Hocu da kupim maticnu, procesor, graficku i memoriju do 35000 din za igranje prvenstveno, pa mi je potrebna vasa kombinacija kvalitet/cena :D Interesuje me intel procesor I serije i grafika Radeon. Ja sam napravio ovo na LGA 1155 platformi :
MB LGA1155 B75 Asus B75M-A, PCIe/DDR3/SATA3/GLAN/7.1
AMD Radeon R7 250 ASUS 1GB GDDR5, VGA/DVI/HDMI/128bit/R7250-1GD5
CPU LGA1155 Intel® Core™ i3-3240, 3.40GHz BOX 22nm
Preslaba graficka karta.Dodaj još 3000 i uzmi najjeftiniju r7 260x ili idi na neki amd x4 za isti novac ili je cak bolja opcija ot te tvoje i najjeftiniji celeron g1610 a jacu graficku kartu a kasnije ga je sa cenom od 3900 dinara lako zameniti necim boljim a u tom slucaju možeš uzeti i osetno jacu graficku kartu. r7 260x je više nego duplo jaca graficka karta.
Hvala Simon72 na odgovoru a jel mozes ako ti nije tesko da mi napises sta konktetno predlazes tj tacne modele graficke i procesora i maticne jer ako se ide na x4 onda ne moze ova ploca...
Sad sam pogledo cene i uklapaš se u 35.000 din a samo sa msi b75 plocom http://goo.gl/LwdVTR ili za 1000 duinara više a s tom tvojom plocom http://goo.gl/nhv6x7 a ovo ti je ipak najbolja opcija da ne ideš na amd pošto kolko sam vido ne voliš ga nešto. Sa amd možeš da uzmeš i jacu graficku kartu ali ne mnogo jacu tako da je ovo prvo sa msi plocom najbolje za taj novac. gtx 650ti je slabija karta od amd r7 260x.
Posto zelim da promenim ove komponente sada hteo bih da uzem noviju platformu kako bih kasnie mogao da uzmem bolji procesor i grafiku itd tako da ne mora lga 1150
Samo da znaš ako ideš na amd dosta je bucan kuler i u zavisnosti od kucista bice ti potreban drugi ventilator pogotovo ako ceš ga overklokovati a to je dodatnih 2000-3000 dinara.Za intel I3 ti to nece biti potrebno. Amd fx 6300 je generalno bolja kupovina ali ne nešto što ces osetiti pogotovo ne u igrama (bar u sadašnjim gde je uvek jaci od svih amd procesora mada se prica da ce ta dva viška jezgra nešto da znace u buducnosti al to sad nije slucaj i i3 je u igrama bolji od fx 6300 pogotovo ne overklokovanog). Ja licno bi išo na ili taj i3 3240 ili na neki i3 cetvrte generacije sa nekom b85 plocom a nebi išo na amd mada ponovo kažem šta god da uzmeš od sveg ovog bice ti isto mada bi sa fx 6300 zaobišo onu g43 plocu jer su se žalili na pregrevanje. Što se tice eventualnog poboljšanja kako si reko nema šta da se poboljšava eventualno neki i5 ali ti za tu i cak i mnogo jace graficke karte sve ovo završava poso za dugi vremenski period.A i te price da cemo nekad nešto pojacati su samo price pošto od tog nikad ništa ne ispadne nego se završi sa novom konfiguracijom.
Ako uzmes AMD AM3+ tu nemas nikakvog buduceg poboljsanja ali je FX6300 trenutno best buy, sa Intelom imas ako tipa sad uzmes Pentium G3220 i posle upgrade na neki quad tipa i5-4440. i5-4670K ako do tad ne izadje novi socket naravno :D
Slazem se Simonom za intel vise nego amd jer trenutno imam: i3 530 na 2.9, radeon hd7700 1gb ddr5 i asus P7P55D LE i 4 gb hyperx 1600 i evo vec sljaka 4 godine i to super cak i sa novim igricama na ultra high :D Sad zelim da kupim ove komponente za drugi komp tako da imam dobra iskustva sa Intelom i ne bih da prelazim na AMD pa makar i izgubio nesto :D
Nazalost je tako jbga. Opet nisi naveo ni koje igre igras.
Dexter je dao dobar predlog, samo ako mozes da se pruzis za neku crvenu vise i uzmes FX 6300 to bio bio pun pogodak jer je mala razlika u ceni izmedju FX 6300 i 4300.
Sad sam pogledao, razlika je 14 eura a iskreno FX 4300 je bas mrsav procesor, pre bih isao na neki APU nego na FX 4300. Ne kazem da je los ali negde ume bas da zataji u odnosu na recimo pomenuti FX 6300.
Intel je sasvim dovoljan za igranje NFS-a,Skyrim-a, Battlefielda, Crysis-a i slicnih igara...Ja sam igrao na gore pomenutoj konfiguraciji igrao ove igrice na high cak neke i na ultra high directx 11 na 1280x1024 na 75 herca tako da ne vidim razlog zasto bih bas morao da idem na AMD a ne na Intel.... Tako da ako neko hoce da predlozi INTEL poslusacu a AMD ME NE INTERESUJE!!!
Pa kazi da ti vec igras sve na ultra high na 7770 grafickoj, a pomeni nam i rezoluciju na kojoj se igras malo ranije sledeci put...
Sve sto si sam sastavio je ok sem boze me sacuvaj graficke karte, minimum r7 260x ili gtx 650 ti, i ne uzimaj i3 nego pentium cpu, pa kad si pri parama kasnije uzmi i5 i miran si.
Koje napajanje imas tj. planiras? Koja je native rezolucija monitora na koji ce ici ova nova masina?
E sad kako ces sve to da uklopis u tvoj budzet stvarno ne znam...
A zašto da ne uzima i3.Šta fali i3 procesoru posebno za igre.Pa upravo je u tome i bolji u svim igrama dok je u drugim stvarima uglavnom bolji fx 6300 (kompletniji) a cena im je ista.Kolko do sad znam 6300 je samo u jednoj igri bolji od nekog i3 procesora. Ako ide na fx 6300 trebace mu i drugi kuler bolja ploca a sve mnogo više ima da se greje. http://gamegpu.ru/ Pogledaj ovde redom sve igre i pronadji gde je fx 6300 bolji od nekog i3 procesora a pritom je i sa fabrickim kulerom izuzetno tih. Ne razumem i zašto bi pored celerona uzimao pentium a da se rukovodi logikom da sad uzme jacu grafiku a kasnije neki i5 ??? I kolka je to ogromana razlika izmedju ova dva procesora da bi se uopšte i vodila bilo kakva polemika.Šta god da uzme isto mu dodje.Nit ce da pogreši s jednim nit s drugim. Ne razumem to ne uzimaj nikako I3 ????????????? FX 6300 košta 11700 dinara a i3 4130 12.400 din http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-cpu-review-overclock,3106-3.html
Nek uzme celeron pa kasnije i5, vids da covek ne menja nista godinama, a fx x6 dere i3 u bilo kojoj igri gde se koristi vise od 2/3 jezgra kao krajsis 3 ili bilo koja igra koja moze da radi 6vs2 jezgara, mada nebitno, ne uzmima covek AMD cpu svejedno.
Napajanje imam neko standardno atx (valjda) od 500w a sa stock kulerom koji dolazi uz I3 mislim da ce sve biti ok sto se temperature tice jer ne radim overclock komponenti :D native rezolucija 17` je 1280x1024 na 60/75 khz Znaci na kraju da uzmem ovo :
Dovoljan jeste, ali i5. Nisam rekao da moras da ides na AMD, sto se mene tice idi I na Intel Atom procesor ako ti on zavrsava posao... Predlaze se ono sto je najbolje za tvoj budzet, obzirom da si otvorio temu a vec znas sta ces kupiti, ne vidim poentu otvaranja teme, osim ako nisi dosao ovde da se prepucavas sa ljudima koji su se javili da ti pomognu. Ako nista drugo, bar imaj postovanja prema tim ljudima.
:: Intel je sasvim dovoljan za igranje NFS-a,Skyrim-a, Battlefielda, Crysis-a i slicnih igara...Ja sam igrao na gore pomenutoj konfiguraciji igrao ove igrice na high cak neke i na ultra high directx 11 na 1280x1024 na 75 herca tako da ne vidim razlog zasto bih bas morao da idem na AMD a ne na Intel... :: Tako da ako neko hoce da predlozi INTEL poslusacu a AMD ME NE INTERESUJE!!! ::
To sto si sad sastavio druze to ti je to, jes da probijas budzet za skoro dve crvene ali realno nema mesta gde da ustedis nikako. Kad uzmes javi kako radi masina.
lepo rece kolega, intel (za igranje) za 35k. tesko. Moze, nek doda jos 3-4k. za napajanje i eto ga intel `za igranje` posto vec imas to gotovo upakovano.
ASUS M5A99X EVO Phenom II X4 960T@4GHz CM Seidon 120V Kingston HyperX 2x4GB @1600MHz MSI TFIII GTX 660 2GB KINGSTON HyperX 3K 120GB ASUS XONAR DG
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.