Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Nove komponente i procena
STRANA 1 OD 1
acanen Nove komponente i procena 11.12.2013. 19:31 T55889

status: user
broj poruka: 945
Planiram pre poskupljenja da zamenim plocu, procesor, napajanje i kuciste. Sacuvao bih hdd, graficku i ram a ostatak kompa bih prodao. Mozda bi bilo pametnije da promenim samo plocu i procesor ali u decembru je istekla garancija pa bih verovatno i te komponente menjao. Uglavnom igram Fifu, platformske igre i avanture ali sigurno cu nabaviti i neke naslove za koje je potrebna jaca konfiguracija.

1. Mislim da cu uzeti AMD FX-6300 a ostale tri komponente vi izaberite. Nisam jos uvek odlucio koliko bih potrosio na komponente jer to zavisi od procene. Recimo da bih izdvojio za te cetiri komponente oko 25-27000.
2. Koliko mogu da dobijem za Athlon II X3 445, GigaByte 880GMA-UD2H, 2gb Kingston ddr3, NZXT Beta i Chieftec CTG-500-80P.
3. Procena
Compaq pp2150
Samsung 940nw 1500din
Weg dvd player 1700din
Fotoaparat Praktica IV b
4. Zna li neko za neki dobar fotografski forum?
Mogu da procenim vrednost fotoaparata na nekom forumu ili da ga nosim u neku fotografsku radnju.
5. Koje oglase koristite za prodaju komponenti?
Monitoru je potrebna zamena kondenzatora jer nama slike kada se ukljuci ali kada izvadim kabl iz graficke pojavi se poruka `check signal cable` sto bi trebalo da znaci da panel radi.
Nemam gde da proverim ispravnost komponenti osim kod kupca ili da ih sve nosim kod prijatelja pa ih zato necu staviti na aukcijske sajtove.

Hvala unapred na odgovorima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
acanen .... 11.12.2013. 22:58 #531407

Ako moze neko neka napise predlog za plocu, napajane i kuciste koji ce dobro raditi sa AMD FX-6300, 6850, 4gb Kingston HyperX i hdd od 500gb. Potrosio bih oko 27000din.
Procenite barem Athlon II X3 445, GigaByte 880GMA-UD2H, 2gb Kingston ddr3, NZXT Beta i Chieftec CTG-500-80P da bih mogao sutra da stavim te komponente na oglase.

solaja777 ... 11.12.2013. 23:41 #531410

broj poruka: 3277
Evo ti predlog za plocu asus m5a97

Savet je ako mozes : kupuj novo oma .) , cini se bice otimacina za komponente. Posle prodaj svoj pc pa koliko izvuces.
acanen .... 12.12.2013. 12:25 #531457

@solaja777 Hvala mnogo na odgovoru.
Nemam nameru da prodam komponente nekome na forumu nego mi je potrebna samo procena. Kompjuter cu mozda prodati prijatelju pa me zanima cena po kojoj bih njemu prodao komp i cena za oglase. Skoro je hteo jedan forumas da kupi monitor iako sam objasnio da je potrebno zameniti kondenzatore ali ipak nisam prodao monitor. Neke komponente su mi ostale od prosle konfiguracije sto je valjda pokazatelj da nisam neki preprodava. Nadam se da ce mi jos neko bar preporuciti nove komponente uz procesor koji sam odlucio da kupim.

Trenutno u prodavnici na G monitor Dell P2314h ips je na popustu i kosta oko 16000din.

Plamen Re: .... 12.12.2013. 14:13 #531481

broj poruka: 2836
Moze i Gigabte GA-970A-D3 - oko 60e

:: Ako moze neko neka napise predlog za plocu, napajane i kuciste koji ce dobro raditi sa AMD FX-6300, 6850, 4gb Kingston HyperX i hdd od 500gb. Potrosio bih oko 27000din.
:: Procenite barem Athlon II X3 445, GigaByte 880GMA-UD2H, 2gb Kingston ddr3, NZXT Beta i Chieftec CTG-500-80P da bih mogao sutra da stavim te komponente na oglase
::
acanen .... 12.12.2013. 15:09 #531494

@Plamen Hvala na odgovoru.

1. Da li da prodam komponente sada ili sledece godine kada bih verovatno dobio vise para posle povecanja pdv-a?
2. Da li uzeti ovu plocu i procesor?
AMD FX-6300
MB 970 Gigabyte GA-970A-DS3P
3. Nzxt kuciste koje sada koristim je ok ali ponekad pocne da zuji kada rezem diskove :) Uzeo bih neko solidno kuciste ali vise para bih potrosio na dobro napajanje. Sta mislite o Chieftec CTG-500-80P (isto napajanje) i Thermaltake Versa II? Hoce li napajanje biti dovoljno kada budem uzeo novu graficku?
4. Jesu li ovo ok cene?
Ploca + procesor - 7500 dinara
Ram 2 GB - 1500-1600
Napajanje - 2800 dinara
Koliko mogu da dobijem za Nzxt beta?

Plamen Re: .... 12.12.2013. 15:32 #531498

Na prodajnu cenu polovnih komponenti ne verujem da ce nesto mnogo da utice povecanje pdv-a, narocito ne tih stariji procesora, ako se moze tako reci. Prodaj to sto pre, dok josh vredi, do godine ce pojaviti i ddr4, i vidis da stalno izlaze novi i jaci procesori, stalno menjaju socket-e.

Uzmi slobondno FX6300 + Ga plocu, proverena kombinacija, a i vidim da dosta forumasa imaju bash taj FX6300.

Bilo koje brendirano napajanje od 500-600W ce moci da ti potera tu konfu, i kasnije kad uzmesh neku noviju (koja ce vrv manje trositi nego ova sadasnja)

:: @Plamen Hvala na odgovoru
:: 1. Da li da prodam komponente sada ili sledece godine kada bih verovatno dobio vise para posle povecanja pdv-a
:: 2. Da li uzeti ovu plocu i procesor
:: AMD FX-630
:: MB 970 Gigabyte GA-970A-DS3
:: 3. Nzxt kuciste koje sada koristim je ok ali ponekad pocne da zuji kada rezem diskove :) Uzeo bih neko solidno kuciste ali vise para bih potrosio na dobro napajanje. Sta mislite o Chieftec CTG-500-80P (isto napajanje) i Thermaltake Versa II? Hoce li napajanje biti dovoljno kada budem uzeo novu graficku
:: 4. Jesu li ovo ok cene
:: Ploca + procesor - 7500 dinar
:: Ram 2 GB - 1500-160
:: Napajanje - 2800 dinar
:: Koliko mogu da dobijem za Nzxt beta?
acanen .... 12.12.2013. 15:55 #531502

Mislio sam u januaru da prodam komp. Dodje mi da sve komponente odnesem u neki servis i tamo ih prodam. Odlucio sam da zamenim kuciste i napajanje jer im je istekla garancija a ja planiram komponente koje sada kupim da koristim par godina uz zamenu graficke.
1. Jel previse da trazim 14000din za komponente?
2. Isplati li se onda kupovati sada komp ako sledece godine izlazi ddr4 i nove ploce za taj ram?
Znam da je procesor dobar ali nemam pojma koju Gigabyte plocu da uzmem jer za svaku ima par revizija.
3. Hoce li biti potrebna zamena kulera na tom procesoru?
4. Predlozi neko kuciste i napajanje.

Igor88 ^^^ 12.12.2013. 19:24 #531551

broj poruka: 509
DDR4 ce biti papren ,i dalje je pitanje kada ce izaci (neki kazu krajem 2014 cak mozda ni tada), sto se monitora tice, proveri da ti nije GPU blebnula a ne monitor?!

Intel i5 3570k
Intel DZ77BH-55K
16GB Hyperx @1600
120GB SSD

Plamen Re: .... 12.12.2013. 19:47 #531560

Mnogo pitanja covece postavljas, a najgore od svega sto ti je tesko malo da procesljas po forumu!

NE KAPIRAM TE, cas kazes da ces komp da prodas prijatelju, cas ces kuciste da prodajes, cas ostavljas napajanje, citam tvoja pitanja i ne kapiram.

Zasto bi prodavao napajanje i kupio isto takvo novo??? O.o

Procitaj malo o DDR4 na netu, nzm ni ja kad tacno izlazi, i sigurno da ce u pocetku biti skuplji.

Sto se tice ploce napisao sam ti tacno koju da uzmes, i UVEK uzimas najnoviju reviziju te ploce.

Najmanji problem je kuler, kupis pa vidish.

Trazis predlog za kuciste i napajanje a ne znamo koliko ti novca ostaje za to. Reko sam ti uzmi bilo koje prendirano napajanje od 500-600W, sto skuplje to bolje, imas LC power, Enermax, Chiftec, CM, TT pa biraj. Sto se tice kucista ja bih ti predlozio ali da imas budzet jedno 50-70e samo za njega, mada i svako kinesko od 1k ce ti zavrsiti posao.

:: Mislio sam u januaru da prodam komp. Dodje mi da sve komponente odnesem u neki servis i tamo ih prodam. Odlucio sam da zamenim kuciste i napajanje jer im je istekla garancija a ja planiram komponente koje sada kupim da koristim par godina uz zamenu graficke
:: 1. Jel previse da trazim 14000din za komponente
:: 2. Isplati li se onda kupovati sada komp ako sledece godine izlazi ddr4 i nove ploce za taj ram
:: Znam da je procesor dobar ali nemam pojma koju Gigabyte plocu da uzmem jer za svaku ima par revizija
:: 3. Hoce li biti potrebna zamena kulera na tom procesoru
:: 4. Predlozi neko kuciste i napajanje
acanen .... 12.12.2013. 21:16 #531594

@Igor88 Hvala na odgovoru.
Koristim Dell u2311h a 940nw sam cuvao kao rezervni.

@Plamen
Prijatelj jos uvek nije odlucio da li ce kupiti komponente (plocu, procesor, kuciste i napajanje). Mogu njemu da prodam komponente, preko oglasa da ih prodam ako on nece da ih kupi ili da ustedim pare i zamenim samo plocu i procesor.

Lakse mi je da sada prodam zajedno kuciste i napajane jer posle ove kupovine cu menjati samo graficku u sledecih par godina.
Juce je neko na drugom forumu napisao da je temperatura istog procesora prelazi 60c kada nesto igra.
Na itsvetu sam video vise Gigabte GA-970A-D3 (valjda je rev. 1.4 najnovija).
Kakva je Gigabyte GA-970A-DS3P?
Slabo igram igre a od racunarske opreme pratim samo monitore. Napisao sam u drugoj poruci da bih potrosio 27000din. Potrosio bih 11000din za procesor, 7000 za plocu i od ostatka kupio kuciste i napajanje.

Igor88 ^^^ 12.12.2013. 21:37 #531603

broj poruka: 509
Iskreno, ja bih sve menjao...
Uzmi CPU, MOBO,RAM,i napajanje. tako bih ja uradio kada ne bih imao kes. Posle bih skrpio za neku GPU od recimo 200e, potom za jos koji stap ram memorjije (nikada je nije na odmet) pa cak i kuciste ako bi me smorilo staro, zato ja preferiram malo bolja i skuplja kucista, jer ne mogu da me smore :-DDD Moj Antec ne bih dao ni za lupam 10 Cooler mastera :-D

Intel i5 3570k
Intel DZ77BH-55K
16GB Hyperx @1600
120GB SSD

Plamen Re: .... 12.12.2013. 22:11 #531613

Uzmi onda tu 970A-D3.

Ja to napajanje ne bih menjao. Kuciste nzm kako izgleda, u slucaju da ti se ne svidja menjaj ga, i gledaj sam izgled kucista kao i kvalitet lima, i unutrasnjost (raspored za napajanje hdd-ove i kulere).

:: @Igor88 Hvala na odgovoru
:: Koristim Dell u2311h a 940nw sam cuvao kao rezervni
:: @Plame
:: Prijatelj jos uvek nije odlucio da li ce kupiti komponente (plocu, procesor, kuciste i napajanje). Mogu njemu da prodam komponente, preko oglasa da ih prodam ako on nece da ih kupi ili da ustedim pare i zamenim samo plocu i procesor
:: Lakse mi je da sada prodam zajedno kuciste i napajane jer posle ove kupovine cu menjati samo graficku u sledecih par godina
:: Juce je neko na drugom forumu napisao da je temperatura istog procesora prelazi 60c kada nesto igra
:: Na itsvetu sam video vise Gigabte GA-970A-D3 (valjda je rev. 1.4 najnovija)
:: Kakva je Gigabyte GA-970A-DS3P
:: Slabo igram igre a od racunarske opreme pratim samo monitore. Napisao sam u drugoj poruci da bih potrosio 27000din. Potrosio bih 11000din za procesor, 7000 za plocu i od ostatka kupio kuciste i napajanje
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs