Znaci cisto za surf, nikakav ozbiljan rad,ostatak delova sa starog kompa, samo me zanima da li je ovih 4GB dovoljno posto mi je stalno otvoreno 10-15 tabova u firefox-u i ako nije da li da uzimam jos 4GB memorije?
Ako je dovoljno ovih 4GB da li da ostajem na Win XP-u ili da idem na Win 7 posto XP ne moze da vidi svih 4GB memorije.
I da li graf karta na ovom procesoru ima vec dodjeljenu kolicinu memorije (512 ili 1GB) ili to ja negde setujem u biosu itd?
Ihaaaj, dovoljno sve za to što ti treba i jedno duplo od toga. Za video namestiš najmanje što može memorije a FF neće ni 1 GB da uzme sa toliko tabova. x64 Win7 ili 8 / 8.1 pod obavezno XP neće ni znati šta da radi sa tom mašinom specijalno ako dodaš i SSD. Imaš i XP od 64 bita koji bi video celu memoriju ali bolje ti je nešto novije i to 64 bita.
Graficka uzima od rama i to se podesava u bios-u. Ne mogu da se setim tacno gde.
Ukoliko dodelis ceo 1GB rama grafickoj ostace ti 3GB za OS, onda mozes da uzimas i 32 bitne OS zato sto 32 bitni vide samo do 3GB Rama.
Count te savetovao 64 bitni zato sto oni vide sav ram.
XP i da hoces, ne mozes, nema drivera za njega pa zaboravi. Iskreno posto neces igre ubaci neki linux. Mint Cinamon je po meni trenutno najlepsi i jos najlaksi za prelaz sa Windowsa.
za XP sam pitao iz prostog razloga sto znam da ga ispodesavam zatvorenih ociju, a i imam dobru instalacionu verziju sto nije slucaj sa Win 7 ili 8 ali Boze moj, naci cemo i to.
Ne znam samo koliko memorije da dodelim grafickoj jer planiram da komp spojim sa tv-om pa da pustam preko kompa HD filmove.
Ovaj linux zvuci i izgleda vrlo primamljivo i definitivno cu ga uzeti u obzir makar kao dual boot dok se ne naviknem na njega. Takodje hvala i za podesavanja za firefox.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.