FX 8350 nikako,ako mene pitas,jer za iste pare i5 je bolji u igrama
03.12.2013. 18:02
status: user broj poruka: 6876
Sveobuhvatno fx je iza i5,negde te razlike nema,negde itekako ima,a kostaju isto.I7 je bacanje para,ako je gaming opcija(marginalno je brzi od i5(ako je uopste i brzi)a vuce dosta sredstava koje bi gurnuo u grafu),tako da je i5 jedina po meni realna opcija ,samo ja bih uzeo i5 4670K(iako se haswell nesto vise greje od ivy-a) i odgovarajucu plocicu i cooler i kloknes.Ako te oc ne zanima i5 4570 i jeftinija ploca(neka b85 ili h87)i to je to,cooler naravno,box je teski shit.Neces sigurno pogresiti ni sa Ivy modelima(i5 3570k konkretno)jer 10% sporiji od i5 4670k i nesto je hladniji,razlika u ceni je isto tako 10%. Ako oces gaming pc na duze staze,msm da bi ti(iako nisi pitao)R9 280X bio must have,jer nudi odlican odnos ulozeno/dobijeno,a i imas kartu da si miran neko vreme.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Ali imaj u vidu da je snaga grafičke daleko bitnija od snage sva ta tri procesora. Bilo koji od njih da uzmeš - ako imaš jaku grafičku - ništa ti neće seckati. Svakako nemoj uzimati 3570, jer će broj threadova procesora sve više značiti u igricama, a taj ima samo 4 jezgra/4 thread-a. 4770k se Windowsu predstavlja kao osmojezgarni proc jer ima hyperthreading, i zato faktički postiže performanse kao da je (skoro) petojezgarni, jer se sva njegova 4 fizička jezgra bolje iskorišćavaju. (zbog hyperthreadinga).
U svakom slučaju - zapamti - najvažnije je da imaš što jaču grafičku, i memoriju koja nije sporija od 1600MHz na latencijama, na primer, 9-9-9-27. Preporučujem da memorija, u najgorem slučaju, bude makar na 1866MHz, a gađaj na bržu, do 2000MHz, ako ti dozvoljava budžet.
A ako ti je budžet ograničen, uzmi FX8350 i makar 16gb memorije na 1866MHz (sa AMD-om nema smisla uzimati ništa brže od toga), a ostatak novca posveti što jačoj grafičkoj i kvalitetnijem napajanju.
Čak i do sada, jedina igrica koja zaista koristi više od 4 thread-a, ali ono - da ih ZAISTA koristi - je Crysis 3. Ali, pošto će u najnovijoj generaciji konzola raditi šestojezgarni AMD procesori, pa će i i igrice biti sve više optimizovane za multi-core, ja bih išao na više thread-ova: ili 4770k, ili 8350.
Posto imas sa x tj r9-270x koja je dosta bolja za manje para. Vlasnik sam iste i sa i5-2500K radi kao sat, cak ni onaj flickering (o kome pricaju po forumima) nisam nesto primetio .)
Sta znam mislim da je ok jer vidim da su ga svi jvalili i da je u stanju da potera tipa 2x 7890 u cf a i svidja mi se izgled,mada je na ruku dosta lako
Ja bih uzeo uvek proc sa više jezgara/threadova, jer vreme običnih quad-ova će kad-tad proći, to jest, na pragu je da prođe - to se vidi i iz procesora koji su ugrađeni u novu generaciju konzola.
Pre koliko si uzeo to napajanje? Ako si uzeo pre manje od 14 dana da ti preporucimo drugo da odes da ga zamenis. Sto se tice procesora ja imam 3570k i sasvim sam zadovoljan njim sto se tice igrica (mada ti je tu bitnija jaka grafika), ako imas viska para uzmi i7 ali i ako uzmes i5 neces pogresiti. AMD nisam nikad imao i necu komentarisati to ti Dexter mozda moze bolje objasniti on ima AMD mislim
Cekam i ja njega mada mi je on preporucio 4770 kao zamenu za 3570 jer polako nestaje u prodaji. danas ga dobio iz emmi-ja u tom rangu nije mi se svidelo ni jedno drugo napajanje
Da neko pored i5 moze u obzir da uzme fx 8350(slicna im je cena).A prica kako nece seckati nista na fx-u,samo pustite npr:Starcraft II,neki noviji total war,world of tanks odvrnite detalje i uporedite fps sa i5.U ostalim igrama (a to je 90%) su tu negde nigde skoro ispored fx,ali i dalje ne vidim logiku kupovine fx 8350 modela za gaming.A i dalje uz sve ide legendarna prica konzole ovo,konzole ono,threadovi i jezgra....
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Nije drasticno bolja, ali je jeftinija .) Logika stvari kaze: malo bolje a takodje i malo jeftinije, pa bih sigurno isao na tu opciju
:: :: @petarpa :: Koliko je to 270 sa x bolja? Mi zakljucismo da je zanemarljivo. A verovatno bi bile i skuplje da su nesto bolje :: :: __________________ :: http://goo.gl/yP3b6 :: ::
Djoko, nemoj to.. Po cemu tvrdis da je I5 bolji izbor? Video sam mnoge testove, kako na netu, kako uzivo, ne pobedjuje bas uvek.. I ja sam za intel, ali ako gledamo kupovinu baziranu na procentu perfomanse za datu cenu, 8350 pobedjuje.. Plus, kako kazu bice dobar za buducnost, kako zbog kolicine jezgra, konzola, igricama baziranim na vecem broju jezgra, mantle itd. Po meni 8350 i R9 270X/280X bi bila full kupovina ko trazi ono best bang for the buck.
WOW na amd-u i krene stuc, muc, prc. Dzabe jezgra, dzabe sve. Kada krene opste krsenje na igricama takvog tipa, intel tu drzi minimalni fps mnogo, mnogo veci od crvenih. Probao, video. Pljunuo na amd, pa onda na intel sto koristi sve to i sto je preskup. A o podmetanju zvake i sprecavanju overkloka na svaki moguci nacin, necu ni da govorim...
Zato samo cekam da mi pukne film, da odem i kupim premium platformu i maksimalno se izivim. Roknem ludacku voltazu i da dzigericu izvadim hardveru. Pa ako ni to ne bude radilo kako sam osmislio i kakvu viziju imam da ce to raditi, odmah oglasi i prodam sve to za primamljivu ponudu. Stavim kes sa strane i ne kupujem nista naredne 3 godine, i samo pratim scenu i prepucavanja na berzi :DDD
E toto! :D ahahha, reci mi jel moze to da se nategne jos? Ja se ne bi smirio dok mu dusu ne bi izvadio. Bilo da se radi o grafici ili procesoru. Bas zbog svih odvratnih trikova koje mega kompanije rade potrosacima.
Adzem, zato sam i rekao da je Amd bolja solucija, tvoje misljenje je drugacije, ok. Ima mana i prednosti na obe strane. :) Sky, get a life.. :P Ja mislio Dejzan ima najjacu masinu ovde.. :D
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.