Trenutno imam Kingston 2x2GB DDR3 i razmisljam da uzmem jos 4GB Zanima me, da li je bolje uzeti 1x4GB ili 2x2GB? Znam da memorija u dual channel modu radi brze, ali da li cu zaista osetiti nesto u realnom radu ukoliko uzmem jos 2x2GB u odnosu na 1x4GB?
Posto imas 2x2GB, logicno je da uzmes dodatnih 2x2GB na istoj brzini i ubacis u preostala 2 slota. 1x4GB ti je totalno bez veze da ubacujes.
E sad, cak i sa tih 4x2GB ne bi apsolutno dobio nista na brzini, ali dobio bi 8GB rama, ako ti je falilo preko 4GB rama, jedino ti je korisno u tu svhu..
Na kraju, sta bih ja uradio i savetovao tebi, prodao bih tih 2x2 i kupio 2x4GB.
:: Trenutno imam Kingston 2x2GB DDR3 i razmisljam da uzmem jos 4G :: Zanima me, da li je bolje uzeti 1x4GB ili 2x2GB :: Znam da memorija u dual channel modu radi brze, ali da li cu zaista osetiti nesto u realnom radu ukoliko uzmem jos 2x2GB u odnosu na 1x4GB?
Pitanje ti mozda vise ne vazi. Prosle nedelje sam zvao vise radnji kako bih nasao 2x2gb 1600rama medjutim svi su samo `slucajno` ostavli na njihovoj stranici da imaju iako nemaju.
2GB se sad vise ne nalazi u prodavnicama zato sto se nije uvozilo, a i vise se ne proizvodi.
Inace odgovor je ne neces osetiti ali ipak idi na 2x2GB barem reda radi. A i moj prvi racunar nije hteo da radi sa stapovima 1GB 512MB 512MB tako da jos uvek imam blagi strah da savljam razlicite stvari.
Kingston na istim brzinama/latencijama i nema problema, u koju god plocu da bocnes, a `fala bogu Kingston se kod nas najvise i prodaje, medjutim memorija je drasticno poskupela, te je sada mnogo lose vreme, ali svakako bih uzeo 2x4GB da ne razmisljam.. ali sve zavisi da li tako njemu odgovara.
:: :: Pitanje ti mozda vise ne vazi. Prosle nedelje sam zvao vise radnji kako bih nasao 2x2gb 1600rama medjutim svi su samo `slucajno` ostavli na njihovoj stranici da imaju iako nemaju :: :: 2GB se sad vise ne nalazi u prodavnicama zato sto se nije uvozilo, a i vise se ne proizvodi :: :: :: Inace odgovor je ne neces osetiti ali ipak idi na 2x2GB barem reda radi. A i moj prvi racunar nije hteo da radi sa stapovima 1GB 512MB 512MB tako da jos uvek imam blagi strah da savljam razlicite stvari :: ::
za tvoj slučaj važi 4 slika - dakle kupiš još jedan modul od 4GB sa specifikacijama sličnim ili najbolje istim tvojim modulima od 2GB i to je to. 100% radi, pošto sam više puta tako upgrade-ovao mašine kod mene na poslu. Dobiješ dual channel.
Uzmi 4 gb iste brzine i latencije kao ram koji imas sad trenutno i uzivaj, jer neces primetiti neku brzinu ili sporocu bez dual chanel-a. 2x2 gb neces naci verovatno nigde.
Tako cu i uraditi verovatno Samo jos jedno pitanje: Zasto mi memorija radi na 1333MHz ako moze na 1600MHz? U BIOS-u takodje prikazuje 1333MHz, a kad hocu da promenim na 1600MHz kaze da treba nesto oko voltaze da se podesi, a u to se bas ne razumem pa ne bih da sjebem nesto. Uglavnom, kako da namestim da pici na 1600?
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.