1. Ploča 70eka minimum (ipak je to Sabertooth), proc 100eka (može da se klokuje na makar 4.1 single core/3.9GHz kad su upošljena sva 4 jezgra)
2. Ploča 50e, proc ne više od 50ak eura (ipak je to dead-end platforma koju Sandy/Ivy razvaljuje po performansama i nema HT niti moderne instrukcije, AVX i ostale koje bi ubrzale rendering i video-content-creation, ali matična je kvalitetna, ima dosta opcija/portova). Osim toga, stock takt procesora je samo 2.66GHz.
Možemo da se lažemo koliko hoćemo, ali 1156 procesori ne mogu da priđu ni blizu Sandy/Ivy-ju, a kamoli Haswellu... Pogotovo bez HyperThreadinga. 3770k četvorojezgarni sa HT razvaljuje u nekim testovima (koji koriste moderne instrukcije) i šestojezgarne 1366 procesore.
OK. Nikad nisam rekao da je `loš`, svakako je brži od LGA775 quadova na istom taktu, ali to je samo zbog integrisanog mem. kontrolera, brže DDR3 memorije koju koristi (dok LGA775 platforme mahom koriste DDR2), i zbog toga što LGA775 nisu `true` quadovi, nego dva slepljena Core 2 Duo koja komuniciraju preko quad-pumped FSB-a, pa tu ima gubitaka na brzini ako softver nije napisan kako treba. (isto kao što uparivanje dve grafe u SLI/Crossfire (skoro) nikada ne može biti isto brzo kao tačno duplo brži GPU - od GPU-a koji se nalaze u te dve uparene grafe...)
Osim toga, jedini napredak u odnosu na LGA775 Yorkfield-e je dodavanje SSE4.2 instrukcija. Da taj procesor poseduje i HyperThreading (u mojim očima), vredeo bi više. Svakako, za igrice/neozbiljnu upotrebu neće biti loš. Zaostajaće u video/rendering aplikacijama u odnosu na Sandy/Ivy - dosta.
:: Ok prva znaci oko 170e zajedn :: :: :: Za drugu se slazem za plocu ali za procesor ne.Ja mislim da bi on trebao makar 70-80e da bude.Drzi se taj i5 nije bas toliko los : :: ::
Hvala ljudi na pomoci. Ma imam shemsu za ovu sabljozubu i ovaj 2500 pa se sad razmisljam da li da prodajem ovaj moj komplet sa 760 i da predjem na 1155.Videcu ako nadjem nekoga da oce da pazari i da mi odgovara cena pa da doplatim za ovaj drugi komplet.
Covek mi je za ovu sabertooth p67 i i5 2500 trazio 240e.(Hahaha)Kad sam mu rekao da je to nenormalna cena on ajde za tebe 200e to je i dalje dosta vise od realne cene.
Inace lik je iz mog grada pa mi odgovara jer je sve tu.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.