Imam problem sa ovom igrom kada su velike mape fps pada sa 60 na 40 i oseti se lag,nije fluidan gaming Kontam da je cpu usko grlo za gtx 770,karta radi na 60% cpu zakucan na 99%kada smanjim detalje na low ili kada je cpu na 3.8 ghz mala je razlika par fps gore,isto i kad je iskljucen vsync sa 90 pada na 40,rezoluciju ne bi smanjivao ispod hd onda mi nekako mutna slika
Da li ima neko resenje a da nije zamena cpu-a ili prelazak na intel?u drugim igrama radi lepo. Probao sam sve sa stranih foruma parkiranje jezgra,menjanje cfg fajla sve isto I da li neko igra za fx 6300,da li ima lgu?
Ugasi vsync ali ogranici broj frejmova na 60, mozes u msi afterburner-u (onaj rozi avioncic)
Klokni cpu koliko god mozes i to je to.
Probaj i sa 1600x900, posle 10 minuta neces ni primetiti koja je rezolucija a ako tako imas stabilniji frejm rejt koga zabole za vizuelni efekat.
Ako imas 4 gb rama i to oce da bude problem.
FX 6300 radi sa oko 80/90% iskoriscenosti, dakle nije usko grlo za nasviranu gtx 670 koja nije nesto mnogo slabija od tvoje karte. (nasminkana gtx 680)
Jesi za cpu,a na koliko ti radi karta kad napucas detalje da li ide na 98,99%.pitam jel planiram da uzmem fx 6300,mozda i 8350 ali sam citao nesto da ne rade najbolje sa ovom plocom
:: Napisao sam ti vec nisi video, :: 80/90% tu se vrti uglavnom kad je krkljanac :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4 Ghz :: Cooler:CM v8 GT :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Karta ide na 99% kako kad, u zavisnosti od situacije i desavanja u igri.
Ako ti cpu nije zakucan uvek na 100% nije usko grlo za kartu.
bf moze lepo da iskorsti sva jezgra, sto vise to bolje.
Ja imam slicnu plocu samo obicna nije v2, radi lepo moj fx 6300, kao i testiani x8. Otkud ti to da ne rade lepo FX procesori na toj ploci i zbog cega konkretno?
Izvinite za offtopic ali hteo sam da podelim savama
15.01.2014. 12:01
status: user broj poruka: 441
ima malo veze sa BF4 ali u drugom kontekstu. Naime nisam igrao dugo (za mene je to 2 nedelje i vise) i skinuo sam nove drajvere pa da probam da vidim kako radi, inace igram iskljucivo sve na LOW zato sto kada stavim na ULTRA ne vidim nikoga (unistava me onaj silni dim i sunce sto bljesti ko ludo).
Brate mozes da ga dizes i na 5ghz nista ti ne vredi.Doticni cpu meni gusi debelo gtx 660 ti(mogu misliti kako je tebi na gtx 770),kad je na default grafa radi 50%,kad je dignut na 3.9ghz max maximuma 75%,ali vrlo retko,cesce je to oko 65-70%.
Nov cpu druze,treba i tebi i meni. Sto se izbora cpu-a tice,ne vidim svrhu uzimanja fx 8350 ili fx 8320(npr.)ako imas vec pare kad je i5 generalno bolji izbor,u battlefieldu nebitno bacaju slicne,da ne kazem iste rezultate,ali ima igara gde ima razlike(rts,mmorp,zanr npr).
Ja sam recimo nesto skockao za 31k ravno:
i5 4570 MSI b85 ploca(treba da se odlucim jos koja,ima 3 modela,slicnih cena),bolja ploca apsolutno ne treba jer oc nije opcija. Cooler Master Evo 212
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Ako ides na AMD idi na FX 6300, best buy definitivno. Ako ides na intel idi na najjeftini i5 sa K oznakom. Mozes i ivicu i hasvela, ali za intela racunaj i plocu da menjas...
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: Brate mozes da ga dizes i na 5ghz nista ti ne vredi.Doticni cpu meni gusi debelo gtx 660 ti(mogu misliti kako je tebi na gtx 770),kad je na default grafa radi 50%,kad je dignut na 3.9ghz max maximuma 75%,ali vrlo retko,cesce je to oko 65-70% :: :: Nov cpu druze,treba i tebi i meni :: Sto se izbora cpu-a tice,ne vidim svrhu uzimanja fx 8350 ili fx 8320(npr.)ako imas vec pare kad je i5 generalno bolji izbor,u battlefieldu nebitno bacaju slicne,da ne kazem iste rezultate,ali ima igara gde ima razlike(rts,mmorp,zanr npr) :: :: Ja sam recimo nesto skockao za 31k ravno :: :: i5 457 :: MSI b85 ploca(treba da se odlucim jos koja,ima 3 modela,slicnih cena),bolja ploca apsolutno ne treba jer oc nije opcija :: Cooler Master Evo 21 :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Mozda bolja varijanta bila amd,posto imas vec plocu,manje para ces potrositi..Fx-ovi su za 90% igara vise nego dovoljno.
Sa druge strane,ako hoces OC na intelu treba ti recimo i5 4670k I z87 ploca,a to malo vise kosta.Oko70-75e sam ja nesto racunao da mi izadje manje i5 4570 i b85 ploca,ti vidi kako i sta ti odgovara. Msm ono,prica oko tog famoznog OC-a,tipa e sad mi ne treba,ali kad krene da stuca onda cu??Pa ako krene da stuca i pravi probleme(kao tebi i meni ovaj phenom 955),dzabe mu klok,moze malo da ispravi stvari i to je to.Kad dodjes u tu situaciju menjas platformu. OC po meni ima smisla,ako ces odmah cisto radi boljih performansi,ono ostaviti za kasnije je debilno(bacas pare).
Videcu jos,ne menja mi se ploca zbog jedne igre.igram iskljucivo fps tako da je amd tu ok.verovatno cu ici na fx 6300 ako ga ima kod ovih nasih prodavaca @Dejzan volim da igram dobar fps,ne radim testove oc i slicno,i gledam da za sto manje kinte imam dobar fps za koliko se prodaju ovi phenomi 955,jos dve god.u garanciji?
Bice ti ok i za bf multi. Prodas tvoj cpu doplatis nesto sitno i dobio si dosta veci radni takt, jer bez ikakvog diznja napona i temperatura fx ide na 4 ghz bez problema jer je u startu 95w cpu a pII 125w, + jos dva jezgra i vise kesha.
Komotno tutnes fx 6300 tu i vozi.Jbg realno phenome je manje-vise vreme pregazilo. Ako imas nesto vise para i5,ali i taj fx 6300 ce ti doneti boljitak,veliki boljitak.
To ce i da bude,phenom je zreo za penziju :-) Posle ako zahvali cpu snage lako promenim platformu,ne verujem da ce da izbacuju nove procesore za am3+
:: Komotno tutnes fx 6300 tu i vozi.Jbg realno phenome je manje-vise vreme pregazilo :: Ako imas nesto vise para i5,ali i taj fx 6300 ce ti doneti boljitak,veliki boljitak
Pa ako sad uzmes fx 6300 teraces ga bar godinu dve (isto kao i ja recimo), a posle ode ploca cpu i ram (jer bice ddr4 aktuelan) i uzmes novu platformu koju opet teras 2-3 godine, bio to intel ili amd.
Ja sam dobio do 15fpsa prelaskom na win 8. Nisam mogao da verujem da to moze tako i dalje mi nije jasno. iskoriscenost prosesora je oko 60%, mada dolazi do 80 kad je ludilo oko mene. 6300 proc. Grafa je 6870. I igram na high , sa iskljucene zadnje 3 opcije. imam oko 58 average fpsa. ne spada ispod 45 a dolazi do 80. Sve sam OC sto moze. Da zaboravih napisati . pre ovog procesora sam imao px2 550. sa oc na 4.1 nisam uspevao da imam vise od 19fpsa average . a umeo je da spadne na 6. 29 je bio max. i to sve sve na low.
:: :: Imam problem sa ovom igrom kada su velike mape fps pada sa 60 na 40 i oseti se lag,nije fluidan gaming :: Kontam da je cpu usko grlo za gtx 770,karta radi na 60% cpu zakucan na 99%kada smanjim detalje na low ili kada je cpu na 3.8 ghz mala je razlika par fps gore,isto i kad je iskljucen vsync sa 90 pada na 40,rezoluciju ne bi smanjivao ispod hd onda mi nekako mutna slik :: :: Da li ima neko resenje a da nije zamena cpu-a ili prelazak na intel?u drugim igrama radi lepo :: Probao sam sve sa stranih foruma parkiranje jezgra,menjanje cfg fajla sve ist :: I da li neko igra za fx 6300,da li ima lgu :: :: Hvala
Au... Toliko puta su spomenuli no stutering,da cu morati da predjem na win 8.1... Definitivno tu ima ne samo brojki,vec i drugih stvari koje se ne vide u testovima....
ASUS p7p55d-e & INTEL i5 750 @ 3.8ghz/LEADTEK GTX 580/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Asus Xonar STX,marantz pm550dc & Pilot RS 2.
Stuttering u Bf4 je jedinstven sto se tice W7, nijdna druga igra bar koliko ja znam nema stuttering sa W7. To je DICE nesto zesce zasrao kod kodiranja ili jednostavno im M$ dao kes da malo upropaste igru na W7 ne bi li ljudi presli na W8
:: Au... Toliko puta su spomenuli no stutering,da cu morati da predjem na win 8.1... Definitivno tu ima ne samo brojki,vec i drugih stvari koje se ne vide u testovima... :: :: ASUS p7p55d-e & INTEL i5 750 @ 3.8ghz/LEADTEK GTX 580/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Asus Xonar STX,marantz pm550dc & Pilot RS 2 :: :: :: Neko je vec benchovao sve to pogledaj pa sam prosudi... :: :: :: :: http://www.hardwarepal.com/battlefield-4-benchmark-mp-cpu-gpu-w7-vs-w8-1/
Da ne otvaram novu temu, i ja razmišljam o novom procesoru. Interesuje me da li bi i kako radio novi fx 6300 ili 6350 na Asusu m4a89gtd pro usb3? Hvala
Tesko, ta ploca samo podrzava prvu generaciju Buldozera...
:: Da ne otvaram novu temu, i ja razmišljam o novom procesoru. Interesuje me da li bi i kako radio novi fx 6300 ili 6350 na Asusu m4a89gtd pro usb3 :: Hvala
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.