Re: A pazi i ovih neobrazovanih mamlaza iz Džibratrona
07.12.2013. 13:13
status: user broj poruka: 10998
Zemo, i Englezo-Amerikaneri grese koristeci``voltage`` umesto ``electric tension``. A kod nas je direktni prevod ovog termina (`voltaza`), odavno vec u sirokoj upotrebi...
Re: Re: A pazi i ovih neobrazovanih mamlaza iz Džibratrona
07.12.2013. 14:02
status: user broj poruka: 1227
i onda, amperaza, omaza... pa onda ce i zapreminaza, tezinaza i jos kojesta.. ali ako su ameri odoborili..
:: Zemo, i Englezo-Amerikaneri grese koristeci``voltage`` umesto ``electric tension``. A kod nas je direktni prevod ovog termina (`voltaza`), odavno vec u sirokoj upotrebi.. :: :: :: :: Umesto napon, napisali voltaža :: :: :: ::
:: i onda, amperaza, omaza... pa onda ce i zapreminaza, tezinaza i jos kojesta.. ali ako su ameri odoborili.. :: :: :: :: Zemo, i Englezo-Amerikaneri grese koristeci``voltage`` umesto ``electric tension``. A kod nas je direktni prevod ovog termina (`voltaza`), odavno vec u sirokoj upotrebi.. :: :: :: :: :: :: :: Umesto napon, napisali voltaža :: :: :: :: :: ::
Re: Re: A pazi i ovih neobrazovanih mamlaza iz Džibratrona
07.12.2013. 14:19
status: user broj poruka: 6101
Iskreno me zabole bulja i zbog toga što glupavi Ameri koriste težinu (Weight) umesto mase, a izražavaju je u funtama ili kilogramima, umesto u njutnima. Ali kad to rade naši, e onda mi smeta žestoko.
Ma da i stavis 2 komada Xeona E7 8870 i gledas film u HDu. To je Kingston napravio iskljcivo za igrice i full HD filmove http://valid.canardpc.com/ja9p5p
DmasteRNo1 a ti se meriš u njutnima a? ili si baždario svoju vagu da ti pokaže njutne umesto kilograma?
Napon ili voltaža, potpuno je svejedno kako ćeš reći, jer voltaža se odnosi na napon ili potencijal, a u navedenom slučaju relevatan podatak ti je napon tako da nema zabune. ne traži jaje u dlaci pored cene od 400,000 dinara. Da rekao sam jaje u dlaci
Kolega, ti si me pogrešno shvatio. Ameri koriste termin težina umesto mase, a izražavaju ga u jedinicama za masu (bilo metričkim bilo imperijalnim), a ne u jedinicama za silu (pošto je težina sila) a to su njutni. Dakle, ja kad se merim na vagi, merim svoju telesnu masu (kg), a ne težinu (N). Zato kad vidim težinu npr. kućišta izraženu u kilogramima, dobijam ospice. Isto važi i za onu voltažu memorije od 1,35V.
Onda su ti koji su kupovali to i platili toliko jos zesci :)
ECC Micron cipovi na Mushkin modulu 1333 od 32GB kostaju po komadu oko 300 evra. Za 1600 ne znam cene, ali da je duplo bas, ne znam.... A i ne vidim svrhu da se pakuje 1600 na nekom serveru...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Cena je naduvena samo tako, i DDR3L ECC registered memoriju imaš da nađeš jeftinije.
A 1600 memorija u većini servera ima smisla samo za manji broj modula, kako popunjavaš banke server će sam da obori brzinu na 1333, ako ima dosta modula može se desiti da obori i na 1066.
Radi se o unbuffered non-ECC LRDIMM-u, tj. namenjenoj desktop računarima.
Ne bi trebalo da bude skuplji od ECC Registred memorija, a očigledno da jeste.
Jedino opravdanje je mala serija u kojoj se proizvodi budući da ovo nije kompatibilno sa većinom matičnih ploča, plus retko ko bi kupio 128GB non-ECC memorije.
:: Radi se o Load Reduced memoriji. Prostudirajte malo, pre nego shto krenete sa za*ebancijom :: :: Shto se tiche cene, ona jeste visoka, ali ne mnogo s obzirom da se radi o LRDIMM-u :: :: If wants and needs divide m :: Then I might as well be gone.. :: :: ::
:: i onda, amperaza, omaza... pa onda ce i zapreminaza, tezinaza i jos kojesta.. ali ako su ameri odoborili.. :: :: :: :: Zemo, i Englezo-Amerikaneri grese koristeci``voltage`` umesto ``electric tension``. A kod nas je direktni prevod ovog termina (`voltaza`), odavno vec u sirokoj upotrebi.. :: :: :: :: :: :: :: Umesto napon, napisali voltaža :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.