Ako imam 2GB u jednom slotu i ubacim u drugi slot 4GB - da li ce raditi u dual channel modu?
Jos jedno pitanje, u BIOSu ne mogu da vidim latencije memorije. Sa MEMtestom sam nasao sledece: memorija je DDR3 na 1333, CAS 6-6-6-20. U ponudi vidim memorije: - 4GB DDR3 na 1600 sa CL11 - 4GB DDR3 na 1333 sa CL9.
Koju od dve da izaberem, a da radi u netbooku?
Unapred hvala.
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
@komsa OK, negde na netu sam nasao da pisu o tome da 2 od 4gb rade u dual modu, a ostatak ne. Znaci nista od toga. Ne stavljam memoriju zbog brzeg rada, nego povecanja RAMa.
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
bilo asymetric bilo symetric 128-bit, dualchannel mode
Vecina ploca od 2005 podrzava svakojaka mixovanja, i sa jednostranim i sa dvostranim modulima razlicitih kapaciteta i branda, jer uparivanje ide po cipovima a to zavisi od mogucnosti chipset-a, svaki Intel to moze.
AIDA64, CPUz, MT86+ su OK ali i oni grese i identifikaciji.
Koju god da odaberes, neces osetiti ralziku
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
Po forumima što sam ja iskopao kažu da treba da je `clock` puta 2, da bi ti radio dual-channel, što kod mene nije slučaj. Znači Windows je lagao ili se ja tripujem, negde kažu i da je sve ok...
Radiće dual-channel, jer sistem mapira ukupnu količinu rama preko modula najmanjeg kapaciteta za dual-channel konfiguraciju. Potom se ostatak rama mapira kao single channel.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.