Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
pomoc! GA-990fx-ud3 v1.1
STRANA 1 OD 1
maremld pomoc! GA-990fx-ud3 v1.1 29.11.2013. 18:04 T55712

status: user
broj poruka: 21
Pozdrav svima, evo upravo sam napravio nalog iako pratim berzu vec mesecima.

Kupio sam skoro pomenutu plocu od drugara i bune me neke stvari, koje moram da pitam.
Izvadio sam bateriju i potpuno resetovao podesavanja, posedujem ssd i planiram potpuno nov win7 64 bit ultimate sistem da ubacim. Mene sada zanima sta je meni zaista potrebno od ovih silnih drajvera sa zvanicnog sajta, mada posedujem i cd?

http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=3996#ov

Tu ima sve i svasta i samo me prosto zbunjuje. Jos nesto, tacno na sredini ploce hladnjak prosto gori. Ne moze se prst drzati duze od 3-4 sekunde, kontam da je temperatura preko 90c. Sta je zapravo to? Hladnjak na naponskoj i onaj dole desno su mlaki, ali ovaj gori. Sta da radim, cini mi se da se i malo klima i da nije bas najbolje ``nalegao`` ?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheBear Re: pomoc! GA-990fx-ud3 v1.1 29.11.2013. 18:55 #528853

broj poruka: 6502
Koji su to silni drajveri ? Imas audio driver, chipset, LAN, i Sata/ACHI, eventualno USB 3.0, to je sve. I drajvere skidas sa sajta, ti na CD-u su stari.

To sto se greje je northbridge, imam ja istu plocu isto se greje dosta nb, ako ti bas smeta mozes staviti neki mali ventilator nekako da duva i mozes zameniti termalnu pastu. Na kraju mozes uloziti i u neko aftermarket hladjenje za NB, al mislim da ti se ne ispalti da bacas pare na to. Uglavnom, nece mu nista biti iako se greje toliko.

:: Pozdrav svima, evo upravo sam napravio nalog iako pratim berzu vec mesecima
::
:: Kupio sam skoro pomenutu plocu od drugara i bune me neke stvari, koje moram da pitam
:: Izvadio sam bateriju i potpuno resetovao podesavanja, posedujem ssd i planiram potpuno nov win7 64 bit ultimate sistem da ubacim. Mene sada zanima sta je meni zaista potrebno od ovih silnih drajvera sa zvanicnog sajta, mada posedujem i cd
:: http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=3996#o
:: Tu ima sve i svasta i samo me prosto zbunjuje. Jos nesto, tacno na sredini ploce hladnjak prosto gori. Ne moze se prst drzati duze od 3-4 sekunde, kontam da je temperatura preko 90c. Sta je zapravo to? Hladnjak na naponskoj i onaj dole desno su mlaki, ali ovaj gori. Sta da radim, cini mi se da se i malo klima i da nije bas najbolje ``nalegao``
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nemanjabg @mare 29.11.2013. 19:11 #528856

broj poruka: 195
proveri taj hladnjak koji je vreo da li je lepo nalegao, posto se to verovatno zabicama priteze na plocu, tj drzi se tako i ostvaruje pritisak, barem je na mojoj asusovoj tako, nova ploca kad mi je stigla bio je onaj hladnjak levo (kada se gleda odozgo) na jednom kraju izvadjen iz ploce samo sam pritisnuo da klikne i sve je ok. Ne bi trebalo da se klima... a i ako nije dobro nalegao ne bi trebalo da prenosi toplotu toliko pa i samim tim da ne radi...
uglavnom proveri da li je lepo leglo...
a sto se tice drajvera mozda si mislio oko ssd-a sta sve treba uraditi? to ce vec neko ko ima ssd da ti pomogne...

maremld ... 29.11.2013. 20:46 #528872

Hvala vam puno. Imam garanciju, pa ako crkne sta da mu radim.
Nego sam se smorio sto ploca nema uefi bios, prilicno je komplikovan i zlo me hvata kada trebam nesto da podesim.

@Bear da li se i tebi nekad desava da ne mozes uci u bios? Klikcem na ``delete`` kao sumanut, ali ne uspem nekada da udjem u bios, ne znam zasto. Da nije to ona fora sa tastaturom, da i tu mora nesto u biosu da se podesi, jer se mozda tastatura kasnije tek aktivira?

TheBear Re: ... 29.11.2013. 21:29 #528883

broj poruka: 6502
Kad uspes da udjes u bios, idi u Advance bios features i iskljuci Full screen LOGO, i posle ces znati kad tacno da stisnes delete.

:: Hvala vam puno. Imam garanciju, pa ako crkne sta da mu radim
:: Nego sam se smorio sto ploca nema uefi bios, prilicno je komplikovan i zlo me hvata kada trebam nesto da podesim.
:: @Bear da li se i tebi nekad desava da ne mozes uci u bios? Klikcem na ``delete`` kao sumanut, ali ne uspem nekada da udjem u bios, ne znam zasto. Da nije to ona fora sa tastaturom, da i tu mora nesto u biosu da se podesi, jer se mozda tastatura kasnije tek aktivira
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
maremld uvek je meni to iskljuceno 29.11.2013. 22:04 #528885

pa se opet desava, imam bios F7 i ne znam da li da ubacim najnoviji. Trebam bese flesku na fat32 da stavim ako se ne varam, i onda koje dugme da stisnem ?

DmasteRNo1 U BIOS-u treba da imaš alatku 29.11.2013. 23:29 #528890

broj poruka: 6101
za flešovanje BIOS-a. Kad uđeš u BIOS, vidi na koji F taster ulaziš u alatku. Prati šta ti kaže i to je to.

Sajko songs: http://www.youtube.com/watch?v=uPzMWU8ZUXU http://www.youtube.com/watch?v=kyE8ye8XZ60 http://www.youtube.com/watch?v=5e2ATpV5IKA

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs