Treba mi pomoc da nadjem am3+ plocu do 10000 koja podrzava fx8350 kao i memoriju do 10000 8gb min 1600mhz za nju. Znaci budzet 20k za plocu i ram a u emmiju sam gledao i nista s nicim ne ide :D
za te pare mozes da biras.to sto nema u listi podrzanih nije problem. ako se bas desi da imas problem (retko se desava) imas vremena da zamenis memoriju,ili uzmes pare nazad.
Neke ploce setuju memoriju po defaultu na 1333, trebas rucno u bios-u da podesis na 1600, sto nije nikakav problem. I to nema veze sa tim dal ram `ne valja` il slicno, vec sa plocom. Ok je taj ram, bez brige...
Na kojoj ploci si imao problem? ____________________________________________________________ ASUS Gryphon Z87-i7 4770K@4.2 GHz-CM Seidon 120M-PC 7770 OC PCS+ 16Gb KHX 1600 CL9-Samsung 840 SSD 120+F3 500-2 x Dell S2240L-LC7600 X-Type http://dk3d.weebly.com
Kingost ram je odlican radice, jedino ces morati rucno da ga podesis u biosu i da mu stavis napon 1.60v, na 1.5v nece da bootuje, to ti i pise u uputstvu za memoriju.
Slobodno kupuj tog MSI-a i Kingstona. Ne znam da li je i kod AMD moguće učitati XMP kao kod Intela. Ako može, onda samo izabereš i učitaš profil iz BIOS-a i sve se automatski podesi.
ne isplati se, bezvezno bacanje para na preskupe ploce ako ne stavlja neki top model CPU
@tata02 slazem se, to je dobra ploca za taj novac, ja sam svoju platio oko 5500 dinara, vazno mi je bilo samo da ima 6pinski konektor za cpu, jer sam bio kupio ovaj phenom....
:: :: Sto se ploce tice ja bih uzeo nesto bolje npr :: Gigabyte GA-990FXA-UD5 - 13.650 din :: il :: MSI 990FXA-GD65 - 10.950 din :: :: A memoriju Kingston CL9 radice bez problema :: :: Mozda malo izadjes iz budzeta sa prvom plocom ali mislim da se isplat :: :: ::
Ako se odlučiš za GA-990fxa-UD3, onda obavezno kupi reviziju 4.0 koja ima naponsku jedinicu preuzetu sa UD5. Novije AM3 i AM3+ ploče učitavaju XMP profil iz SDP-a, ali ako to ne uspe onda manuelno podesi napon na 1.65 V i parametre po difoltu. To mora da uspe čak i na sasvim prosečnim pločama. Ako ne nameravaš da oc-uješ CPU, onda razmisli i o GA-970A- D3 rev. 3.0 koja se prodaje u E*MI-ju za 7k. Ona ima naponsku sa 4+1 faze, ali svaka faza ima po dva para mos-fetova, što je čini daleko najboljom pločom u tom cenovnom rangu.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.