Zet me je nedavno zamolio da pogledam kako bi moglo da se doda još memorije u njegov ASUS Sandy bridge pentium dual core 2 GHz laptop i ja sam instalirao i pokrenuo CPU-Z po kome ima ukupno 3 Gb. Jedan modul od 2 i jedan od 1 Gb i rade u dual chanell-u. Program prijavljuje 4 memorijska slota, od toga su dva prazna. Njegov serviser kaže da retko koji laptop ima četri slota, a da njegov, koji spada u jeftinije, sigurno ima samo dva. Pitanje je : Da li CPU-Z, u ovom slučaju, pogrešno očitava?
Gpu-z ocitava SPD informacije iz 128 bit eprom chipa koji se nalazi na memorijskom modulu, tako da verzija win-a, zauzece memorije int. graficke kartice i sl. nemaju veze.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: :: :: Da nema on usvtari 2x2GB tj 4GB ukupno a da windows vidi samo 3GB? :: 1GB otisao zato sto je 32bitni ili pojela graficka ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.