOGwn
:: ::
:: :: DaSickSyste
:: hahahahaahha jaaao care, ovo me je bas oraspolozilo hehehe..eto vam vista sad

`N THAT`S HOW U INASTALL WINDOWS VISTAAAA!!!

DaSickSystem
metalpirat odgovor 17.09.2007. 02:20 #27785

Ma ne bi ja ni stavio vistu. Kada sam je prvi put stavio i nisam imao dx10 graficku kartu. Crkla mi je ploca skoro pa sam promenio plocu uzeo P5B i 8800gts karticu. Naravno posto je komp bio u servis oni su stavili vistu kao uzeo si nove komponente pa sada da osetim njohov car. U svakom slucaju sranje. Tako i ostalo, da proverim sta je novo, danas, sutra, ja zamalo da izgubim svoje podatke. Svestan sam da do pojave sp2 ne treba se igrati, ovo je ipak samo test verzija. U svakom sluvaju svima hvala! Uplasio sam se da nije opet hardver, pa opet u servis i tako.

Bas od kad sam kupio graficku nisam pustio ni jednu igru. Znam da bi me sada neki ubili. ZATO MENI MAYA RADI RAZVALJUJE.
Daum Re: Reinstalacija... 17.09.2007. 03:06 #27788

broj poruka: 12794
Stvarno ste smesni, svi napusavate sistem a da ga niste ni probali vec samo sere*e u prazno citajuci tudja misljenja. Sistem radi savrseno, sad ako nekome izbije neki problem, VELIKA STVAR! Ni XP u pocetku nije bio savrsen, i imao je gorih problema nego Vista sad.
A onaj glupi snimak je objavio debil koji ima mozga koliko i onaj sekac za papir u koji baca uputstvo...
Lepo rece neko na YouTube: wtf why not put ur hand inside that shredder instead,
it would make more sense
Barem 10 ljudi znam koji koriste Vistu i nemaju ni najmanji problem...
Mozda jednostavno nemate hardver da je gurate...
Aj dosta flaming-a...

:: Definitivno reinstalacija Wina...Savetujem ti da prvo odgledas ovo i pratis pazljivo uputstva za inastlaciju...Ovo je skracena verzija koja moze da ti ustedi puno vremena i bukvalno skrati instalaciju Viste na 2 minuta...VRLO JE BITNO DA NE PRESKOCIS NI JEDAN KORAK!!
:: http://www.youtube.com/watch?v=FVbf9tOGwn
SrAtlas vista 17.09.2007. 06:18 #27791

broj poruka: 144
::Barem 10 ljudi znam koji koriste Vistu i nemaju ni najmanji problem..
::Aj dosta flaming-a..
Slazem se oko ovoga.
Poz.

DaSickSyst Re: Re: Reinstalacija... 17.09.2007. 13:35 #27800

:: Stvarno ste smesni, svi napusavate sistem a da ga niste ni probali vec samo sere*e u prazno citajuci tudja misljenja. Sistem radi savrseno, sad ako nekome izbije neki problem, VELIKA STVAR! Ni XP u pocetku nije bio savrsen, i imao je gorih problema nego Vista sad
:: A onaj glupi snimak je objavio debil koji ima mozga koliko i onaj sekac za papir u koji baca uputstvo..
:: Lepo rece neko na YouTube: wtf why not put ur hand inside that shredder instead
:: it would make more sens
:: Barem 10 ljudi znam koji koriste Vistu i nemaju ni najmanji problem..
:: Mozda jednostavno nemate hardver da je gurate..
:: Aj dosta flaming-a..

Polazim od sebe i ovako gledam na `problem` Vista VS XP.
Ja kupujem jaci hardver da bi ubrzao programe u kojima radim,a ne da bi radili sporije a imao lepsi desktop.Uopste mi ne bi smetalo da radim u win95 ako bi imao bolje performanse u aplikacijama koje koristim.
Osnovne render programe koje koristim jedva pokrpljujem sa 3GB rama koliko sad imam,a koristim XP...Znaci za Vistu mi treba jos 2GB na ovu konfiguraciju da bi mi ostalo mojih 3GBa samo za rendering....C2Q umesto C2D kog sad imam za iste performanse...Po meni je to bacanje para...Preci cu na Vistu kad 2GB rama bude kostalo koliko danas 512MBa i kad cena Quad procesora bude koliko Athlon 3500+ danas.I do tad ce verovatno izaci SP2 mozda i 3.
Cisto za statistiku testirao sam Vistu na C2D procesoru i 2GB rama i jednostavo je nemoguce raditi nista iole slozeno u 3D aplikacijama...A meni za to sluzi racunar...
Opet moram da se slozim da internet,filmovi rade sasvim normalno(igre nisam testirao).
Baci pogled na testove XP VS Vista i videces o cemu pricam.Svaki bencmark test je dao gotovo identican zakljucak:Kome ne smeta da mu igre rade nesto sporije nego na XPu zarad lepseg okruzenja neka instalira,ali ko koristi racunar za ozbiljne stvari nikako da ne prelazi na Vistu dok Quad procesori i 4GB rama ne postanu standard.
Tako da je veoma diskutabilno da li preci na Vistu ili se drzati XPa...Pa kome za sta treba.

DaSickSystem
Ognjeni Re: Re: Re: Reinstalacija... 17.09.2007. 14:51 #27804

:: :: Stvarno ste smesni, svi napusavate sistem a da ga niste ni probali vec samo sere*e u prazno citajuci tudja misljenja. Sistem radi savrseno, sad ako nekome izbije neki problem, VELIKA STVAR! Ni XP u pocetku nije bio savrsen, i imao je gorih problema nego Vista sad
:: :: A onaj glupi snimak je objavio debil koji ima mozga koliko i onaj sekac za papir u koji baca uputstvo..
:: :: Lepo rece neko na YouTube: wtf why not put ur hand inside that shredder instead
:: :: it would make more sens
:: :: Barem 10 ljudi znam koji koriste Vistu i nemaju ni najmanji problem..
:: :: Mozda jednostavno nemate hardver da je gurate..
:: :: Aj dosta flaming-a..
:: Polazim od sebe i ovako gledam na `problem` Vista VS XP
:: Ja kupujem jaci hardver da bi ubrzao programe u kojima radim,a ne da bi radili sporije a imao lepsi desktop.Uopste mi ne bi smetalo da radim u win95 ako bi imao bolje performanse u aplikacijama koje koristim
:: Osnovne render programe koje koristim jedva pokrpljujem sa 3GB rama koliko sad imam,a koristim XP...Znaci za Vistu mi treba jos 2GB na ovu konfiguraciju da bi mi ostalo mojih 3GBa samo za rendering....C2Q umesto C2D kog sad imam za iste performanse...Po meni je to bacanje para...Preci cu na Vistu kad 2GB rama bude kostalo koliko danas 512MBa i kad cena Quad procesora bude koliko Athlon 3500+ danas.I do tad ce verovatno izaci SP2 mozda i 3
:: Cisto za statistiku testirao sam Vistu na C2D procesoru i 2GB rama i jednostavo je nemoguce raditi nista iole slozeno u 3D aplikacijama...A meni za to sluzi racunar..
:: Opet moram da se slozim da internet,filmovi rade sasvim normalno(igre nisam testirao)
:: Baci pogled na testove XP VS Vista i videces o cemu pricam.Svaki bencmark test je dao gotovo identican zakljucak:Kome ne smeta da mu igre rade nesto sporije nego na XPu zarad lepseg okruzenja neka instalira,ali ko koristi racunar za ozbiljne stvari nikako da ne prelazi na Vistu dok Quad procesori i 4GB rama ne postanu standard
:: Tako da je veoma diskutabilno da li preci na Vistu ili se drzati XPa...Pa kome za sta treba

Dzaba ti to pricas kao sto sam i ja pokusavao..nas narod je poznat po tvrdoglavosti i sve dok mu se ne pojavi neki problem zbog viste (da se sam uveri) nece verovati u necije reci, i necije iskustvo....elem...na kraju opet ce ti isti `ljubitelji viste` doci i traziti pomoc ovde, ne radi mi vista...........
Daum ... 17.09.2007. 15:38 #27810

broj poruka: 12794
Realna usporenja u Visti su mala u odnosu na XP...
To sa Quad procesorom je obicno sr*nje, generalno usporenje je oko 5% i to sve zbog nekompletnih drajvera a ne zbog sistema...

DaSickSyst Re: ... 17.09.2007. 18:31 #27828

:: Realna usporenja u Visti su mala u odnosu na XP..
3D MAX radi skoro 90% sporije i u ovo sam se sam uverio...Zato sam i rekao da je nemoguce raditi...
Da ne bude zabune(obrati paznju na 3D aplikacije nije 10-20% nego su sve po 80-90% sporije):
http://www.tomshardware.com/2007/01/29/xp-vs-vista/page6.html
:: To sa Quad procesorom je obicno sr*nje, generalno usporenje je oko 5% i to sve zbog nekompletnih drajvera a ne zbog sistema..
Prijatelju 5% je skoro neprimetno i to vazi za igre koje me uopste ne interesuju ja ti govorio o ozbiljnim programima,a tu je razlika nebo i zemlja...Na malim fajlovima je skoro neprimetno,ali cim uvezes u MAX ili AutoCAD neki veci fajl u najboljem slucaju se koci ali radi,a obicno se javi ona poznata Virtual Mem Low...We are sorry for...
Ovi fajlovi su mi radili na istoj konfiguraciji bez problema na XPu,a na Visti ne mogu ni da ih pokrenem o kakvih 5% ti pricas pa da je stvarno toliko ne bi je svi koji su je testirali na 3D aplikacije pljuvali.
Prelistaj link koji sam ti ostavio i nadji mi jednu aplikaciju na kojoj Vista radi ne brze nego makar priblizno isto kao XPu. Ili nadji negde na netu da MAX,Maya,LightWave,MaxwellRender,Rhino,AutoCAD,itd radi priblizno isto kao na XPu ili bilo sta a da nije igra...Toga nema nigde osim ako nije neka ironicna sala na racun Viste.Mozda kod tih 10 ljudi koje ti znas...ali nigde vise.

DaSickSystem
metalpirat Pa zavisi sta i kako 18.09.2007. 01:14 #27889

izgleda da se tebi nesto ne slaze u kompjuteru kako treba cim ti vista usporava toliko. Ja koristim mayu i da budem iskren radi super, koliko god da je koplikovan i sto vise geometrije da stavim radi spuer. Sada koliko god mogu maksimalno od svoje masine da dobijem. Sve u svemu vista je jos test verzija, zato se i ne pojavljuju mnogo programi sa vista ready. VISTA je samo nasminkovana. Da ucbaven je dodatak da cita nove procesore i da koristi dx10. Sve to sto prati novu inovaciju mogo je i xp ali zasto bi pravili sp,3,4,5,6, koj bi mogo sve to da sredi. Ljudima dojadi da gledaju u nesto sto svaki dan vide. Zato cika Bili napravi nesto novo odnosno XP dobija novo odelo, pa umesto da xp koristi dx10 i prepravi kodove za novi procesor on napravi Vistu i dobije vise novca. To je samo trka marketinga!!!! Mi smo sitna riba u tome, zato moramo da radimo kako nam oni govore. Pa i linux ima ista pravila,da moze da osvoji trziste igricama i programima isto bi se ponasao.
metalpirat Pa zavisi sta i kako 18.09.2007. 01:41 #27892

izgleda da se tebi nesto ne slaze u kompjuteru kako treba cim ti vista usporava toliko. Ja koristim mayu i da budem iskren radi super, koliko god da je koplikovan i sto vise geometrije da stavim radi spuer. Sada koliko god mogu maksimalno od svoje masine da dobijem. Sve u svemu vista je jos test verzija, zato se i ne pojavljuju mnogo programi sa vista ready. VISTA je samo nasminkovana. Da ucbaven je dodatak da cita nove procesore i da koristi dx10. Sve to sto prati novu inovaciju mogo je i xp ali zasto bi pravili sp,3,4,5,6, koj bi mogo sve to da sredi. Ljudima dojadi da gledaju u nesto sto svaki dan vide. Zato cika Bili napravi nesto novo odnosno XP dobija novo odelo, pa umesto da xp koristi dx10 i prepravi kodove za novi procesor on napravi Vistu i dobije vise novca. To je samo trka marketinga!!!! Mi smo sitna riba u tome, zato moramo da radimo kako nam oni govore. Pa i linux ima ista pravila,da moze da osvoji trziste igricama i programima isto bi se ponasao.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs