Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Problem sa USB 2.0
STRANA 1 OD 1
Gotka Problem sa USB 2.0 19.12.2013. 21:25 T56008

status: user
broj poruka: 8
Danas sam poceo da sklapam komp , imam sve osim hard diska i ram memorije . Povezao sam maticnu , procesor , grafu , kuler ,napajanje itd... i kada sam zavrsio hteo sam samo da proverim da li rade komponente ( tj da li primaju struju ) , ali naisao sam na problem . Proverio sam da li sam sve dobro spojio , i posle par desetina minuta nakon raznih kombinacija dosao sam do zakljucka da kada prednji usb port 2.0( sa kucista ) ubacim u maticnu, komp ne zeli da se upali , a kad ga iscupam i probam opet da ga upalim , onda se upali ... ( kusti je Termaltake Urban S31 i maticna je Ga 990FXA ud5 rev. 3.0 ) ... da li neko ima ideju zbog cega se to desava ? i da li ce taj problem nestati kada prikljucim ostale 2 komponente ?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srdjanc ... 19.12.2013. 21:46 #532878

broj poruka: 3106

Nece, inace imas dva zakljucka, prvo da si pogresno utakao kablove, drugo da su oni u kucistu negde napravili kratki spoj. Idi sistemom eliminacije ubacuj jedan po jedan usb kabal pa vidi gde zeza
Stripy Re 19.12.2013. 22:02 #532882

broj poruka: 4163
Front usb je u kratkom spoju (verovatno izlomljen), 100%
Pogrešno montiranje žica na konektore ploče neće izazvati da se ploča ne uključi ali će zato da izazove pičvajz istog trenutka kada zabodeš bilo koji usb uređaj.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs