Pustam Mem test iz Linuxa i uvek se desava na 3 memorije u 3 slota sa svakom kombinacijom da se zakuca na 79% pathern 0000000. U OS-u radi do nekog momenta,pocne zvuk da se baguje sledece je zakucavanje Os-a tako sto se mis i tastatura zamrznu. Dok sam radio meme test skinuo sam sve tj iskljucio i HDD i CD modem sve sem grafike a njih sam stavljao 3. MB j MSI 815EPT Pro Ver:5 a Intel Celeron 750 (PIII)
Je OK chipset, desava se ponekad da sam chipset ima cudnu organizaciju pa konzole za proveru RAM test pattern-a prijavljuju nepostojece intermitentne greske. Navedi koji brand RAMa imas. Moze se desiti i da je MSI problem. Probaj tako sto ces postaviti jedan modula u sva 3 slota ponaosob pa proveriti da li MT radi, zatim drugi i treci u bilo koji, pa onda 2 zdruzeno...proveri kontakte. Retko se desi da je problem sam CPU jer jedan deo testova koje vrti idu kroz cache prvog i drugog nivoa (L1 i L2) pa korupcija podataka se ne desi u RAMu vec u brzoj cache memoriji procesora, postoje programi koji proveravaju samo cache CPUa
Machine Kombinacija sa memeorijama je probana tako kao sto si rekao i uvek na svakoj kombinaciji kuca na 79% probana je memorija SDRAM je u pitanj raznih proizvodjaca :) na drugoj ploci i radi profdje test. Predpostavljam da je problem ploci ili CPU. Koji program konkrteno da probam i taj kes CPU-a ako nije porblem. Da ne zaboravim memoriju sam vrteo na isto MSI ploci ali jos starijoj i prolazi test
Izvadi CPU iz socket-a, izduvaj pinove i iglice i vrati ga nazada, pazljivo, da ne ostetis onaj kristal pri montazi na S370. Imas Hiren`s BootCD v9.0 na njemu su PC check 6 koji u sebi ima advanced meni sa pojednicanim modovima i testovima robaj njega. Takodje, mozes skinuti M2K MicroScope 12, UltraX QuckTech Pro 6. Svi se oni dizu ili sa FDDa ili sa CD/DVDa i samostalni, rukovanje programom nije tesko ali je negde malo nelogicno. Pokusaj time, ovi testovi su vrlo skupi i dobri ali ih ima na warezu...
Ne ne vredi zakuca i bog. Tvrdoglav sam ali dizem ruke,ne mogu da verujem da je radila i tek odjednom pocela da baguje. Elem popio je kod druga neki virus ali nema mislim veze to jer je otisao u komade komp. Zakucava non stop i to je zrelo za odpis.samo da nabasamm na neki Intel Soc 478 po naravno nekoj normalnoj ceni jer imam odlicu Asus plocu za taj socket.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.