Sve radilo kao sat otključanog četvrtog jezgra do dana kada sam ga rastavio i poslao kupcu.
Sada kupac mi se žali da mu se četvrto jezgro zaključava nakon restarta, tek što je sastavio računar.
Poslah uputstvo za otključavanje i uključivanje hibridnog moda, kažu da su sve uradili. Nakon žalbe prekopah da nisam nešto zaboravio da dopišem, ali ništa ne mogadoh da nađem.
Šta se dešava? Nešto ne valja ili je slučaj `kupih-pokajah se, bolje da smislim nešto i da tražim pare natrag`?
AMD FX 8350 Gigabyte GA-990XA-UD3 kingston hyperx genesis 2x4gb 1600 Asus 280x DCU II Top Samsung f3 Spinpoint 1tb Super Flower SF-800P14HE Chieftec BG-01b-b-sl-op Altec Lansing MX-5021
Mislio sam da je baterija, ali da li je možda slučaj da je prazna? Čovek je držao komponente nedelju i kusur `na polici` dok se nije nakanio da ih sastavi.
Zamena bilo čega neće da dolazi u obzir, verovatno čeka nešto tako da bi bilo `evo ti komponente natrag, vrati novac`. Ni to nije problem, ali me zanima da li je samo do toga ili nestručne operacije, ili pak, da sam ja nešto pozaboravljao da dopišem oko otključavanja.
AMD FX 8350 Gigabyte GA-990XA-UD3 kingston hyperx genesis 2x4gb 1600 Asus 280x DCU II Top Samsung f3 Spinpoint 1tb Super Flower SF-800P14HE Chieftec BG-01b-b-sl-op Altec Lansing MX-5021
Biće opcija kupuh-pokajah se. Opcija sa baterijom nema u ovom slučaju nikakve veze jer mu se nisu obrisala osnovna podešavanja već je sam 4-to jezgro ispalo iz brzine.
Moj ti je savet da mu predložiš da lično probate sve i ako se dešava to što on priča vrati mu pare. Ako je izmislio pokušaće da izbegne sučeljavanje. Ako si ti 100% siguran da je to što si mu prodao radilo ispravno onda nemoj da mu popuštaš.
:: Kako je on objasnio, otključa se sve, radi lepo, ali, kao, kada je ugasio računar, opet je vratio na 3 jezgra kada ga je upalio uveče :: :: Malo mi je čudno, procesor nikada nije napravio to, a matična i procesor su otišli zajedno, te nije do druge ploče/biosa/čega već.
Cekaj, to mu se desilo jednom ili se i dalje desava svaki put kada restartuje racunar? Tvoja prva i poslednja poruka su kontradiktorne po tom pitanju.
Ako se ne ponavlja svaki put, po meni to nije nista cudno. Imam otkljucan Phenom II X2 550 i to mi se desava jednom u mesec-dva. Samo ponovo restartujem i sve ok.
Meni se to desilo sa ovim CPU-om iz potpisa. Radio je kao sat sa 6 jezgara nekih godinu dana i posle nekog updatea biosa nema teorije da se otkljucaju ta dva jezgra. Sta sve nisam probavao, vracao starije verzije biosa, resetovao podesavana, resetovao smos... Nista nije pomoglo. Jednostavno to je to.
ASUS M5A99X EVO Phenom II X4 960T CM Seidon 120V Kingston HyperX 2x4GB @1600MHz MSI TFIII GTX 660 2GB KINGSTON HyperX 3K 120GB ASUS XONAR DG
imao sam istu situaciju na gigabyte ploci, do podesavanja nekog u biosu je, al ne mogu se setim koje tacno bese... i svakim restartom se vraca dok se to ne promeni u biosu
edit: dal bese kad prebacis na hybrid otvori se jos par nekih opcija pa tu nesto treba da se odabere, al nisam 100% siguran
Neki su morali da kad u biosu ukljuce hibrid umesto auto morali da dodaju 150mV voltaze za CPU ipak radi jos jedno jezgro a ista voltaza a neki biosi neregulisu bas najbolje voltaze automacki mozda se zato i gubi posle restarta.
AMD FX 6300BE ,2X4GB Hyper X PREDATOR DDR3 2400mhz ,Gigabyte GA-990XA-UD3 ,ASUS R7 260X OC,Napajanje LC power 650W ,Kuciste Thermaltake Soprano RS,Seagate 2Tb HDD
All right, let`s get down to business. Core unlocking is quite simple.
Step1 : Get into the BIOS of your computer. Step2: Set the Automatic Clock Calibration (ACC) or nVidia Core Calibration (NCC) to AUTO. *Important: Some motherboards feature a setting `EC Firmware` . Now, this needs to be set to `special` (also `hybrid` on some motherboards). For a few ASUS and Gigabyte motherboards, you will need to enable Unleashing. Step3: Reboot!
AMD FX 6300BE ,2X4GB Hyper X PREDATOR DDR3 2400mhz ,Gigabyte GA-990XA-UD3 ,Saphire HD 7850,Napajanje LC power 650W ,Kuciste Thermaltake Soprano RS,Seagate 2Tb HDD ,Windows 7 Alienware 64bit.
Promašili su jedan korak kako se meni čini, jer nisam dodao u uputstvo da treba promeniti advanced clock calibraton (opcija se otvara nakon štikliranja `hybrid`) na `auto`.
Poslah poruku, videću do sutra šta će da jave.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647033. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.