Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
AMD i zvanično otkrio Kaveri
STRANA 1 OD 1
PhatPhuck AMD i zvanično otkrio Kaveri 12.01.2014. 23:39 T56302

status: user
broj poruka: 1886
http://fudzilla.com/home/item/33587-amd-formally-unveils-kaveri

`AMD says it will deliver a 20-percent IPC boost in some scenarios, which is nice bump, courtesy of new Steamroller CPU cores. However, the clocks are rather conservative – as reported earlier the A10-7850K will be clocked at 3.7GHz and it will hit 4GHz on turbo, which is about 10 percent less than the Richland part it replaces. This is good news for thermals and yields, since Kaveri is simply more efficient.`

`With up to 512 GCN cores, some Kaveri parts should be able to easily outpace entry-level discrete cards from a couple of years ago. As if that wasn’t enough, there’s Mantle. AMD is promising a performance boost of up to 45 percent in Battlefield 4 and unsurprisingly the top Kabini SKUs will be available with BF4 bundles.`

`The A10-7850K can easily outpace the A10-6800K and Intel’s Core i5-4670K. The biggest improvements are yielded by the new GPU architecture. AMD also points out that SHA could speed up certain applications by a factor of 8, but this only applies to optimized applications, so real world performance won’t reflect these gains in most situations.

AMD no longer distinguishes between CPU and GPU units, it calls all of them Compute Cores thanks to hUMA. In theory hUMA should be able to distribute load more efficiently between the CPU and GPU, offloading the CPU in some situations. However, like HSA much of the advantages offered by hUMA have yet to materialize in the real world.`

`Kaveri features 2.41 billion transistors on a 245mm2 die, substantially more than Richland, with a 246mm2 die and 1.3 billion transistors. Haswell parts feature 1.4 billion transistors. Going from 32nm to 28nm simply gave AMD more room to play around with the design.`

`The move to 28nm also brings a change in power requirements. Richland desktop parts came in 65W and 100W versions, while Kaveri should be available in 45W to 95W flavours. This should make it a bit more attractive for small form factor PCs and AIOs, as it should be possible to use 45W desktop parts in lieu of mobile parts.

There are still a lot of unknowns but Kaveri is shaping up to be a very nice upgrade, although it is no game changer. Here are a couple of juicy rumours we heard through the grapevine. Pricing should be great, which is not surprising as AMD has a long tradition of offering better value than Intel. Mantle support on cheap APUs has a few non-AMD people concerned. Bear in mind that this is just the first GCN mainstream APU (Jaguar is out of the equation). It might take a couple of years, but Mantle could make a big difference, rendering low-end discrete cards even more pointless. At the same time it will solidify AMD’s IGP lead, which is bad news for Intel.

All in all, we don’t expect Kaveri to turn the tables on Intel or anything, but it is very promising. The big question is Intel’s fab lead. Intel’s decision to reserve Broadwell for mobile may bode well for Kaveri, but in the long run Intel will still have a huge lead, especially in mobile.`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic >> 12.01.2014. 23:46 #536655

broj poruka: 18999
Imam predlog, sto ne bi postavio samo http://fudzilla.com , pa cemo svi otici tamo i citati redom

Adzem AHAHAHHAAH 13.01.2014. 00:22 #536664

broj poruka: 3797
KANAL STAJL .DDDD

:: Imam predlog, sto ne bi postavio samo http://fudzilla.com , pa cemo svi otici tamo i citati redom
::
PhatPhuck Jednom i za svagda (@imarkovic i ostali) 13.01.2014. 00:43 #536668

broj poruka: 1886
Zato što sam odavno naučio da ne obraćam pažnju na tebe i tvoje zamerke, jer vrlo često, ali zaista vrlo često, čak i kada realno nemaš šta da kažeš - ti ipak kažeš nešto. Ti si kao onaj Sofronije pevac. (`Kad Tata kaže da umuknem, ja umuknem. Jednom sam mogao da umrem, nisam hteo da kažem da sam glaaadaaaaan`.)
Ko nije naučio da celom svetu nije moguće udovoljiti, i da će se UVEK javiti neki lik kome nešto `smeta` i koji bi to `drugačije` - taj će umreti glup.

To što sam citirao tekst je za one koje mrzi da napuštaju ovaj sajt i idu na drugi, da bi na brzinu mogli da pročitaju o čemu se radi, ako ih ta tematika interesuje.

Ništa nisam dodao, promenio, niti sam ubacio svoje komentare, nego sam samo akcentovao ono što sam smatrao da je bitno u originalnom tekstu.

Ništa te ne košta to što sam ja preneo najbitnije iz članka ovde, a ako ti se ne đasvi moj način prenošenja informacija - ŠIROKO TI POLJE (t.j. Forum) - pa čitaj šta te interesuje.
kepica Re 13.01.2014. 02:17 #536673

broj poruka: 202
+10 za PhatPhuck

executor Bolje citirati sustinu nego staviti samo link 13.01.2014. 02:33 #536674

broj poruka: 203
Bolje je ovako, bar za mene, da se osim linka citira i sustina vesti upravo zbog toga da ne moram da klikcem na kojekakve linkove ka sajtovima..

Ako na osnovu teksta mislim da treba da idem na oficialni izvor radi vise informacija onda tek kliknem...

`Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...`

imarkovic Re: Jednom i za svagda (@imarkovic i ostali) 13.01.2014. 08:04 #536678

Jel to znaci da predlog nije usvojen?

:: Zato što sam odavno naučio da ne obraćam pažnju na tebe i tvoje zamerke, jer vrlo često, ali zaista vrlo često, čak i kada realno nemaš šta da kažeš - ti ipak kažeš nešto. Ti si kao onaj Sofronije pevac. (`Kad Tata kaže da umuknem, ja umuknem. Jednom sam mogao da umrem, nisam hteo da kažem da sam glaaadaaaaan`.
:: Ko nije naučio da celom svetu nije moguće udovoljiti, i da će se UVEK javiti neki lik kome nešto `smeta` i koji bi to `drugačije` - taj će umreti glup.
:: To što sam citirao tekst je za one koje mrzi da napuštaju ovaj sajt i idu na drugi, da bi na brzinu mogli da pročitaju o čemu se radi, ako ih ta tematika interesuje.
:: Ništa nisam dodao, promenio, niti sam ubacio svoje komentare, nego sam samo akcentovao ono što sam smatrao da je bitno u originalnom tekstu
:: Ništa te ne košta to što sam ja preneo najbitnije iz članka ovde, a ako ti se ne đasvi moj način prenošenja informacija - ŠIROKO TI POLJE (t.j. Forum) - pa čitaj šta te interesuje.
Bobi4ever Re: Re: Jednom i za svagda (@imarkovic i ostali) 13.01.2014. 08:24 #536679

broj poruka: 4876
Cek da se javi PreCednik opozicione stranke. :-)

:: Jel to znaci da predlog nije usvojen?
:: :: Zato što sam odavno naučio da ne obraćam pažnju na tebe i tvoje zamerke, jer vrlo često, ali zaista vrlo često, čak i kada realno nemaš šta da kažeš - ti ipak kažeš nešto. Ti si kao onaj Sofronije pevac. (`Kad Tata kaže da umuknem, ja umuknem. Jednom sam mogao da umrem, nisam hteo da kažem da sam glaaadaaaaan`.
:: :: Ko nije naučio da celom svetu nije moguće udovoljiti, i da će se UVEK javiti neki lik kome nešto `smeta` i koji bi to `drugačije` - taj će umreti glup.
:: ::
:: :: To što sam citirao tekst je za one koje mrzi da napuštaju ovaj sajt i idu na drugi, da bi na brzinu mogli da pročitaju o čemu se radi, ako ih ta tematika interesuje.
:: :: Ništa nisam dodao, promenio, niti sam ubacio svoje komentare, nego sam samo akcentovao ono što sam smatrao da je bitno u originalnom tekstu
:: :: Ništa te ne košta to što sam ja preneo najbitnije iz članka ovde, a ako ti se ne đasvi moj način prenošenja informacija - ŠIROKO TI POLJE (t.j. Forum) - pa čitaj šta te interesuje.
Dejzan Re: Re: Re: Jednom i za svagda (@imarkovic i ostali) 13.01.2014. 09:33 #536685

broj poruka: 3730

Mislis VLADAJUCE stranke :D
Crveni su u manjini :D
Jbt pogledas ovu PC berzu i vidis Vladu Srbije u malom.... i posle kao bice bolje tralala ...
Kad se kace teme Zelenih onda biva silovanje berze,kad se kace teme Crvenih to je u naucne svrhe ?? WTF
JA volim ovakve teme procitam i odem na link nista strasno ali u poslednje vreme samo gledamo AMD i Nvidia... sto niko ne kaci nesto za recimo vest da je Nokia izbacila Android fon ?

Srbin je lud ..Srbin je proklet... jednom ga ubijes... on hoce opet....

Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212
Motherboard Asus Maximus Hero 6
GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC
SSD 128 Samsung Evo Pro
Memory Kingston HyperX 2400 Mhz
LC power Archangle 850 W

:: Cek da se javi PreCednik opozicione stranke. :-
:: :: Jel to znaci da predlog nije usvojen?
:: :: :: Zato što sam odavno naučio da ne obraćam pažnju na tebe i tvoje zamerke, jer vrlo često, ali zaista vrlo često, čak i kada realno nemaš šta da kažeš - ti ipak kažeš nešto. Ti si kao onaj Sofronije pevac. (`Kad Tata kaže da umuknem, ja umuknem. Jednom sam mogao da umrem, nisam hteo da kažem da sam glaaadaaaaan`.
:: :: :: Ko nije naučio da celom svetu nije moguće udovoljiti, i da će se UVEK javiti neki lik kome nešto `smeta` i koji bi to `drugačije` - taj će umreti glup.
:: :: ::
:: :: :: To što sam citirao tekst je za one koje mrzi da napuštaju ovaj sajt i idu na drugi, da bi na brzinu mogli da pročitaju o čemu se radi, ako ih ta tematika interesuje.
:: :: :: Ništa nisam dodao, promenio, niti sam ubacio svoje komentare, nego sam samo akcentovao ono što sam smatrao da je bitno u originalnom tekstu
:: :: :: Ništa te ne košta to što sam ja preneo najbitnije iz članka ovde, a ako ti se ne đasvi moj način prenošenja informacija - ŠIROKO TI POLJE (t.j. Forum) - pa čitaj šta te interesuje.
Stefano Re 13.01.2014. 19:25 #536770

broj poruka: 587
+1 za debelog koji nam sve sažvace lepo pa da ovde ko bebama :-D

AMD Phenom II x4 B45+Titan Vanessa S|Asus M4N98TD-EVO|MSI GTX460 TFII SOC|Corsair 4GB XMS3|Samsung F3 1TB+WD Green 1,5TB|Raidmax RX-535AP|TT V4 BE|Samsung 2233 http://valid.canardpc.com/0wvzs2
https://www.techpowerup.com/gpuz/3sxf3/ http://goo.gl/oAxqU8

MaliAbner Re: Re: Re: Re: Jednom i za svagda (@imarkovic i ostali) 14.01.2014. 15:51 #536917

broj poruka: 7769
@Dejazan
Ni dve nedelje nisi celavac a vec mrzis manjine...

A tek sto gledas svet iz licne perspektive...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: Mislis VLADAJUCE stranke :D
:: Crveni su u manjini :D
:: Jbt pogledas ovu PC berzu i vidis Vladu Srbije u malom.... i posle kao bice bolje tralala ..
:: Kad se kace teme Zelenih onda biva silovanje berze,kad se kace teme Crvenih to je u naucne svrhe ?? WT
:: JA volim ovakve teme procitam i odem na link nista strasno ali u poslednje vreme samo gledamo AMD i Nvidia... sto niko ne kaci nesto za recimo vest da je Nokia izbacila Android fon
:: Srbin je lud ..Srbin je proklet... jednom ga ubijes... on hoce opet...
:: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21
:: Motherboard Asus Maximus Hero 6
:: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O
:: SSD 128 Samsung Evo Pr
:: Memory Kingston HyperX 2400 Mh
:: LC power Archangle 850 W
:: :: Cek da se javi PreCednik opozicione stranke. :-
:: :: :: Jel to znaci da predlog nije usvojen?
:: :: :: :: Zato što sam odavno naučio da ne obraćam pažnju na tebe i tvoje zamerke, jer vrlo često, ali zaista vrlo često, čak i kada realno nemaš šta da kažeš - ti ipak kažeš nešto. Ti si kao onaj Sofronije pevac. (`Kad Tata kaže da umuknem, ja umuknem. Jednom sam mogao da umrem, nisam hteo da kažem da sam glaaadaaaaan`.
:: :: :: :: Ko nije naučio da celom svetu nije moguće udovoljiti, i da će se UVEK javiti neki lik kome nešto `smeta` i koji bi to `drugačije` - taj će umreti glup.
:: :: :: ::
:: :: :: :: To što sam citirao tekst je za one koje mrzi da napuštaju ovaj sajt i idu na drugi, da bi na brzinu mogli da pročitaju o čemu se radi, ako ih ta tematika interesuje.
:: :: :: :: Ništa nisam dodao, promenio, niti sam ubacio svoje komentare, nego sam samo akcentovao ono što sam smatrao da je bitno u originalnom tekstu
:: :: :: :: Ništa te ne košta to što sam ja preneo najbitnije iz članka ovde, a ako ti se ne đasvi moj način prenošenja informacija - ŠIROKO TI POLJE (t.j. Forum) - pa čitaj šta te interesuje.
Dejzan Re: Re: Re: Re: Re: Jednom i za svagda (@imarkovic i ostali) 14.01.2014. 16:43 #536923

broj poruka: 3730

Ti si Kleopatra drago mi je ...

Samo mi reci koga to mrzim posto moram to da evidentriam....

Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212
Motherboard Asus Maximus Hero 6
GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC
SSD 128 Samsung Evo Pro
Memory Kingston HyperX 2400 Mhz
LC power Archangle 850 W

:: @Dejaza
:: Ni dve nedelje nisi celavac a vec mrzis manjine..
:: A tek sto gledas svet iz licne perspektive..
:: Citat:
:: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn
:: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`
:: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: :: Mislis VLADAJUCE stranke :D
:: :: Crveni su u manjini :D
:: :: Jbt pogledas ovu PC berzu i vidis Vladu Srbije u malom.... i posle kao bice bolje tralala ..
:: :: Kad se kace teme Zelenih onda biva silovanje berze,kad se kace teme Crvenih to je u naucne svrhe ?? WT
:: :: JA volim ovakve teme procitam i odem na link nista strasno ali u poslednje vreme samo gledamo AMD i Nvidia... sto niko ne kaci nesto za recimo vest da je Nokia izbacila Android fon
:: :: Srbin je lud ..Srbin je proklet... jednom ga ubijes... on hoce opet...
:: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21
:: :: Motherboard Asus Maximus Hero 6
:: :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O
:: :: SSD 128 Samsung Evo Pr
:: :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh
:: :: LC power Archangle 850 W
:: :: :: Cek da se javi PreCednik opozicione stranke. :-
:: :: :: :: Jel to znaci da predlog nije usvojen?
:: :: :: :: :: Zato što sam odavno naučio da ne obraćam pažnju na tebe i tvoje zamerke, jer vrlo često, ali zaista vrlo često, čak i kada realno nemaš šta da kažeš - ti ipak kažeš nešto. Ti si kao onaj Sofronije pevac. (`Kad Tata kaže da umuknem, ja umuknem. Jednom sam mogao da umrem, nisam hteo da kažem da sam glaaadaaaaan`.
:: :: :: :: :: Ko nije naučio da celom svetu nije moguće udovoljiti, i da će se UVEK javiti neki lik kome nešto `smeta` i koji bi to `drugačije` - taj će umreti glup.
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: To što sam citirao tekst je za one koje mrzi da napuštaju ovaj sajt i idu na drugi, da bi na brzinu mogli da pročitaju o čemu se radi, ako ih ta tematika interesuje.
:: :: :: :: :: Ništa nisam dodao, promenio, niti sam ubacio svoje komentare, nego sam samo akcentovao ono što sam smatrao da je bitno u originalnom tekstu
:: :: :: :: :: Ništa te ne košta to što sam ja preneo najbitnije iz članka ovde, a ako ti se ne đasvi moj način prenošenja informacija - ŠIROKO TI POLJE (t.j. Forum) - pa čitaj šta te interesuje.
Daum ... 14.01.2014. 16:52 #536924

broj poruka: 12795
ajde što ostaviš text, slažem se da nekoga smara da ide na link, ali taj italic što ubija u pojam za čitanje....

imarkovic Re: ... 14.01.2014. 16:56 #536926

sta fali, malo italic, malo italic bold, melem za oci:)

:: ajde što ostaviš text, slažem se da nekoga smara da ide na link, ali taj italic što ubija u pojam za čitanje...
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
Dexter013 Alo internet siledzije 14.01.2014. 17:00 #536927

broj poruka: 17093
Ostavite coveka na miru da radi copy/paste kako god on zeli!

Cpu:AMD FX 6300 @ 4 Ghz
Cooler:CM v8 GTS
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 OC
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
solaja777 ih 14.01.2014. 17:04 #536928

broj poruka: 3277

da je jos i preveden tekst .)
imarkovic Re: ih 14.01.2014. 17:06 #536929

..verovatno bi dobio koju kritiku i za prevod:D

:: da je jos i preveden tekst .
Daum ... 14.01.2014. 17:20 #536932

broj poruka: 12795
Da budem iskren jako me zanima guru3d test da vidim, kakve su performanse i nadam se da sada može Crossfire sa bilo kojom AMD grafikom a ne kao prošli put.

Milos22 ... 14.01.2014. 23:37 #536975

broj poruka: 1720
Phatzilla :))

cuti i ovo je dobro samo da ne smara o politici :))

HAF 912 Plus
I5 3570k
Z77A-GD55
2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz
Corsair H60
Seasonic 620GM
2TB WD Green
500GB WD Blue
Intel 520 180GB
MSI GTX 770 Lightning
Dell U2312hm
Cm storm recon
Cm storm trigger
Pioneer M2

misicm stigao 16.01.2014. 19:33 #537296

broj poruka: 360
cena 20500 dinara za 7850K
18200 za 7700K
tako drzi al*i, a ostali ce mozda po sto-dvesta dinara vise.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs