Po meni, aku su one Dex cene novih komponenti tacne, onda spusti po 3000 za svaku i to je to. Zato sto su ipak relativno nove komponente sa poduzom garancijom. Bar bih ja tako. Mnogo je Dex spustio. Ajd da je garancija pred istekom, onda ok.
Ipak se radi o aktuelnim, skoro novim komponentama...Nije to neki Athlon 4500+ i m2n i sl.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ja sam dao cene da ih proda, dakle da ne ceka i da se ne bakce dugo. Naravno napisao sam -moze i malko vise- ali logicno sa time morace da ceka na kupca.
Ocu da prodam i ocu da prodajem je slicno ali ne isto :) a sa tim logicno i cene.
Moje cene su za ocu da prodam, a ako hoce da prodaje onda ko sto gile rece skines oko 3k sa obe komponente i to je to.
Polovno znači korišćeno - a ne znači `prepolovljeno`, to majmuni u Srbiji nikako da nauče
04.12.2013. 17:09
status: user broj poruka: 326
Nije isto polovan auto, polovan motorcikl, polovan traktor - i polovna kompjuterska komponenta, pogotovo te klase. Za takav extra hardver postavi 240 kao što reče čovek gore, a ako pita neki smarač koja je zadnja cena, kaži 235EUR :) Osim ako ti nije frka, ono, da što pre prodaš - onda, naravno - ići ćeš sa cenom na dole onoliko koliko ti je hitno da prodaš.
I još jednom, za majmune: 1. POLOVNO ne znači PREPOLOVLJENO, pa ni cena ne bi trebalo da bude prepolovljena na pola. Mislim - može da bude prepolovljena, ali samo u fantazijama majmuna koji očekuju da drugi prepolovljavaju svoje cene njima u korist. 2. Kvalitetne kompj. komponente, kao što su iz klase koju je čovek naveo, uz normalno korišćenje mogu da traju i po 20 godina i više. (primera radi - i dan-danas imam, to jest moj Ujak ima, ispravnu ABIT KT7A SDRAM matičnu koja radi isto stabilno kao i prvog dana, a oduvek sam klokovao na njoj, a imam i hard disk quantum 6.4GB iz 1997. godine, koji ni dan-danas nema ni jedan loš sektor - radi u kompu mog Ujaka kao sist. disk, sa pomenutom matičnom). 3. Debilni Srbi imaju izraz `polovno` - za stvari koje su KORIŠĆENE. Na engleskom se, na primer, za `polovno` kaže `used` - ili `pre-owned`, jer ni jedan drugi narod na svetu nije toliko debilan da očekuje da nešto što je extra-kvalitetno odmah košta upola cene, samo zato što je te komponente neko pre toga malo koristio. Šta više - to što su korišćene, može se smatrati i proverom kvaliteta/ispravnosti, jer je poznato da i ganc-nove stvari nekada budu DOA (dead on arrival), ili crknu jako brzo od datuma kupovine/ugradnje.
Ne daj svoje kvalitetne komponente jeftino, bez obzira šta ti klošarčine ovde budu govorili. Osim ako nisi glup, ili ako nisi povodljiv - pa lako popuštaš pod pritiskom majmuna.
I još jednom: `polovno` ne znači `prepolovljeno`, nego znači da je korišćeno - a ovde nije u pitanju četkica za zube.
:: Ja sam dao cene da ih proda, dakle da ne ceka i da se ne bakce dugo :: Naravno napisao sam -moze i malko vise- :: ali logicno sa time morace da ceka na kupca
Jao, ala je to strašno i nezamislivo ako čeka :) Treba što više, što luđe i što brže da spusti cene, da bi se neki jeftini klošar bez dva cvonjka u džepu što pre radovao što je od `budale` kupio extra komponente po cenama koje bi mu samo budala dao :) A nakon što mu kao budala rasproda po suludo nižim cenama, onda treba sam sebe da ubedi da je taj klošar, zapravo, `jadničak` koji je odrastao kao napušteno dete u Zvečanskoj, pa je, eto, učinio `dobro delo` time što mu je dao po bezglavo niskim cenama :) To će mu pomoći da ne mrzi sebe zato što je slušao nečije savete i razdao kvalitetne stvari budzašto :)
Nigde gore bede i užasa, nego kada ODMAH ne rasprodaš sve što želiš da prodaš :) Verovatno su zato u super-marketima SVAKOG dana akcije na SVE proizvode, a ne PONEKOG dana akcije na NEKE proizvode :) I oni se strašno plaše da slučajno nešto ne ostane na policama predugo, pogotovo ako je alkohol, jer svi znamo da se alkohol lako kvari :) :) :)
U svakom slučaju, neka proda za koliko želi, i u skladu sa hitnošću. Meni ni iz džepa ni u džep - samo sam morao ovo da kažem :)
Da, lepo piše korišćene procesore. Dodao sam reč polovno zato što su me retardi pitali `A fta znaci ovo kovifćeno` Fta ti to znaci?` Zbog takvih mongoloidnih pitanja stoji `polovne` - kosa crta - `korišćene`.
I drugo - naravno da ako kupujem radi preprodaje (a to isto rade i ljudi koji kupe na kvantašu, pa prodaju na tvojoj lokalnoj pijaci) - neću plaćati po istoj ceni kao što mogu da odem u radnju i da kupim nov, sada.
Šta ti još nije jasno, majmunčino?
:: Indijanac, ovo je tvoj oglas: NE PLAĆAM KAO DA SU GANC NOVI IZ RADNJE, nego plaćam cene za polovne/korišćene procesore.
:: I drugo - naravno da ako kupujem radi preprodaje (a to isto rade i ljudi koji kupe na kvantašu, pa prodaju na tvojoj lokalnoj pijaci) - neću plaćati po istoj ceni kao što mogu da odem u radnju i da kupim nov, sada
Eto u necemu da se slozimo. Ti mu dodjes ko lokalni pijacar - preprodavac (ali onaj pokvareni jajarski). Paralela na mestu.
`bytebite = micacica = mamindebil = sashai`
Kada te silujem, koristim iskljucivo jedan nalog. Tesko ti je da zamislis koliko te ljudi podjebava pa se podsvesno nadas da je to isti nalog.
Upravo sam ti nabio 18 pregleda na oglasu, a za 10 dana si ih imao tek 22. Drago mi je sto se sve vise ljudi upoznaje s tvojim raznim nalozima na KP, i sto sad lakse mogu da prepoznaju jajare-pijacare. Hvala sto mi u tome pomazes.
Pa, što ne odeš, kurvo, do lokalne pijace, pa da prvom prodavcu voća/povrća kažeš koliko se `gadiš` toga što je on `gadni preprodavac`, i koliko se ti `gadiš` zbog toga što oni kupe na kvantašu jeftinije - a onda prodaju dvostruko/trostruko skuplje na pijaci - pa da ti zdrobe vilicu i ispresavijaju kičmu svi oni tamo, svi prodavci? Ili - na primer - da odeš do najbližeg Maxi-ja, pa da im isto to kažeš - jer oni kupuju i do 50% jeftinije od proizvođača - nego što su cene po kojima prodaju po marketima?
Po mojim pozitivnim ocenama si `zaključio` da sam ja `pokvaren` - ili ti je to mama rekla, nakon što sam je poslao kući GSP-om, a ne taxijem, kako je navikla? Ako ti je mama to rekla, imaj u vidu da je to izrekla samo u afektu, nema to veze sa realnošću, veruj mi :)
Osim toga, majmunčino maloumna, normalno je da nemam puno pregleda na oglasu - jer nema puno ljudi danas, u siromašnoj Srbiji, da žele da prodaju svoje Ivy/Sandy procesore - jer retko ko, čak i da ima potrebu, ima para da prelazi na 6-core Ivy/Sandy-E. Da sam stavio oglas da kupujem 512MB DDR1 memorije, bilo bi 300 000 pregleda.
Jel` treba još neka OČIGLEDNA stvar da ti se razjasni, kurvo trolovska?
:: Eto u necemu da se slozimo. Ti mu dodjes ko lokalni pijacar - preprodavac (ali onaj pokvareni jajarski). Paralela na mestu
Ok, naravno da sto je niza cena da ce pre otici... Nego, i ovako ce otici, veruj mi. Taj kompletic ce svako uzeti jer je niza cena za tih 6000, a ima garanciju, skoro celu. Nije 6000 malo para i svako bi pre uzeo ovako `polovno`, a maltene novo. Znam, ima likova koji kupuju samo u radji, ali ima vise onih koji bi da ustede, a opet kupe nesto skoro novo po znatno nizoj ceni.
Vragu briga sto je covek to koristio par meseci, to je po meni novo - bar sto se rac. kamponenti tice. Kao sto HaWoK kaze, nije to traktor ili nesto sl. sto se haba...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Ja sam dao cene da ih proda, dakle da ne ceka i da se ne bakce dugo :: Naravno napisao sam -moze i malko vise- :: ali logicno sa time morace da ceka na kupca :: :: Ocu da prodam i ocu da prodajem je slicno ali ne isto : :: a sa tim logicno i cene :: :: Moje cene su za ocu da prodam, :: a ako hoce da prodaje onda ko sto gile rece :: skines oko 3k sa obe komponente i to je to :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4 Ghz :: Cooler:CM v8 GT :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Eto ga na prvoj strani, majmunčino maloumna :) Obnovio sam ga, jer je bio star više dana :)
:: :: :: Hahaha... upravo si obrisao oglas http://goo.gl/X1R6TL u trenutku kad je imao 49 pregleda. Smesno je gledati te kako se koprcas kao mis u buretu :: :: Za one koji imaju zelju da vide oglas koji je pilicar-pijacar upravo obrisao: http://goo.gl/77KCn :: :: Jbg... malo mi te i zao, al sta da radim. Posle #ebanja nema kajanja :: :: ::
Prvo, ovo je forum, ovde ce svako da kaze ono sto misli, te nema sujete... Dexter013 je bio sasvim objektivan. A zasto ? Zato sto i ti, kao i svako ko se bavi djavoljom rabotom preprodaje hardwera ima DVE PRICE....
jedna se prica PRI OTKUPU komponenti (za vlasnika tih komponenti to znaci BRZA PRODAJA) i druga, koju ti ovde forsiras, nama MAJMUNIMA, je ta prica da polovno ne znaci PREPOLOVLJENO....
Ti prvi ces koristiti OBE price, u zavisnosti od situacije....
To ti potpisujem !
Prema tome, Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.